Amennyiben ez a hír igaz, változik valamiben a véleményetek László Petra ügyéről?
Én ezt abszolút reálisnak tartom, máskülönben egy iszlamista csoportnak miért lett volna érdeke, blokkolni az N1 tv oldalát?
Egy előlük menekülő szírt inkább megölnének, amiért nem csatlakozik közéjük, ám ha azt tisztelik valamiért, akkor minden világos.
Esetleg van más magyarázat arra,hogy miért volt érdeke az iszlamista hackereknek bosszút állni a TV-n?
Persze érthető,ha az operatőrnőt továbbra is elítéli valaki, hisz, ő nyilván nem tudta kit rúg fel, bárki felrúgott volna, de úgy alapjában véve szerintem nagyon is megváltoztatja az ügy visszhangját.
Persze erről nem fog beszámolni pl. az RTL, nem véletlen,hogy a kurucról kellett linkelnem.
De nem mindegy,hogy egy ártatlan dolgozni vágyó apukát, vagy egy szélsőséges iszlamistát gáncsolt e ki L.P. (...)
László Petra nem gáncsolt el senkit!
Már hiába rágcsáltok az ügyön. Az elgáncsolt szír férfi-menekült nem is Németországba, hanem Spanyolországba megy dolgozni. A Getafe spanyol elsőosztályú futballcsapatnál lesz edző. Egyébként állampolgárságot kap az egész családja, munkavállalási engedélyt kap a szír férfi, emellett szolgálati lakást is kapnak.
Alfahír meg a kurucinfó bizony aztán elég "hiteles" forrás. Pont hogy a férfit az iszlám állam kínozta meg. És ami a borítóképen szerepelt (már ha hiteles a profil, mert hamis profilt bárki tud csinálni) az a nuszra Front zászlaja, ami az al-kaidával áll kapcsolatban. Az al-kaida meg az isis pedig esküdt ellenségek. Szóval alapból nem értem a hír lényegét, ezt hogy lehetett összekeverni? Ebből is látszik a szerzők mennyire vannak tisztában ezekkel, így el kell mondanom, hogy a hír teljesen nagy baromság.
"Esetleg van más magyarázat arra,hogy miért volt érdeke iszlamista hackereknek bosszút állni a TV-n?"
Talán észre kellene venned, hogy az egész világ az apa mellett állt (talán egy töredék része nem). Már olyan esemény is volt, hogy 1 millióan LP ellen.
Ami még nagyobb szégyen, hogy a magyar emberek többsége, ahelyett, hogy csöndben maradott volna, össze-vissza ócsárolta, szidta a népeket (még európaiakat is), azt a körülbelül millió számnyi embert, akik a világ másik végéről írtak és akik a szír férfi mellett álltak ki.
Aztán ugye ott volt az arab ember karikatúrája. Mindenki azt írogatta, hogy bezzeg az CH elleni karikatúrák tüntetése, elég nagy primitívség, meg nem is sértődnének meg, ha róluk szólna. Ehhez képest mi volt most? Az arab karikaturista üzenőfalára betódult tömegszámra magyar ember, és szidni kezdte össze-vissza.
Így a végére egy kis ízelítő, a LP mellett kiállóknak, remélem örültök neki ti is :) :
*A profil törölve lett, tehát hamis.
Csak a kuruc és az alfahír említette ezt a baromságot az összes híroldal közül, az összes többi nem.
*"Azért ez mondjuk durva. Így viszont már értem, hogy miért tűzött ki az ISIS vérdíjat a nő fejére."
Nem az isis rakott rá fejpénzt, hanem az a hackercsoport, amely feltörte azt oldalt. Nem azért, de én elítélem az öszes terrorszervezetet, de az isis-nek semmi köze nincs ehhez. Ebből látszik mennyire vagytok informáltak ebben az ügyben.
Aki lehozta a hírt az mind hiteltelen.
De ugyanakkor meg egy RTL,Index nagyon hiteles, nem?Nem is próbálnak emg hatásvadász, hamis hírekkel előállni, túlzoni?Mert ha már túloz, akkor hiteltelen, szerintem.
Hiteles, aki kiuzáróalg az igazat írja.Ilyen nincs.Te az alapján szelektáltad a hitelest és a nem hitelest,hogy egyetértesz e.
Nem valami korrekt.
Az meg,hogy Al-kaida,ISIS...ne haragudj, de nevetek ezen az érven, mintha azt mondanám,hogy nem levágom a fejed, hanem csak tarkón lőlek...
"A profil törölve lett, tehát hamis."
Nincs törölve. Lehet, hogy ideiglenesen fel volt függesztve pár napra; én megnéztem a kérdés kiírásának napján (azaz 13-án), ill. most is, és elérhető.
Több érvem is van amellett, hogy igazi, de nem részletezem.
Ettől függetlenül (vagy ettől még) a hír nem igaz, az érveket leírtad, egyetértek velük.
Annyit tennék még hozzá, hogy azt jól írta a kuruc, hogy a fekete alapon fehér betűs írás az ún. sahada, a "muszlim Hiszekegy", azaz hitvallás.
Csak azt "felejtették el" hozzátenni, hogy ezt minden muszlim ismeri, még a nem vallásosak is. Tehát közel sem biztos, és nem is valószínű, hogy az Al Nuszra iránti szimpátia kifejezése. (Amely csoportot egyébként nem is minden állam tart terrorszervezetnek, van erről egy lista a Wikin.)
A régi szír zászlót pedig a kormányellenes csoportok használják jelképként, a FB-on levő kép tehát mindössze azt bizonyítja, hogy Osama Al-Ghadab nem szimpatizált a kormánnyal.
Most hirtelen egy olasz oldalt találtam, amely próbálja kibogozni a dolgot:
"Csak a kuruc és az alfahír említette ezt a baromságot az összes híroldal közül, az összes többi nem."
Nevesebb, jelentős híroldalakon én sem láttam.
Viszont a kuruc egy tunéziai oldalról vette át, hivatkoznak is rá (link is van). És "természetesen" egy kicsit hozzátettek, színeztek... Pl. a kiemelt 2013-as posztban valóban szerepel a "mudzsahidin" szó, de szó sincs az ISIS-ről. Vagy pl. egyáltalán nem igaz, hogy a "férfival csevegők, üzeneteket váltók legtöbbje az iszlamistákra jellemzően szakállas" -> <- Alig néhány szakállas profilkép van csak.
Ezt a linket meg "csak úgy":
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!