Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eljöhet még az az időszak,...

Eljöhet még az az időszak, mikor visszasírod Kádárt?

Figyelt kérdés
Kádár rendszert értek Kádár alatt. de ténleg : anno mindenki dolgozott & nem volt hajléktalanság. Igaz sajtószabadság sem és nem is mondhattál akármit, mert az ÁVH letépte a körmeid. Ennek ellenére lehet még olyan nyomor itt, hogy visszasírjuk az ínséges Kádári időket?
2015. okt. 10. 21:59
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

"Nem, a mostani, kapitalista rendszer lenne jó, ha nem lopnák az állam pénzét és rendes fizetések lennének."

Ja, csak ahhoz reálgazdasági produktum is kéne, amit nem tud egy ilyen ország felmutatni. Ugyanott vagyunk :xd

2015. okt. 10. 22:27
 12/31 anonim ***** válasza:
51%
Az itt a nagy baj kérdező, a társadalom a kapitalizmushoz kádárista mentalitással áll hozzá. Ezzel sztem mindent elmondtam.
2015. okt. 10. 22:35
 13/31 anonim ***** válasza:
51%

"Itt sosem laktak normális emberek, így ez utópia lett volna"

Mint pl. te aki visszasírja kádárt.

2015. okt. 10. 22:36
 14/31 anonim ***** válasza:

Nem valószínű, hogy lesz nálam nagy visszasírás, mivel 5 évvel a halála után születtem, nem ismertem. Amit írnak, mondanak róla, az mindenkinél más, nekem nincs személyes tapasztalatom. A szüleim is csak annyit mondtak, hogy abban az időben még könnyen kapott az ember munkát, nem úgy, mint most.

Szóval egy-két dolog biztosan jobb volt abban az időben, de kétlem, hogy lenne olyan, aki azt a rendszert szeretné megint, akármilyen is a mostani.

2015. okt. 10. 23:54
 15/31 anonim ***** válasza:

Én Hunyadi Mátyást sírom vissza.

Ma is bőgve keltem.

2015. okt. 11. 09:42
 16/31 anonim ***** válasza:

Kérdező, itt pont annyira normális emberek laknak, mint bárhol a világon. De jogod van kivonni magad e csoportból. Szóval, vagy tettel.

A Kádár rendszert kizárólag azok sírják vissza, akik vagy nem értik, és/vagy most (talán emiatt is) ma nagyon rosszul élnek.

Ma azért van "rossz világ", mert ennek a rendszernek is megvan a maga módszertana. Csak a többség nem értett hozzá. Körülbelül úgy, mint amikor egy csomó analfabéta sürget egy fél-analfabétát, hogy írjon verset. De még senki nem tudja, mi az a vers. Így volt ez az ország 1989-ben a kapitalizmussal. Akarták, de nem értették, nem ismerték. Ez jött ki belőle. És voltak hozzá ellendrukkerek is.

Amíg ez a nép (nem a vezetői!) rá nem jön arra, miként és milyen szempontok alapján működik kapitalizmus, addig hagyni fogja, hogy kilopják alóla a gazdaságot. Amint megértik, rögtön elzavarják az ilyen vezetőket (mert ők csak azt teszik, amit hagynak nekik). Hogy ez mennyire így van, azt jól mutatja, hogy mennyien nosztalgiáznak a szocializmus után. Nagyon sokan olyanok is, akik nem is tapasztalták, nem is ismerték. Éppen ezért sírják vissza, mert nem értik, mi volt ott a probléma.

2015. okt. 11. 10:12
 17/31 anonim ***** válasza:
91%
Két forint meleg lángos, éljen soká Kádár János!!!
2015. okt. 11. 10:16
 18/31 anonim ***** válasza:
92%

mindenki dolgozott...igen még azok is akiknek a munkája egy forintot nem ért.

és ezeket az embereket valamiból ki kellett fizetni, más nem azokból a hitelekből, amit még mai napig te is adók formájában fizetsz vissza, csak mert a Kádár rendszer alatt mindenki dolgozott.

sokan a saját nyomorukat pedig néhányan hajlamosak kivetíteni az egész társadalomra.

hidd el Magyarországon nincs olyan szar élet, mint ahogy azt néhányan beállítják.

én jártam Romániában, Szerbiában, Ukrajnában, hidd el ha te is láttad volna amit én, akkor nem gondolnád azt, hogy itt olyan szar élet lenne.

persze a nyugati habzsi dőzsihez képest valóban más az élet színvonal.

de addig még van internet meg áram, és eszköz amiről ilyen és ehhez hasonló kérdéseket lehet feltenni, senki ne siránkozzon, és főleg ne irigykedjen a nyugati társadalomra.

2015. okt. 11. 12:01
 19/31 anonim ***** válasza:

Igen, lehet itt nosztalgiázni a Kádár-rendszer után (visszasírni nem igazán, hiszen egyre kevesebben vannak, akik visszasírják, viszont aki nem élt benne, hogy sírná vissza?) :D

Szóval lehet nosztalgiázni, de azt soha ne feledd el, hogy a munkanélküliség hiánya, az olcsó élelmiszerek, a viszonylag stabil élet (mindenkinek volt munkája, autója, lakása, és ha nem is olyan volt a színvonal, mint Nyugaton, de azért elvolt mindenki) - ez nem az ország VALÓS gazdasági erejét tükrözte! Ez egy mesterségesen, hitelekből fenntartott délibáb volt! Össze is omlott 1989-re...

Ha olyan jól működött ez, akkor miért omlott össze szerinted? Mert történelmi tény, hogy össezomlott, történelmi tény, hogy a komcsi Magyarország gazdasága tönkre ment, hogy belefulladt az ország a hitelspirálba.

Tehát a valóság az, hogy amíg az apád ette május elsején a virslit és itta a sört, és Wartburggal furikázott ide-oda és boldogan elvolt a csőnacijában, mint a befőtt, volt munkahelye, ahol nem csinált semmit, de azért dolgozott, és a téeszből is összelopkodott ezt-azt... ENNEK AZ ÁRÁT MOST TE FIZETED.

Mert akkor annyi hitelt vett fel erre az ország, hogy most is úszunk az adósságban.

Lehet nosztalgiázni...

2015. okt. 11. 13:16
 20/31 anonim ***** válasza:

Ja, és fogjátok már fel végre, hogy úgy nem lehet élni, hogy hitelekből tartunk fel egy mesterséges életszínvonalat. A hiteleket valakinek vissza is kell ám fizetni.

A Kádár-rendszer a jövőből élt, igazából belőlünk, mi, a mostani emberek szívjuk meg az akkori emberek viszonylagos jó életszínvonalát. A gulyáskommunizmus ára az a mai Magyarország eladósodottsága...

2015. okt. 11. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!