Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszi sok magyar azt,...

Miért hiszi sok magyar azt, hogy nyugaton a Kánaán várja őket ha kimennek dolgozni?

Figyelt kérdés

Ismerem az UrbanLegend-eket, hogy mások a fizetések ott, és utcaseprőként is A6-os Audival járnak kint a magyarok stb.

De nekem pont van 3 egymástól teljesen független ismerősöm, akik nyugaton dolgoznak, és ez a leginkább -kocsmai beszélgetésekkor hallható nyugati habzsi-dőzsi, abszolút nem igaz rájuk.

Van egy pár, a férfi gyári munkás, a nő pedig takarító.

nem élnek rosszul, de egy forintot nem tudnak félre tenni, annyi hogy nem kell idegeskedniük a kaja miatt, meg egy középkategóriás kocsit is fent tudnak tartani.

De ennyi, nyaralás vagy hasonlók nem férnek már bele.

Van két építőipari munkás, hegesztő és egy gipszkartonozó.

A hegesztő kb minden pénzét ami van haza küldi a családnak, annyit hagy csak ami kajára kell, viszont a család itthon szintén nem tud egy fillért sem félre rakni, utolsó forintig elmegy az összes nekik.

A gipszkartonos magyar cégen keresztül van kint, papíron 8 órát dolgozik, igazából meg reggeltől estig, kb 14-15 órákat naponta, vasárnap kivételével.

Ő havi 50 ezer forintot tud félre tenni, a többi elmegy kajára meg a mindennapokra, meg az asszonynak amit hazaküld.

Tehát most komolyan, megéri ezért kimenni, hogy gyűjtöm a pénzt 10 évig, szarrá hajtom magam az évek alatt, aztán hazajövök és veszek belőle pl. egy kocsit...?

Ezért igazából sok értelme nincs egy idegen országban megrohadni a pénzért, nem túl autentikus jövőkép ha jobban megnézzük.

2015. okt. 12. 18:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
90%

A legnagyobb különbség az az, hogy nyugaton rendes munakszerzödéssel dolgozol, ha 4 órára vagy bejelentve, akkor annyit, és annyi óra után kapod a fizetést, amennyit dolgoztál.

Nem úgy, mint MO-on, hogy a 4 órás szerzödéssel minimum 8, de sokszor 12 órát kell dolgozni és a fönök a 4 órán felül annyit fizet csak ki, amennyire kedve van, mivel a dolgozó nem tud semmit sem tenni.

Miért megéri, hogy itt becsületesen állnak a dolgozókhoz, és nem akarják átverni.

2015. okt. 12. 19:15
 12/31 anonim ***** válasza:
67%

Fun fact: Magyarországon ha jó szakmád van, akkor sincs arra túl sok esély, hogy jól keress. Nyilván kifoghatod, de ritka. Itthon pedig zéró jövőkép van.

Amiket pedig írtál:

"Van egy pár, a férfi gyári munkás, a nő pedig takarító.

nem élnek rosszul, de egy forintot nem tudnak félre tenni, annyi hogy nem kell idegeskedniük a kaja miatt, meg egy középkategóriás kocsit is fent tudnak tartani."

Nem élnek rosszul. Hát, ennyi. Itthon valszeg nem lenne kocsi és aggódhatnának a kaja miatt is.

"A hegesztő kb minden pénzét ami van haza küldi a családnak" Gondolom van frankó kis devizahitel, azért nem tudnak félretenni.

"Ő havi 50 ezer forintot tud félre tenni, a többi elmegy kajára meg a mindennapokra, meg az asszonynak amit hazaküld." Gondolom itt is van frankó devizahitel, vagy más dolog a háttérben.

Igen, megéri kimenni. Nekem konkrétan az összes külföldön élő ismerősöm képes volt kész vagyonokat félretenni. Az egyik lakást vett belőle és autót. 6 évet dolgozott kint és van még pénze belőle. A másik szintén autót vett, pár hónap után. A harmadik pedig egy-másfél éve ment ki és már A3-as Audival flangál.

Én meg... perpillanat még trabantra se telne, ráadásul azt az autót fent is kell tartani. Az autentikus pedig tök mást jelent. Mindenesetre én mennék, ha nem lennék beszari. Tudok angolul és németül és a szakmám sem annyira rossz.

5: Backi, építészmérnök vagyok havi 150 ezer forintért. Az átlag amúgy 200 ezer körül van itthon. 60 km-mel odébb meg már keresnék alapból 1400 eurót + juttatások + 13. és 14. havi bér. Itthon meg juttatás nincs csak az, hogy minimálbérre vagyok bejelentve, úgyhogy ha beteg leszek, megnézhetem magam.

