Magyarországon miért akarják egyesek az "albérletezést" erőltetni?
Szerintem az egésznek csak akkor van értelme, ha az ember olyan cégnél dolgozik, ami belefizet az albérletbe.
Máskülönben, a mai albérletárak mellett nem éri meg bérelni.Ha nem madmax környékre akarsz költözni, egy sima 30 négyzetméteres garzon is 70 ezernél kezdődik, ehhez meg még hozzájön a rezsi is.
Keresel mondjuk nettó 200 ezer forintot, majdnem a fizud felét elviszi a bérlés.
Azt a bérlést gyakorlatilag fizeted a semmire, ugyanis soha nem lesz a tiéd az a lakás.
Egyszerűbb hitelt felvenni és törleszteni.A törlesztőrészletek kevesebbe kerülnek, mint a havi bérleti díj.
"15 milliós ingatlanra"
1.Leírtam, hogy akinek van pénze.
2.Szerintem nyugodtan üss be inkább egy 40 milliós ingatlant, akkor még inkább igazad lesz, hiszen akkor a törlesztő 220 ezer lesz! 4!4!4
9 millióért vettük, 3m önrésszel, Káposztáson.
Egyébként most amúgy is nagyon magasak az ingatlanárak, 10 éves csúcson van.
"Igen, a szegény magyar átlagembernek nincs pénze albérletre, de van pénze 20 évig fizetni a törlesztőt a saját lakóingatlanra."
Igen, mert az sokkal jobb, hogy halálodig fizetheted az albérletedet.
"Igen, mert az sokkal jobb, hogy halálodig fizetheted az albérletedet."
Majd rájön, ha nyugdíjas lesz aztán kap vagy 30-40 ezer forintot.
Majd akkor elgondolkodik, hogy csak jó lett volna, ha nem is 15 milliós, de egy kisebb lakás Káposztáson, mert 65 évesen nem lesz jó buli az utcára menni..
"Igen, mert az sokkal jobb, hogy halálodig fizetheted az albérletedet."
Nem jobb, hanem más. Mert ha veszel egy lakást Szabolcsban, aztán 5 év múlva lesz egy állásod Budapesten, aztán 15 év múlva kapsz egy jobb ajánlatot Győrből, az már egész máshogy néz ki.
Most nem a szocializmus van, hogy megöröklöd anyád házát, aztán úgyis lesz munka nyugdíjig, jobbat meg akkor sem kapsz, ha az egész országot bejárod. Egy olyan korban élünk, ahol a mobilitás érték. Valakinek nincs rá szüksége, de kategorikusan kijelenteni, hogy a saját ingatlan jobb és kész, nem lehet.
Jah persze, mert ez annyira gyakori, hogy valaki ennyit vándorol, főleg hogy valós bérkülönbség nincs is az ország régióiban.
Másrészt leírtam, kiadod és kész.
Mit nem értesz ezen?
"Hát a prolik szintjén tényleg nincs nagy bérkülönbség, abban igazad van."
És lakást ki akar venni?
Nem is a milliomos, szal kössz, hogy elismerted az igazam.
Másrészt neked fogom kiadni, a "mindenáron albérleti díjakat akarok fizetni " bohócnak, csak hogy megőrizd a mobilitásod.
Ne félj, majd ha kilöknek az albiból,!akkor leszel még mobilis :)
A munkaadók szeretik, ha az emberek mobilok, és saját házzal, lakással nem lehet mobilnak lenni.
De abba nem gondolnak bele, hogy így túl drága a lakhatás, ezért inkább külföldre megy a magyar, ha a lakóhelye környékén nincs munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!