Holokauszttagadásnak minősül az, ha magát az eseményt nem tagadom, de részleteiben cáfolom?
Példának okáért nem hiszem azt, hogy 6 millió áldozata volt,
hanem mondjuk csak 2.Akkor ezért is ugyanúgy büntethető vagyok, mintha eleve tagadnám az egész megtörténtét?
15 fő már nagy nyilvánosság, vagy épp egy fórum.
itt egy cikk erről, ezt valaki meg tudja nekem fejteni, hogy most miről is írt a muksó benne? mert nekem kicsit kínai:
16:46
Pedig elég világos (csak a vége felé adja a választ, előtte indokol).
Kolláth szövegének a lényege az, hogy ezt a bcs-t csak szándékosan lehet elkövetni.
Hogy is szól a törvény?
"aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"
NEM az van a törvényben tehát, mint egyesek csúsztatják/hazudják, hogy "aki a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető".
Hanem az, hogy az (1) áldozatok méltóságát azzal sérti, hogy (2) nagy nyilvánosság előtt tagadja stb.
Ha történészek azon vitatkoznak, akár nagy nyilvánosság előtt, hogy akkor a holokausztnak végül is 270 ezer vagy 1,5 millió vagy 6 millió áldozata van-e, annak ehhez semmi köze. Mivel ezt a bcs-t csak szándékosan lehet elkövetni, ahogy Kolláth is mondja.
Nos, akit nem ejtettek a fejére, az pontosan tudja, mi a törvény által tiltott holokauszttagadás és mi nem az. Ehhez a bűncselekményhez, oda van írva, az áldozatok méltóságát kell sérteni azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt tagadod stb. Gyengébbek kedvéért: nagy nyilvánosság előtt holokamuzni, hollókosztozni és "Nem volt, de lett volna rá igény"-ezni, az megvalósítja ezt a bcs-t. Történelmi vitát folytatni arról, hogy hány embert gyilkoltak meg Treblinkában, az nem ez a bűncselekmény.
Pontosan lehet tudni ugyanakkor, hogy az a kurucinfós söpredék, amelyiknek ez a törvény most befogta a száját, NEM történészi kutatómunkát kívánt folytatni.
15:15
"Nagyon sajnálom a Holokauszt áldozatait, komolyan."
Akkor nem tudod elkövetni ezt a bcs-t. Ugyanis akkor valószínűleg nem fogsz idétlenül viháncolni, hogy "holokamu", meg "hollókoszt", meg "Hitler félmunkát végzett" stb.
Annak meg, hogy pont a holokauszttagadás ellen készült külön törvény, megvan az oka. Nem véletlenül hozták meg ezt a törvényt annyi év vita után.
Amikor az ország egyik legolvasottabb újságja (kurucinfó) például 2009.03.14-én "Holokamu-dossziéval haj fejet korunk hősei, a revizionisták előtt" ("Zsidóbűnözés" rovat), akkor konkrétan milyen "igazságtalanság" fáj? Muszáj egy civilizált országnak ezt a végtelenségig szó nélkül tűrnie?
És kitalálhatsz elvont példákat, mint pl. hogy miért nem a Trianon-tagadást tiltják stb. A válasz pedig az, hogy a valóságban, tényszerűen, nincsenek olyanok, akik Trianon tagadásával kívánnák magyarok méltóságát megalázni. Olyanok ezzel szemben, akik a holokauszt tagadásával és az ezen a témán való gúnyolódással igyekeznek megfélemlíteni a zsidókat, vannak bőven. Ezen a fórumon is több tucatnyi.
És az nem sérti a halottak méltóságát, ha mégis kiderülne, hogy nem is 6 millió, hanem csak pl. 2 millióan haltak meg?
De ők csak akkor is hatmilliót állítanak ennek tudatában, mivel ebből több támogatás jut Izrael államnak, és több lelkiterror a gojoknak?
Nem sérti az emlékét a halottaknak, hogy lépcsőt építenek az emlékükből a teljes világhatalom felé?
"nincsenek olyanok, akik Trianon tagadásával kívánnák magyarok méltóságát megalázni"
MIVAAAAAAAN?????
Jajajajajaaaaaj de még mennyien vannak, a csapból is ez folyik, hogy mért kell ezzel még mindig foglalkozni, meg mért fáj ez nekünk, stb.
ma 19:01
Mondj egy példát arra, hogy valaki nagy nyilvánosság előtt hirdette, hogy nem volt Trianon, vagy Trianonból viccet gyártott azért, hogy a magyarokat gúnyolja. És ne román vagy szlovák politikust mondj, hanem egy belföldi példát.
18:27
"Értem, nos én senkinek a méltóságát nem szeretném sérteni, viszont nem vagyok történész, de azok alapján amiket olvastam képtelen lennék elhinni a 6 milliót, akkor most elmondhatnám az érveimet én is, mint nem történész, másik 20-30 embernek? Bocs ha írtad, csak figyelmetlenül olvastam."
Elolvastad a törvény szövegét? Ahhoz, hogy elkövesd ezt a bcs-t:
(1) Azért, hogy az áldozatok méltóságát sértsd,
(2) Tagadnod kell vagy kétségbe kell vonnod
a holokauszt tényét, vagy
(3) jelentéktelennek kell feltüntetned.
És mindezt szándékosan.
Sehol se látom, hogy a törvényben szerepelne a "6 millió" szó, vagy hogy történész végzettséghez kötne bármit is.
Próbálj meg a saját szemednek hinni, így annak, ami a törvény szövegében áll, ne a hülye kurucinfósok ajvékolásának.
A kurucinfósok nagyon is jól tudják, kik ellen irányul ez a törvény. Azért hazudoznak és keltik a feszültséget, mert nagyon is elevenükbe talált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!