Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon miért akarják...

Magyarországon miért akarják egyesek az "albérletezést" erőltetni?

Figyelt kérdés

Szerintem az egésznek csak akkor van értelme, ha az ember olyan cégnél dolgozik, ami belefizet az albérletbe.

Máskülönben, a mai albérletárak mellett nem éri meg bérelni.Ha nem madmax környékre akarsz költözni, egy sima 30 négyzetméteres garzon is 70 ezernél kezdődik, ehhez meg még hozzájön a rezsi is.

Keresel mondjuk nettó 200 ezer forintot, majdnem a fizud felét elviszi a bérlés.

Azt a bérlést gyakorlatilag fizeted a semmire, ugyanis soha nem lesz a tiéd az a lakás.

Egyszerűbb hitelt felvenni és törleszteni.A törlesztőrészletek kevesebbe kerülnek, mint a havi bérleti díj.

2015. júl. 31. 22:18
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
72%
Egyszerűbb? És ha kirúgnak? És ha az ország másik végén találsz munkát? És ha közben megnősülsz, és kicsi a lakás? Végiggondoltad te ezt? Arról nem is beszélve, hogy a bankok nem adnak csak úgy hitelt. Önerő kell, biztosíték kell, kezes kell. És ha hitelt vettél fel, egy életre elástad magad.
2015. júl. 31. 22:52
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszban foglaltakkal teljes mértékben egyetértve már csak két további kérdésem van: mégis kik azok az "egyesek", akik "erőltetni akarják az albérletezést"? És hogyan teszik ezt?
2015. júl. 31. 22:56
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Párszor már kiveséztük az albérlet vs saját lakás témát. Mindenkinek a saját helyzetéhez mérten kell dönteni. Nekem pl. soha nem lesz valószínűleg annyi pénzem, hogy saját lakást vagy házat vegyek, úgyhogy szépen hangzik a sok mellette elhangzott érv, de nekem marad az albérlet.
2015. júl. 31. 23:07
 4/23 tetro ***** válasza:
90%
Légyszi vezesd le hogyan olcsóbb a hitel mint az albérlet.
2015. júl. 31. 23:23
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

Hitelt akkor "éri meg" felvenni, ha jó eséllyel ki is tudod fizetni. Egy jó Bp-i környéken bármikor ki tudod adni a lakásod, vagy jó lesz a gyerekeidnek ha egyetemre járnak.

Viszont ha a vidék helyzetét nézem, akkor nem "erőltetés", hanem tény, hogy jobb lenne az embereknek mobilisabbnak lenni. Mert szép és jó hogy saját házad van Mucsaröcsögén, de ha 200 kilóméteres körben egy munkalehetőség van, akkor az nem túl megnyugtató hosszú távon.

2015. aug. 1. 01:35
 6/23 anonim ***** válasza:
Szar a rendszer, ennyi.
2015. aug. 1. 02:32
 7/23 anonim ***** válasza:
28%

Mert akik ezt erőltetik, azok milliomosok, akiknek mindig lesz elég pénzük fizetni az albérletüket.

Nem értik, hogy a magyar átlagnak erre nincs pénze, mert szegény.

2015. aug. 1. 08:11
 8/23 anonim ***** válasza:

Akinek van lehetősége szerintem pont az, hogy meglépi a saját lakást.

Mi tavasszal fizettük ki és egyáltalán nem bántam meg, sőt.

Az összes ismerősöm irigykedik, hogy nekünk milyen jó, hogy nem dobáljuk ki a pénzt az ablakon, mert ugye mi már a pénzt félrerakjuk, ami eddig hitelre ment.

Az albérletezők meg fizetik tovább.

Az egyes kérdéseire meg a következő a válaszom:

38 m2 kényelmesen elvagyunk a menyasszonyommal, ketten könnyebb.

Nem tartok attól, hogy elköltözöm, de ha mégis akkor kiadom.

Pesti lakás, szal ha vidékre megyek még pluszban is leszek.

Ha meg kirúgnak?

Nem kell azon aggódni, hogy mi lesz az albérleti díjjal, havi 2*47 ezerből kijövünk, mert 25 ezer a rezsi, a maradékból meg kijön a kaja.

Ha viszont nem saját a lakás akkor egy hónap után tipli.

Nem mindegy.....

2015. aug. 1. 08:44
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a szegény magyar átlagembernek nincs pénze albérletre, de van pénze 20 évig fizetni a törlesztőt a saját lakóingatlanra. Felütöttem egy lakáshitel-kalkulátort, és 250 ezres fizetésre, ami bőven átlag feletti, 15 milliós ingatlanra, 20 milliós ingatlanfedezettel 20 évre a legjobb ajánlat is 93 ezres induló törlesztést adott.

2015. aug. 1. 09:06
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

# 9:

15 millió forint értékű lakást hol adnak ki 70 ezer forintért?

2015. aug. 1. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!