Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Holokauszttagadásnak minősül...

Zenon kérdése:

Holokauszttagadásnak minősül az, ha magát az eseményt nem tagadom, de részleteiben cáfolom?

Figyelt kérdés

Példának okáért nem hiszem azt, hogy 6 millió áldozata volt,

hanem mondjuk csak 2.Akkor ezért is ugyanúgy büntethető vagyok, mintha eleve tagadnám az egész megtörténtét?

2010. márc. 15. 14:51
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
81%
A Btk-módosítás szerint "aki a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető". Tehát, ha te sokallod a 6 millió áldozatot, akkor jelentéktelen színben tünteted fel, ugyanolyan "bűnöző" vagy, mint aki azt mondja, hogy nem volt holokauszt.
2010. márc. 15. 15:20
 12/43 A kérdező kommentje:
Bocs, előző előttinek szólt, így már értem, én meg abba voltam, hogy a teljes tagadás büntetendő, pfff ez a törvény...nonszensz!
2010. márc. 15. 15:21
 13/43 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm a pontos választ.
2010. márc. 15. 15:22
 14/43 anonim ***** válasza:
0%

"Példának okáért nem hiszem azt, hogy 6 millió áldozata volt,

hanem mondjuk csak 2."

Ez nem tagadás.

Az előző válaszoló pedig manipulál, hangulatot kelt, hazudik.

2010. márc. 15. 15:42
 15/43 anonim ***** válasza:
80%

IGEN barátom!

Sajnos ezt sokan nem értik meg. Ez lenne a lényege az egésznek, hogy ne lehessen kutatni az eseményeket, mert akkor talán kényes dolgokra derülne fény!

Még ha neves történész professzor vagy akkor sem szabad a hivatalos dogmáktól eltérő kijelentést tenned, mert rögtön kattan a bilincs.

2010, demokrácia, jogállamiság, szólásszabadság és... szájkosár törvény!!!

2010. márc. 15. 15:46
 16/43 anonim ***** válasza:
77%

Rémisztő és felháborító. De én úgy tudom, hogy egyelőre csak akkor, ha nyilvánosság előtt teszed mindezt. Kérdés mi számít nyilvánosságnak? Ezenkívül ha itt megnyirbáljuk a szólásszabadságot a nemlétező rettegő emberek védelmére hivatkozva, akkor ki tudja mi lesz a következő, mit fognak még megnyirbálni, milyen emberi jogokat.

Persze most kellett ez a törvény, mert ha nem tudnád, most éppen ordas fasiszta veszély leselkedik ránk és ezt igyekeznek minden lehetséges módon bizonyítani. Ez a törvény most éppen annyira volt szükséges, mint 15 vagy 65 évvel ezelőtt, mégis, más országokkal ellentétben, most hozták be, nem véletlen.

Különben a cigányoktól este sokkal többen tartanak, mint a holokauszt-tagadóktól (talán nem véletlen, HC-tagadók még senkit nem szurkáltak halálra csakúgy, vagy mert "állítólag" cigányozott, őőő, holokauszttagadózott...), mégis bátran csapatokba verődve, hangoskodva járhatják az utcákat késekkel felfegyverkezve.

Ilyenkor amúgy miért nem jönnek az USA-val? Mindig tudnak velük példálózni, pl. mikor az egészségügy privatizálásáról volt szó, most miért nem? Ott még a 9/11-ben sem kötelező hinni:) Úgy vannak vele, hogy aki tagadja, az mekkora hülye, ennyi.

Nem tudja valaki, mi történik ha nagy nyilvánosság előtt azt vallom, hogy szerintem csak 5.999.999? Kíváncsi lennék van-e valamiféle tűréshatár, amin belül még mozoghatnék? Vagy úgy van, hogy akár az anyámat is letagadhatom, de a holocaust 6 milliós számában szentül kell hinnem? Előfordulhat, hogy valakit hazugságvizsgálóra kötnek és így kiderítik, hogy nem a 6 milliós szám mínusz tűréshatárban hisz, hanem még annál pont egy kicsivel kevesebben?:)

2010. márc. 15. 15:49
 17/43 anonim ***** válasza:
83%
Senki sem próbálta teljes egészébén tagadni. Mindössze annyi ennek az aktualitása hogy az áldozatok száma 271ezer volt és vannak akik erre rájöttek.
2010. márc. 15. 16:17
 18/43 anonim ***** válasza:
Nem fordulhat elő a hazugságvizsgálat. Mivel mindenki lekakkantja mit gondolsz. Csak nagy nyilvánosság előtt nem jelentheted ki.
2010. márc. 15. 16:20
 19/43 anonim ***** válasza:
63%
Értem, tehát törvénnyel köteleznek rá, hogy ha túl sokan vannak előttem, akkor hazudjak valami mást, mint amit gondolok. De ha kiderül, hogy még annyit sem gondolok, mint amit hazudtam, akkor abból nem lesz baj. Oké, köszi:)
2010. márc. 15. 16:23
 20/43 anonim ***** válasza:

Igen, jól látod. Ha pl átmégy a szomszédhoz ahol mondjuk négyen élnek, két szülő és két lánya. Ott azt is kijelentheted hogy nem volt holokauszt, sem munkatáborok sőt még második világháború sem. Ha ők ezért feljelentenek akkor sem kapsz semmit mert nem nagynyilvánosság előtt tetted.

Nagy nyilvánosságnak az számít ha 20-30személy jelen van, vagy fennáll annak veszélye hogy legalább ennyi szerez tudomást a kijelentésedről. Tehát azért itt is megvan a törvénynek a rugalmassága, hiszen mi van akkor ha másnap ők négyen is tovább adják öt-öt embernek? :D

2010. márc. 15. 16:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!