Miért fontos elmenni szavazni?
Sokakban felmerül ez a kérdés a kampány alatt. Mi értelme van?
Nagyon lényeges, fontos, és felelősségteljes jognak tartom, hogy ÉN dönthetem el, a következő négy évben kiknek legyen új audija, luxusvillája és tengeri yahtja.
Változás a szavazgatással? Ugyan...
Miért akarná egy rendszer, hogy olyan eszközöket adjon az alattvalói kezébe, amivel képesek lennének megdönteni őt?
A szavazgatással csak pártokat cserélsz, a rendszer nem változik, ergo ugyanazok maradnak a nyakadon, mint akik eddig is a véredet szívták.
" következő négy évben kiknek legyen új audija, luxusvillája és tengeri yahtja."
Szerintem tök mindegy, hogy kit szavazol meg.
Ezek az értékek azoknak is meglesznek, akinek a pártja ugyan nem kap vezető szerepet, de bejut a parlamentbe.
Pl. ha most nyer a FIDESZ, akkor nem csak az ő politikusainak lesz yachtja meg mittomén mi, hanem az MSZP-s, Jobbikos politikusoknak is.
Sőt, még azoknak is, akik parlamentem kívül tevékenykednek, csak éppen közük van a rendszerhez.
"Miért fontos elmenni szavazni?"
Nem mindenkinek fontos. Végülis csak ilyen apróságok múlnak rajta, hogy az ország leszakad vagy felzárkózik-e, hogy a politika kap-e visszajelzéseket az állampolgártól és rákényszerül-e arra, hogy megpróbáljon teljesíteni, stb.
"Nagyon lényeges, fontos, és felelősségteljes jognak tartom, hogy ÉN dönthetem el, a következő négy évben kiknek legyen új audija, luxusvillája és tengeri yahtja."
Aki ennyit ért a politikából, az bölcsen teszi, ha nem szavaz. Sokkal jobb, mintha szavazna mondjuk olyan alapon, hogy melyik jelöltnek elegánsabb a nyakkendője.
"Nem mindenkinek fontos. Végülis csak ilyen apróságok múlnak rajta, hogy az ország leszakad vagy felzárkózik-e, hogy a politika kap-e visszajelzéseket az állampolgártól és rákényszerül-e arra, hogy megpróbáljon teljesíteni, stb."
Na ne már! Szerionted ezeket a sok nyomi ember dönti el az X-elgetéssel?
Te ezt komolyan elhiszed?
Fontos, hogy érvényesítd alkotmányos jogodat. Fogd fel úgy, hogy legalább négyévente megkérdeznek, kit szeretnél látni a parlamentben (a mostani siralmas felhozatal ellenére is). A szoci időkben is volt szavazás, de csak a Hazafias Népfront jelöltjére lehetett szavazni. Az nem volt demokrácia...
Most legalább annyi lehetőséged van, hogy elmondd, melyik opó-csló-hazudó bandát tartod leginkább alkalmasnak a kormányzásra. Ez sem demokrácia, mert ellenkezik annak alapelvével ("mindenki választó és mindenki választható" - a valóságban csak az választható, aki mögött ott van pár befolyásos támogató).
Én is hiánolom a "fehér négyzet" nevű jelenséget. Ez arról szól, hogy egyes országokban a választási íveken a pártok mellett találsz egy fehér négyzetet is, ami alá az van írva, hogy "egyik sem". Ha ezt ikszeled be, akkor érvényes lesz a szavazatod, viszont kifejezed vele, hogy az egész kínálatból senki sem nyerte el a tetszésedet. Számszerűsíteni lehetne vele, hogy ki az, akit vagy nem érdekel az egész, vagy csak a pártok nem voltak képesek meggyőzni őket a maguk igazáról.
Én erre szavaznék, ha lehetne. Szerintem sokkal többen mennének el szavazni, ha lenne ilyen lehetőség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!