Azok a menekülteket segítő emberek, akik nem adnak a hajléktalanoknak enni és inni, az miért nem ad?
Szerintem emberségből megbukott...
Szép dolog segíteni az elesetteknek, de válogatni köztük rosszabb, mint nem segíteni. Ti mit gondoltok erről?
az sem sértene, ha rám gondolnád
tudod én szoktam korrepetálni gyerekeket, ha időm és energiám engedi
és lehet nincs jogom számon kérni, hogy miért pont a menekülteknek segítenek,
de attól még nem értek vele egyet , és azt mondom, hogy saját honfitársunkat kéne előtérbe helyezni felfogásom szerint
Értem az érvelésed, viszont nem értem, hogy miért nem tartod furcsának (urámbocsá, elítélendőnek), hogy egyes csoportok jobban aggódnak a nem magyarokért, mint honfitársainkért. Számomra - mint magyar ember számára - ez érthetetlen és szomorú.
Még egyszer leírom: nem az szomorú, hogy segítenek másokon, hanem az, hogy előbb segítenek külföldieken, mint magyarokon. Persze, hadd döntsék el ők maguk, hogy kinek segítenek, csak nekem fáj, ha azt látom, hogy egy magyar megsegít egy afgán, miközben ott mellette egy másik magyar hiába koldul...
Én mindig segítek a hajléktalanoknak, és volt már olyan is, hogy jót beszélgettünk.
Hogy mi okból lett hajléktalan, nem érdekel, az számít, hogy Ők is emberek.
Csak ilyen lett a sorsuk.
Jól félrebeszéltek a válaszolók.
1. Szánalmasnak tartom, hogy egy éhező embertől megtagadják a szendvicset.
2. Ez független attól, hogy mely alapítvány hová tartozik, milyen már, hogy félrelökik a hajléktalant?
Ha bemennék az AA-hoz drogosként és lenne náluk tű, biztos adnának.
Nem az lenne a válasz, hogy te drogos vagy, takarodj....
"Értem az érvelésed, viszont nem értem, hogy miért nem tartod furcsának (urámbocsá, elítélendőnek), hogy egyes csoportok jobban aggódnak a nem magyarokért, mint honfitársainkért. Számomra - mint magyar ember számára - ez érthetetlen és szomorú."
Így van nagyon jó írás, ez már amúgy is mindennapos és nem lehet megmagyarázni se miért van, ugye aki a sajátjaival szembe megy az a liberális ember, vagy aki rosszat akar a sajátjainak. Egész politikai pártok lettek ebből MSZP, SZDSZ sőt, még szavaztak is rájuk. Hát de most ennek van tere az egész EU ilyen, ezért nincs még megoldva a migráns probléma sem.
Többek alaptalan állításával ellentétben ezek az "akciók" NEM a sajtónak szólnak. Csak józan ésszel végig kellene gondolni, ugyan már mi haszna lenne ebből bármelyik önkéntesnek is...
Nem mellesleg az önkéntesek közül sokan a saját idejükön kívül a saját pénzüket is erre a célra áldozzák, tehát jócskán "mínuszban vannak", és lennének még akkor is, ha valami csoda folytán valakik "pénzjutalommal" ismernék el a munkájukat.
(Hetekkel ezelőtt már 5 millió felett járt csak az egyik önkéntes csoport, és több ilyen is van, szerencsére.)
Személyesen is ismerek 4 embert, akik többször voltak már segíteni, ételt osztani (két különböző csoporttal); szó sincs semmiféle sajtóról, az ismerőseiken kívül senki nem is tud ezekről az akciókról.
.......
A 3. válaszoló által leírt, állítólag "PONT MA" történt sztorit meg _pár nappal ezelőtt_ olvastam egy másik kérdésnél... Na, ez a "furcsa"... Hogy mik vannak... :O
Akkor nem írtam le, most megteszem: Egy csövi/hajléktalan NEM "menekült a saját országában". Itt szerencsére nincs háború stb., tehát nem volt és nincs is mi elől menekülnie.
Nyugodtan lehet köpködni, de a hajléktalanok többsége igenis tehet arról, hogy az utcára került; és jó részüknek esze ágában sincs "visszailleszkedni" a társadalomba, még akkor sem, ha lenne rá lehetőségük. Beszélgettem már párral, ill. az egyik ismerősöm 15 évig dolgozott közöttük szociális munkásként, szóval nem a levegőbe beszélek. Mindössze 1-2%-uk akar és tud is kitörni, visszaintegrálódni, ami elkeserítően alacsony arány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!