Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ennyire horror magas...

Miért ennyire horror magas egy albérlet nyugat-Európában? Ti akik kint éltek, milyen körülmények között? Milyen életszínvonalon.

Figyelt kérdés

Sokan - főleg az öregek - mondogatják, hogy mekkora lehetőség ez az EU, az ő idejükben nem volt ilyen. Hogy kint többszörös pénzt kapsz a munkádért. Meg hogy miért nem megyek ki élni Münchenbe?

Arra nem gondolnak, hogy egy kelet-Európai munkás kint 1200-1400 Euro-t keres, Münchenben a legkisebb lyuk is ami 20 nm az ilyen 750-800 Euro. És ezt csak képen láttam, annyi az egész, hogy van egy szoba egybe a konyhával, meg egy mikro kis fürdő. És még rezsivel meg olcsó étellel kijövök max 0-ra a hónap végére. De mondjuk ha én egy módszeres, igényes ember vagyok akkor egy ilyen 70-80nm-es lakás kellene minimum, ahol emberi módon lehetne élni, de továbbmehetek, hogy kertes házat szeretnék, mert néha mondjuk kerti partyznék is. Ezeknek a bérleti díj már jóval meghaladná a keresetemet, főleg ha még olyan környéken is van ahol nincs sok zajongó letelepített migráns, és nem veszélyes környék. Akkor meg tár tényleg csillagászatilag drága.

Azoktól kérdezem, akik ilyen mami gondolkodásúak és szerintük szégyen az amit ebben az országban művelnek a fiatalokkal, milyen körülmények között élnek? Akiket én ismerek azok munkásszállón szagolják a többi kelet-Európai pl. román büdös lábát 4-5en egy szobában, vagy ha van albérletük az is kicsi, külvárosi és 4-5en lakják. Már a szírek is jobb körülmények között élnek ennél szerintem.

2015. okt. 2. 10:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

De nem bírom ki, csak özönlenek a gondolato... Eddig legjobban new yorktól féltem mikor oda mentem The Bronx ban találtam olcsó albérletet, persze rengeteg rosszat hallunk róla az akció filmekben... Csak az élet nem egy film... A házban ahol laktam egyedül voltam fehér ember, eleinte paráztam rendesen a környéken, aztán halloweenkor a szomszédok áthívtak bulizni, karácsonykor családi vacsorázni, hogy ne legyek egyedül... A környéken lakók köszönnek egymásnak, a mosodában, reggelizőhelyen, környékbeli kajáldákban mindig örömmel fogadtak, ott szerettem eddig élni a legjobban, pedig ott olcsó az albérlet mert "rossz" környéknek számít... Pedig messze a legjobb környék new yorkban...

The Bronx 215. Utca és környéke...

2015. okt. 2. 12:20
 12/13 kovpet ***** válasza:
100%

Tehát kimész külföldre és "kertes házat szeretnék, mert néha mondjuk kerti partyznék".

"főleg ha még olyan környéken is van ahol nincs sok zajongó letelepített migráns"

Van egy rossz hírem. Ebben az esetben te lennél a zajongó migráns :)

2015. okt. 2. 15:09
 13/13 anonim ***** válasza:

"Sokan - főleg az öregek - mondogatják, hogy mekkora lehetőség ez az EU, az ő idejükben nem volt ilyen."

1. Az ő idejükben az EU mint olyan nem létezett.

2. Az ő idejükben nem mehettél csak úgy nyugatra.

3. Az ő idejükben beetettek azzal hogy milyen jó neked szarért-húgyért építeni az országot, bezzeg a nyugat gonosz kapitalista.

"egy kelet-Európai munkás kint 1200-1400 Euro-t keres"

1. Nincs olyan hogy "kelet európai munkás".

2. Egy kelet európai munkás kategória nálunk 60-90 ezer forintot keres.

3. Egy normális szakmával rendelkező, esetleg diplomás 2000 euró körül indul.

"Münchenben a legkisebb lyuk is ami 20 nm az ilyen 750-800 Euro."

Budapesten egy "kis lyuk" 60-70 ezer forint, már ott vagy hogy éhen döglöttél minimálbérből. Sőt, lassan egy kib..szott szoba kerül ennyibe.

"ha én egy módszeres, igényes ember vagyok akkor egy ilyen 70-80nm-es lakás kellene minimum"

1. 70-80nm lakást itthon sem engedhet meg magának mindenki, főleg nem egy "kelet európai munkás".

2. 70-80nm lakás bérleti díja alsó hangon 90-100 ezer pesti viszonylatban, rezsivel 120-150....már ott tartasz hogy "magyar átlagbér", és erre +10 a bérlet, +60 a bevásárlás havonta, rögtön az jön ki hogy nettó 200+ elmegy csak arra hogy létezel, és még nem tettél félre, nem gyűjtöttél semmit....és ez még egy olcsó lakás.

"kertes házat szeretnék, mert néha mondjuk kerti partyznék"

Na igen, egy kertes ház 80 nm-el itthon is 150+rezsi, ha te még kerti partira is költenél, akkor már ott vagy hogy 300+ fizetés kell, ez már messze nem az "átlag melós" szint.

Ettől függetlenül persze, ez mind nem reális helyzet, mert jó esetben 2-3an béreltek egy lakást, vagy pároddal egy albérletet, és mindjárt nem olyan megterhelő...viszont ugyanezt külföldön is megteheted, és egyszerűen sokkal több marad zsebben.

"Akiket én ismerek azok munkásszállón szagolják a többi kelet-Európai pl. román büdös lábát 4-5en egy szobában"

Ismerősöm is megcsinálta ezt, nem egyszerű dolog, de 2-3 hónapig ki lehet húzni, és annyit összeszedsz, amivel itthon elvagy hónapokig.

2015. okt. 2. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!