Magyarországon ki számít szegénynek? Kik tartoznak a 4 millió magyar közé, akik éheznek a baloldal szerint?
Eleve nem tudnak spórolni, pia, cigi mindennapos az ilyen "éhezők" köreben... Nyaralni is az ország több mint fele volt idén valamikor, a többinek nagy része meg nem is akart.
Szerintem kevesebb a szegény, mint 4 éve, szerintetek?
Szerintem nincs több szegény, mint régen.
A szegény definíciója is mindenkinél más.
Valaki számára az a szegény, akinek van egy Kádár kockája meg egy Suzukija.
Van, aki azt ,mondja azok, akik éheznek, rongyos ruhákba járnak..stb
A létminimum jelenleg havi 87 ezer forint körül van személyenként.
Amelyik családban ez nincs meg, az szegénynek számít.
Hány olyan ember van, aki nem iszik, nem dohányzik és mégsem volt már nyaralni 10 éve.
Hülyeségeket beszélsz, talán ha nem az m1-en lógnál egész nap, meglátnád mi történik valójában az országban és hogy nem is dübörög annyira az a bizonyos gazdaság.
Gondolom akkor te is támogatod azt a nézetet, ami szerint meg lehet élni 47.000-ből. Tessék, próbáld ki. A lehetőség adott. Viszont úgy ne nyilváníts véleményt, hogy fingod sincs róla.
Könnyíthetünk is, simán a minimálbért is kipróbálhatod én abban is benne vagyok.
De kit érdekelnek a szegények, segítsenek magukon!
Igaza van 5ösnek, ha meglátja a TVben, hogy Lázár milyen házat vett, bemondja magának, hogy "én szegény vagyok, mert nekem ilyen nincs, én csak a Balatonra tudok menni 5 napra, stb"!
Svájcban is vannak szegények, mert csak havi 500ezret keresnek...
Nem csak a baloldal látja a szegénységet, hanem minden értelmes ember, aki nyitott szemmel jár-kel az országban.
Érdekes módon, 2010 tavasza előtt ti is láttátok még, de a választások utáni pár hónapban a Fidesz-ideológia szerint valahogy gazdag milliomos lett minden magyar ember, pedig csak annyi történt, hogy anyagilag még rosszabb lett a helyzet.
Sokszor nem értem, hogy milyen álomvilágban életek és ezzel nem vagyok egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!