Akik azzal jönnek, hogy az MSZP idején hitelből fenntartott Kánaán volt itt az embereknek, azok mégis miről beszélnek?
Én semmiféle Kánaánt nem éreztem.
Az MSZP a sajtószabadságról , cenzúra mentességről meg diktatúráról fröcsög amikor ők cenzúráznak , ferdítenek , épp úgy hazudoznak , ,mint a Fidesz.
Meg azzal kampányolnak hogy "Elege van hogy a politikusok nem egyenlőek a törvény előtt?"
Ha egyenlőek lennének akkor a drága kis MSZP párttagok 60 százaléka börtönben rohadna , Gyurcsánnyal , Kókával együtt.
Vasvelléval böködném ezeket a vörös patkányokat.
Ilyenkor mondom hogy , igen nagy kár volt bezárni Lipótmezőt.
Az a legdurvább, hogy a válság előtti hat évben IS szép csendben növelgették az államadósságot 1-3%-okkal, kb. ennyivel kényelmesebben kormányoztak, mint a mostani vezetés... és így érték el azt, hogy már 2006-ban is csak épphogy sikerült duplázniuk, azzal hogy Gyurcsány eltitkolta a gazdaság állapotát a saját párttársai elől is, ÁFA-csökkentést blöfföltek, stb... Ezek szerintem az ígérgetésnél mindenképpen magasabb nagyságrendű szemétségek.
Nem védeni akarom a Fityeszt. De aki velük szemben az MSZP-től remél (hosszú távon is) eredményesebb gazdaságpolitikát, azt csak sajnálni tudom.
"Mosdatják és visszasírják a kedvenceiket."
Általában a fideszesek szoktak ezzel a szöveggel jönni, amikor egy emeszpés azt mondja, hogy akkor jólét volt.
"Általában a fideszesek szoktak ezzel a szöveggel jönni, amikor egy emeszpés azt mondja, hogy akkor jólét volt."
Engem nem érdekel mit mondanak a fidexesek, de nem volt valami nagy "jólét" és az is hitelből ment. Már akkor is sz.ban voltunk, a mostaniak meg még rádobnak egy-két lapáttal.
"Engem nem érdekel mit mondanak a fidexesek, de nem volt valami nagy "jólét" és az is hitelből ment. Már akkor is sz.ban voltunk, a mostaniak meg még rádobnak egy-két lapáttal."
De én is éppen erről hadoválok itt. Fogalmam sincs, hogy milyen jólét volt az MSZP regnálása alatt, amiről beszélnek...
A Kánaán azért túlzás. Tény, hogy a gazdaság pörgött, az építőipar pörgött a rengeteg sok hitelből felépített ház és lakópark miatt. Látjuk, hogy most hol tartanak az emberek. A bukott dev.hitelesek fele szerintem akkor is bukó lenne, ha semmilyen válság nem lenne. Az országot is hitelből finanszírozták. Az 1-3%-os éves adósságnövekedést nem tudom honnan szedte itt valaki. a 8 év alatt Forintban mérve a duplájára, százalékban mérve másfélszeresére nőtt az adósság. Éve 1-3%-ból ez nem sikerült volna. Persze ebből lett autópályánk, hidak és alagutak sík terepen, meg völgyhíd két domb között. Csak sajnos gyakorlati haszna nem nagyon lett az autópályáknak, nem vonzotta a keleti országrészbe a befektetőet. Más komoly fejlesztés nem volt, ami hosszútávon javíthatná a gazdaságot, így érthetetlen a hitelfelvétel. Az, hogy az Alföldön annyiért építünk autópályát, mint a horvátok a hegyekben, azt túlzásnak tartom.
Messze nem gondolom úgy, hogy most Orbánék nagyon jól tennék a dolgukat, de azt ne felejtsük el, hogy növekszik ugyan az adósság (az ellene folyó "harc" ellenére), azért a növekedés üteme közel sincs az "emútnyócév" üteméhez képest. És ezt nem lehet a végtelenségig a nyugdíjpénzekre fogni (ami szerintem egy óriási adósságnövelő tétel volt, így örülök, hogy megszüntették). Persze most is folyik el a pénz fölösleges dolgokra is, ráadásul magas kamatra kapjuk a hitelt, ennek ellenére lényegesen alacsonyabb az adósságnövekedés üteme, mint a "jóvilágban". Az is tény, hogy nem éppen befektetés-barát gazdaságpolitikánk van a hirtelen felvetődő kisebb-nagyobb adókkal, itt még van mit javítani, hogy az "egymillió új munkahelynek" legalább egy kisebb része tényleg meglegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!