Voltam Vonán és Ő nagy magyarokat sorolt fel alátámasztva dicső múltunkat. Petőfi, Zrínyi, Rákóczi és Horty! Lehet, hogy Én vagyok a tanulatlan, de Horty rendszerben elég nagy volt a nyomor. Őt miért, emeli ki mint nemzeti büszkeséget?
A Jobbik példaképnek tartja Horthy-t, de én nem emeltem volna ki. Horthy időszaka az úri magyarország kora, egy konzervatív feudálkapitalista rendszer, ahol az urak, vitézek stb. éltek a legjobban, miközben a rendszerből hiányoztak a szociális elemek. Horthy idején divat volt e revizíós politika, de mindenki csak mérgelődött, jelszavakat kiabált, anélkül hogy tettek volna valamit.
"Ami a zsidókérdést illeti, Horthy a tanácsköztársaság leverése során még meglehetős következetességgel viseltetett a hazai zsidók iránt, majd államfő korára családja környezetét is kezdték ellepni a zsidó alkalmazottak (családi orvos, kalapkészítő, stb.), sőt a cimborák is: zsidó tőkések voltak állandó kártyapartnerei. 1944-ben úgy nyilatkozott Baky Lászlónak, hogy az un. „galíciai jöttmentek” deportálását nem bánja, míg a Chorin, Weiss, és még több más zsidó tőkés családot védeni igyekszik. Újratemetésén nem is véletlenül kapott szép koszorúkat „a hálás magyar zsidóságtól”."
(www.jovonk.info)
Horthy rossz megítélése a kommunista történelemírás hagyatáka. Horthy sok mindent tett az országért. Hogy egyik ismerősömet idézzem: "Horthy kisújjában több volt, mint az összes kommunistában".
Egyébként annyira jól tartotta az országot a háború alatt, és annyira nem támogatta a németeket, hogy a szomszédos országok zsidósága ide menekült Magyarországra. Mert itt annyival jobb volt a helyzetük.
Természetesen a német megszállás után ez megváltozott.
Egyébként a háborúból is próbált kilépni. Talán az angolokkal tárgyalt ez ügyben, de pár radikális "hazafi" nem adta tovább Horthy parancsait, így jutottunk oda, hogy jöttek az oroszok...
Manapság ezek a dolgok már kezdenek a történelemkönyvekben is megjelenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!