Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fontos elmenni szavazni?

Miért fontos elmenni szavazni?

Figyelt kérdés

Sokakban felmerül ez a kérdés a kampány alatt. Mi értelme van?

Nagyon lényeges, fontos, és felelősségteljes jognak tartom, hogy ÉN dönthetem el, a következő négy évben kiknek legyen új audija, luxusvillája és tengeri yahtja.

2010. márc. 14. 13:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
60%
Fontos.
2010. márc. 14. 13:43
 2/20 anonim ***** válasza:
65%
Fontos mert eddig nem tudom hány évtizedig ment a sírás hogy diktatúra így meg úgy... most meg itt a lehetőség és nem akarsz élni vele?
2010. márc. 14. 13:44
 3/20 anonim ***** válasza:
53%

Változás a szavazgatással? Ugyan...

Miért akarná egy rendszer, hogy olyan eszközöket adjon az alattvalói kezébe, amivel képesek lennének megdönteni őt?

A szavazgatással csak pártokat cserélsz, a rendszer nem változik, ergo ugyanazok maradnak a nyakadon, mint akik eddig is a véredet szívták.

2010. márc. 14. 13:49
 4/20 A kérdező kommentje:
A kérdés alatti szöveg a lényeg... :D
2010. márc. 14. 13:49
 5/20 anonim ***** válasza:
38%

" következő négy évben kiknek legyen új audija, luxusvillája és tengeri yahtja."

Szerintem tök mindegy, hogy kit szavazol meg.

Ezek az értékek azoknak is meglesznek, akinek a pártja ugyan nem kap vezető szerepet, de bejut a parlamentbe.

Pl. ha most nyer a FIDESZ, akkor nem csak az ő politikusainak lesz yachtja meg mittomén mi, hanem az MSZP-s, Jobbikos politikusoknak is.

Sőt, még azoknak is, akik parlamentem kívül tevékenykednek, csak éppen közük van a rendszerhez.

2010. márc. 14. 13:54
 6/20 anonim ***** válasza:
66%
Azért, mert gyakorlatilag ez az egyetlen lehetőséged arra, hogy véleményt mondj, ez is csak négyévente egyszer. Ha nagyon nem akarod egyiket sem választani, húzz egy külön karikát, melléírod, hogy egyik sem, vagy amit akarsz, és azt ikszeled be.
2010. márc. 14. 13:57
 7/20 anonim ***** válasza:
73%
Azért,hogy több szavazata legyen a Fidesznek.
2010. márc. 14. 14:02
 8/20 anonim ***** válasza:
45%

"Miért fontos elmenni szavazni?"

Nem mindenkinek fontos. Végülis csak ilyen apróságok múlnak rajta, hogy az ország leszakad vagy felzárkózik-e, hogy a politika kap-e visszajelzéseket az állampolgártól és rákényszerül-e arra, hogy megpróbáljon teljesíteni, stb.

"Nagyon lényeges, fontos, és felelősségteljes jognak tartom, hogy ÉN dönthetem el, a következő négy évben kiknek legyen új audija, luxusvillája és tengeri yahtja."

Aki ennyit ért a politikából, az bölcsen teszi, ha nem szavaz. Sokkal jobb, mintha szavazna mondjuk olyan alapon, hogy melyik jelöltnek elegánsabb a nyakkendője.

2010. márc. 14. 14:02
 9/20 anonim ***** válasza:

"Nem mindenkinek fontos. Végülis csak ilyen apróságok múlnak rajta, hogy az ország leszakad vagy felzárkózik-e, hogy a politika kap-e visszajelzéseket az állampolgártól és rákényszerül-e arra, hogy megpróbáljon teljesíteni, stb."

Na ne már! Szerionted ezeket a sok nyomi ember dönti el az X-elgetéssel?

Te ezt komolyan elhiszed?

2010. márc. 14. 14:05
 10/20 anonim ***** válasza:

Fontos, hogy érvényesítd alkotmányos jogodat. Fogd fel úgy, hogy legalább négyévente megkérdeznek, kit szeretnél látni a parlamentben (a mostani siralmas felhozatal ellenére is). A szoci időkben is volt szavazás, de csak a Hazafias Népfront jelöltjére lehetett szavazni. Az nem volt demokrácia...

Most legalább annyi lehetőséged van, hogy elmondd, melyik opó-csló-hazudó bandát tartod leginkább alkalmasnak a kormányzásra. Ez sem demokrácia, mert ellenkezik annak alapelvével ("mindenki választó és mindenki választható" - a valóságban csak az választható, aki mögött ott van pár befolyásos támogató).

Én is hiánolom a "fehér négyzet" nevű jelenséget. Ez arról szól, hogy egyes országokban a választási íveken a pártok mellett találsz egy fehér négyzetet is, ami alá az van írva, hogy "egyik sem". Ha ezt ikszeled be, akkor érvényes lesz a szavazatod, viszont kifejezed vele, hogy az egész kínálatból senki sem nyerte el a tetszésedet. Számszerűsíteni lehetne vele, hogy ki az, akit vagy nem érdekel az egész, vagy csak a pártok nem voltak képesek meggyőzni őket a maguk igazáról.

Én erre szavaznék, ha lehetne. Szerintem sokkal többen mennének el szavazni, ha lenne ilyen lehetőség...

2010. márc. 14. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!