2015. okt. 12. 19:18
 13/31 anonim ***** válasza:
12%
#12 Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?
2015. okt. 12. 19:27
 14/31 szántóvető ***** válasza:
86%

kérdező amit leírtál az nem igaz,1250 euros minimálbér mellet meg lehet élni.az 1-es példádban ez 2500 euro,a 2-esben a balek megszabadul a pénzétől,a 3-ast meg Magyar rabszolgatartó dolgoztatja ki tudja mennyiért.

németben vígan meg lehet élni csak dolgozni kell,a vasas szakmában pl. nem minimálbért osztogatnak.

2015. okt. 12. 19:37
 15/31 anonim ***** válasza:
40%
13: Mire célzol?
2015. okt. 12. 19:39
 16/31 A kérdező kommentje:

Pont az ilyen, és ehhez hasonló kocsmai beszélgetésekről beszéltem, ott szoktak hasonlók elhangzani, mint amit leírtál.

Természetesen nem fikázni akarlak vele, csak valahogy pont ugyan ezeket szoktam hallani, úgy nagy általánosságban, főleg az -Audi és vagyonok- szavakat.

De attól még lehet neked van igazad.

Frankó deviza hitel nincsen egyik családnál sem.

Lehet akkor én vagyok már hülye, örülnék ha az autentikus szó jelentését részleteznéd nekem, hogy abban a szövegkörnyezetben ahol elhelyeztem, számodra mit jelent?

Többieknek köszönöm az észrevételeket, hozzászólásokat.

2015. okt. 12. 19:44
 17/31 anonim ***** válasza:
82%

16: Én nem kocsmai beszélgetések alapján szoktam tájékozódni. Egyik munkatársam 6 évig dolgozott egy szállodában. Összespórolt annyi pénzt, amennyit írtam aztán hazajött MSC-zni. Valszeg ha végez, megy vissza a lakás pedig ki van adva albérlőnek.

A többi szintén személyes ismerősöm, de nem akarom részletezni. Mi olyan hihetetlen ezen? Én csak ezt nem értem. Vannak persze olyan ismerőseim is (bár kevesen, mert más körökkel vagyok kapcsolatban), akik valóban elverik minden pénzüket és bagóért pakolgatnak egy gyárban. De akármilyen hihetetlen, még azért ők is megéldegélnek úgy, hogy belefér néha egy nyaralás is az életükbe, mellette pedig vesznek autót és még azt is sikerül fenntartani (nem csak a súlyadóra és egyéb hülyeségre gondolok)

Emellett itthon mit látsz? Az ami ott kint alapvető dolog, itthon luxusnak számít és nem az Audira gondolok elsősorban. Az árak pedig nem magasabbak annyival, mint amennyivel többet keresnek; árak durván egy-másfélszeres, max kétszeres szinten vannak, a fizetések pedig hatszoros szinten. Medián átlagbér Magyarországon 120 ezer forint körül van, míg Németországban 650 ezer körül van.

Autentikus = hiteles.

Források:

[link]

[link]

Megélhetés mondjuk Münchenben:

[link]

Végül amin sírva nevettem:

Éves Budapest-bérlet

természetes személyek részére 9 500 Ft/hó, vagyis 114.000 Ft/év.

Jahreskarte 365,00 €/jahr, vagyis 114.975 Ft/év 315 forintos euróval számolva.

Bónusz, hogy a havi bérletet bárkinek odaadhatod használatra, lévén úgyis csak egy ember tudja egy időben használni.

"Monatskarten in Papierform, die am Automaten oder im Vorverkauf gekauft werden, sind übertragbar."

[link]

[link]

[link]

Egyébként azt külön köszönöm, hogy mivel az én hozzászólásommal nem értesz egyet, azt nem köszönöd meg. :P Ha hugboxot szeretnél, akkor máshol kéne körülnézned.

2015. okt. 12. 20:16
 18/31 anonim ***** válasza:
45%

A kérdezőnek igaza van, Nyugat Európában rabszolgatartás folyik, minket pedig Orbán Miniszter Elnök Úr felszabadított és már mind dúsgazdagok vagyunk.

Nem is értem, hogy mi ezt miért nem tudjuk átlátni.

2015. okt. 12. 20:38
 19/31 anonim ***** válasza:
Utolsótól kérdem: ez most szarkazmus vagy irónia akar lenni? Mert 100%, h nem komoly, de a fentiekből sem tudok választani.
2015. okt. 12. 21:30
 20/31 anonim ***** válasza:
Itthon meg ilyen melókkal keresel 80-100k-t aztán élj meg belőle b+
2015. okt. 12. 23:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!