Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Holokauszttagadásnak minősül...

Zenon kérdése:

Holokauszttagadásnak minősül az, ha magát az eseményt nem tagadom, de részleteiben cáfolom?

Figyelt kérdés

Példának okáért nem hiszem azt, hogy 6 millió áldozata volt,

hanem mondjuk csak 2.Akkor ezért is ugyanúgy büntethető vagyok, mintha eleve tagadnám az egész megtörténtét?

2010. márc. 15. 14:51
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

15 fő már nagy nyilvánosság, vagy épp egy fórum.

itt egy cikk erről, ezt valaki meg tudja nekem fejteni, hogy most miről is írt a muksó benne? mert nekem kicsit kínai:

[link]

2010. márc. 15. 16:46
 22/43 anonim ***** válasza:

16:46

Pedig elég világos (csak a vége felé adja a választ, előtte indokol).

Kolláth szövegének a lényege az, hogy ezt a bcs-t csak szándékosan lehet elkövetni.

Hogy is szól a törvény?

"aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

NEM az van a törvényben tehát, mint egyesek csúsztatják/hazudják, hogy "aki a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető".

Hanem az, hogy az (1) áldozatok méltóságát azzal sérti, hogy (2) nagy nyilvánosság előtt tagadja stb.

Ha történészek azon vitatkoznak, akár nagy nyilvánosság előtt, hogy akkor a holokausztnak végül is 270 ezer vagy 1,5 millió vagy 6 millió áldozata van-e, annak ehhez semmi köze. Mivel ezt a bcs-t csak szándékosan lehet elkövetni, ahogy Kolláth is mondja.

Nos, akit nem ejtettek a fejére, az pontosan tudja, mi a törvény által tiltott holokauszttagadás és mi nem az. Ehhez a bűncselekményhez, oda van írva, az áldozatok méltóságát kell sérteni azzal, hogy nagy nyilvánosság előtt tagadod stb. Gyengébbek kedvéért: nagy nyilvánosság előtt holokamuzni, hollókosztozni és "Nem volt, de lett volna rá igény"-ezni, az megvalósítja ezt a bcs-t. Történelmi vitát folytatni arról, hogy hány embert gyilkoltak meg Treblinkában, az nem ez a bűncselekmény.

Pontosan lehet tudni ugyanakkor, hogy az a kurucinfós söpredék, amelyiknek ez a törvény most befogta a száját, NEM történészi kutatómunkát kívánt folytatni.

2010. márc. 15. 17:31
 23/43 anonim ***** válasza:
8%

15:15

"Nagyon sajnálom a Holokauszt áldozatait, komolyan."

Akkor nem tudod elkövetni ezt a bcs-t. Ugyanis akkor valószínűleg nem fogsz idétlenül viháncolni, hogy "holokamu", meg "hollókoszt", meg "Hitler félmunkát végzett" stb.

Annak meg, hogy pont a holokauszttagadás ellen készült külön törvény, megvan az oka. Nem véletlenül hozták meg ezt a törvényt annyi év vita után.

Amikor az ország egyik legolvasottabb újságja (kurucinfó) például 2009.03.14-én "Holokamu-dossziéval haj fejet korunk hősei, a revizionisták előtt" ("Zsidóbűnözés" rovat), akkor konkrétan milyen "igazságtalanság" fáj? Muszáj egy civilizált országnak ezt a végtelenségig szó nélkül tűrnie?

És kitalálhatsz elvont példákat, mint pl. hogy miért nem a Trianon-tagadást tiltják stb. A válasz pedig az, hogy a valóságban, tényszerűen, nincsenek olyanok, akik Trianon tagadásával kívánnák magyarok méltóságát megalázni. Olyanok ezzel szemben, akik a holokauszt tagadásával és az ezen a témán való gúnyolódással igyekeznek megfélemlíteni a zsidókat, vannak bőven. Ezen a fórumon is több tucatnyi.

2010. márc. 15. 17:38
 24/43 anonim ***** válasza:
Értem, nos én senkinek a méltóságát nem szeretném sérteni, viszont nem vagyok történész, de azok alapján amiket olvastam képtelen lennék elhinni a 6 milliót, akkor most elmondhatnám az érveimet én is, mint nem történész, másik 20-30 embernek? Bocs ha írtad, csak figyelmetlenül olvastam.
2010. márc. 15. 18:27
 25/43 anonim ***** válasza:
De igen kedves 17:38, szerintem sérti a magyarok méltóságát, amikor arról értekeznek, hogy Trianon igazságos volt. Vagy mindennek a tagadását büntetjük vagy semminek. Vagy megy az inkvizíció mindenért vagy nincs inkvizíció. Ne legyen megkülönböztetés :)
2010. márc. 15. 18:37
 26/43 anonim ***** válasza:
42%

És az nem sérti a halottak méltóságát, ha mégis kiderülne, hogy nem is 6 millió, hanem csak pl. 2 millióan haltak meg?

De ők csak akkor is hatmilliót állítanak ennek tudatában, mivel ebből több támogatás jut Izrael államnak, és több lelkiterror a gojoknak?

Nem sérti az emlékét a halottaknak, hogy lépcsőt építenek az emlékükből a teljes világhatalom felé?

2010. márc. 15. 18:48
 27/43 anonim ***** válasza:

[link]

Egy kis olvasmány a magyarság Utolsó Óriásától...

2010. márc. 15. 18:53
 28/43 anonim ***** válasza:

"nincsenek olyanok, akik Trianon tagadásával kívánnák magyarok méltóságát megalázni"

MIVAAAAAAAN?????

Jajajajajaaaaaj de még mennyien vannak, a csapból is ez folyik, hogy mért kell ezzel még mindig foglalkozni, meg mért fáj ez nekünk, stb.

2010. márc. 15. 19:01
 29/43 anonim ***** válasza:

ma 19:01

Mondj egy példát arra, hogy valaki nagy nyilvánosság előtt hirdette, hogy nem volt Trianon, vagy Trianonból viccet gyártott azért, hogy a magyarokat gúnyolja. És ne román vagy szlovák politikust mondj, hanem egy belföldi példát.

2010. márc. 15. 19:14
 30/43 anonim ***** válasza:

18:27

"Értem, nos én senkinek a méltóságát nem szeretném sérteni, viszont nem vagyok történész, de azok alapján amiket olvastam képtelen lennék elhinni a 6 milliót, akkor most elmondhatnám az érveimet én is, mint nem történész, másik 20-30 embernek? Bocs ha írtad, csak figyelmetlenül olvastam."

Elolvastad a törvény szövegét? Ahhoz, hogy elkövesd ezt a bcs-t:

(1) Azért, hogy az áldozatok méltóságát sértsd,

(2) Tagadnod kell vagy kétségbe kell vonnod

a holokauszt tényét, vagy

(3) jelentéktelennek kell feltüntetned.

És mindezt szándékosan.

Sehol se látom, hogy a törvényben szerepelne a "6 millió" szó, vagy hogy történész végzettséghez kötne bármit is.

Próbálj meg a saját szemednek hinni, így annak, ami a törvény szövegében áll, ne a hülye kurucinfósok ajvékolásának.

A kurucinfósok nagyon is jól tudják, kik ellen irányul ez a törvény. Azért hazudoznak és keltik a feszültséget, mert nagyon is elevenükbe talált.

2010. márc. 15. 19:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!