Miért ennyire horror magas egy albérlet nyugat-Európában? Ti akik kint éltek, milyen körülmények között? Milyen életszínvonalon.
Sokan - főleg az öregek - mondogatják, hogy mekkora lehetőség ez az EU, az ő idejükben nem volt ilyen. Hogy kint többszörös pénzt kapsz a munkádért. Meg hogy miért nem megyek ki élni Münchenbe?
Arra nem gondolnak, hogy egy kelet-Európai munkás kint 1200-1400 Euro-t keres, Münchenben a legkisebb lyuk is ami 20 nm az ilyen 750-800 Euro. És ezt csak képen láttam, annyi az egész, hogy van egy szoba egybe a konyhával, meg egy mikro kis fürdő. És még rezsivel meg olcsó étellel kijövök max 0-ra a hónap végére. De mondjuk ha én egy módszeres, igényes ember vagyok akkor egy ilyen 70-80nm-es lakás kellene minimum, ahol emberi módon lehetne élni, de továbbmehetek, hogy kertes házat szeretnék, mert néha mondjuk kerti partyznék is. Ezeknek a bérleti díj már jóval meghaladná a keresetemet, főleg ha még olyan környéken is van ahol nincs sok zajongó letelepített migráns, és nem veszélyes környék. Akkor meg tár tényleg csillagászatilag drága.
Azoktól kérdezem, akik ilyen mami gondolkodásúak és szerintük szégyen az amit ebben az országban művelnek a fiatalokkal, milyen körülmények között élnek? Akiket én ismerek azok munkásszállón szagolják a többi kelet-Európai pl. román büdös lábát 4-5en egy szobában, vagy ha van albérletük az is kicsi, külvárosi és 4-5en lakják. Már a szírek is jobb körülmények között élnek ennél szerintem.
És erre mondja arcátlanul a Fidesz, hogy milyen "jólét" van, alacsonyak az árak, csökkent a rezsi, megnőtt a lakás vásárlások száma, többen találtak maguknak munkát és jók a fizetésük...
Ez már olyan egy arcátlan hazugság, hogy nem emberi!
És még ezek után van, aki beveszi a Fidesz süket dumáját?
Sajat hazunk van Münchenben, 3 hazbol allo sorhaz kozepso resze, terasz telativ nagy, kert jelkepes. 3 eve koltoztunk be, mi epitettuk.
elotte 3 szobas lakast bereltunk olyan 1300 euroert havonta rezsivel egyutt.
Azert ilyen magasak az ingatlanarak, mert a fizetokepes kereslet is magas. Betanitott munkaskent sehol sem elsz a vilagon magas eletszinvonalon, legfeljebb nyugaton kicsit kisebb a letbizonytalansag, es minosegibbek a kozszolgaltatasok.
És Magyarországon mi van?
Kerese az ember jobb esetben 120-at és akkor egy lyuk havi 60-70 + rezsi!
Berlinben garzont béreltem havi 300euróért 1400at kerestem
Londonban szobát 250fontért, 1300 at kerestem
New yorkban 2 szobás lakást béreltem 800$
2000ret kerestem...
Most angol faluban családiházat bérelek 1100fontért, átlagosan 2500 at keresek...
A végzettségemmel otthon pesten bérelhetnék lakást 60-80ezerért és 100-120 ezer körül keresnék jóindulattal...
Mir
ől beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!