Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Voltam Vonán és Ő nagy magyaro...

Voltam Vonán és Ő nagy magyarokat sorolt fel alátámasztva dicső múltunkat. Petőfi, Zrínyi, Rákóczi és Horty! Lehet, hogy Én vagyok a tanulatlan, de Horty rendszerben elég nagy volt a nyomor. Őt miért, emeli ki mint nemzeti büszkeséget?

Figyelt kérdés
Jobbik-os vagyok egyébként
2010. márc. 16. 01:44
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ,és ez az egy elgondolkoztat engem is ?,de talán még mindig jobb ,mint a többi
2010. márc. 16. 02:49
 12/22 anonim ***** válasza:
Mi gondolkoztat el?
2010. márc. 16. 03:03
 13/22 A kérdező kommentje:
Az utolsó komment-emet (ez elöttit) stornózom
2010. márc. 16. 03:13
 14/22 A kérdező kommentje:
A gazdasági világválság, és a náci uralom közepén lavíroztatta el Magyarországot,úgy hogy ne süllyedjünk el:),bár József Attila vers az elgondolkodtató.
2010. márc. 16. 03:37
 15/22 anonim ***** válasza:
Horthy alatt a legvadabb, jobbikos szóhasználattal élve, rablókapitalizmus volt, a munkásoknak és az alacsony iskolázottságúaknak borzalmas volt az élet, és nem az volt mint ma, hogy ha elfagy a termés, akkor kifizeti állambá, hanem ha elfagy a termés, és van biztosításod, akkor egy részét megkapod a kárnak. Amúgy, nem véletlen mondta Novák, hogy abba kéne hagyni ezt a félhivatalos Horthy kultuszt, mert ha valaki egyszer alaposabban utánanéz, hogy a fehérlovas szittyáskodáson kívül mi volt még akkoriban, lehet hogy megdöbben.
2010. márc. 16. 07:54
 16/22 anonim ***** válasza:
25%

A Jobbik példaképnek tartja Horthy-t, de én nem emeltem volna ki. Horthy időszaka az úri magyarország kora, egy konzervatív feudálkapitalista rendszer, ahol az urak, vitézek stb. éltek a legjobban, miközben a rendszerből hiányoztak a szociális elemek. Horthy idején divat volt e revizíós politika, de mindenki csak mérgelődött, jelszavakat kiabált, anélkül hogy tettek volna valamit.

"Ami a zsidókérdést illeti, Horthy a tanácsköztársaság leverése során még meglehetős következetességgel viseltetett a hazai zsidók iránt, majd államfő korára családja környezetét is kezdték ellepni a zsidó alkalmazottak (családi orvos, kalapkészítő, stb.), sőt a cimborák is: zsidó tőkések voltak állandó kártyapartnerei. 1944-ben úgy nyilatkozott Baky Lászlónak, hogy az un. „galíciai jöttmentek” deportálását nem bánja, míg a Chorin, Weiss, és még több más zsidó tőkés családot védeni igyekszik. Újratemetésén nem is véletlenül kapott szép koszorúkat „a hálás magyar zsidóságtól”."

(www.jovonk.info)

2010. márc. 16. 08:09
 17/22 anonim ***** válasza:
81%
A huszas, harmincas években mindenhol nagy volt a nyomor. Nem csak Magyarországon éheztek, haltak éhen emberek, hanem Amerikában, Angliában, Franciaországban is, keletebbi országokról nem is beszélve, hisz akkor így működött a világ. Mellesleg Magyarország és a fejlett nyugat között jóval kissebb volt a különbség akkor mint ma. Holott minden idők legnagyobb katasztrófája után voltunk és mégis meg tudtunk maradni, nem is akárhogy. És ez volt Horthy Miklós nagy érdeme, ezért kell őt ma is tisztelni.
2010. márc. 16. 08:20
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező legalább a nevét írnád le helyesen! Nem Horty, hanem Horthy ! A háború idején kormányozta az országot, mit akartál? a háboru nyomort szül, te ezt eddig nem tudtad? Horthynak köszönhetőleg kapta vissza Magyarország Északerdélyt. Horthyt a Kommunista Párt próbálta lejáratni és a kommunisták próbálják ezt a mai napig, mert Horthy antikommunista volt.
2010. márc. 16. 09:25
 19/22 anonim ***** válasza:
Én a Jobbikon voltam! Nem Vonán!
2010. márc. 16. 09:57
 20/22 anonim ***** válasza:

Horthy rossz megítélése a kommunista történelemírás hagyatáka. Horthy sok mindent tett az országért. Hogy egyik ismerősömet idézzem: "Horthy kisújjában több volt, mint az összes kommunistában".

Egyébként annyira jól tartotta az országot a háború alatt, és annyira nem támogatta a németeket, hogy a szomszédos országok zsidósága ide menekült Magyarországra. Mert itt annyival jobb volt a helyzetük.

Természetesen a német megszállás után ez megváltozott.

Egyébként a háborúból is próbált kilépni. Talán az angolokkal tárgyalt ez ügyben, de pár radikális "hazafi" nem adta tovább Horthy parancsait, így jutottunk oda, hogy jöttek az oroszok...

Manapság ezek a dolgok már kezdenek a történelemkönyvekben is megjelenni.

2010. márc. 16. 12:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!