Azok a menekülteket segítő emberek, akik nem adnak a hajléktalanoknak enni és inni, az miért nem ad?
Szerintem emberségből megbukott...
Szép dolog segíteni az elesetteknek, de válogatni köztük rosszabb, mint nem segíteni. Ti mit gondoltok erről?
teljesen irreleváns hogy mit csinálok és mit nem :)
szocálisan érzékeny ne válogasson :)
Hajléktalanok segítésével, ellátásával is foglalkozik egy csomó civil szervezet, ők meg a menekülteknek nem adnak. Az anoním alkoholisták szervezete nem segít a dohányosoknak a leszokásban. A drogosok tűcsere programját koordináló civil szervezet nem ad tűt a cukorbetegeknek.
Lehetséges, hogy azért, mert mindegyik szervezet a saját deklarált céljával akar elsősorban foglalkozni? Lehetséges, hogy a forrásait adományokból szerzi, amiket pontosan a kitűzött célra kell elhasználnia?
Értjük, vagy nem értjük?
7-es a 4 viccelt...
"20-40 év közötti életerős (egyébiránt sorköteles) férfi." Ezt pontosítanám: 18-36 közötti katonai kiképzésben (nem is akármilyenben) részesült erős férfi.
Akik soha nem isznak alkoholt.... A hajléktalanok szétisszák magukat - és sok nem hajléktalan magyar is...
ezen is érdemes eltöprengeni.
A hajléktalanoknak és egyéb rászorulóknak VAN nappali melegedő egész évben, melyeket jobbára valamilyen egyházi felekezet üzemeltet, ahol ételt is kap!!!!
A Migration Aid csoportok javarészt olyan emberek által lettek alapítva, akik már évek óta a bajbajutottak segítésén dolgoznak.
Már jóval a menekültválság előtt is rendszeresek voltak az ételosztások. A vörösiszap-tragédiánál, árvizeknél szintén ott voltak és gyűjtötték az adományokat.
Ezek olyan tények, amelyekről kis utánajárással mindenki meggyőződhet.
nem sértődtem meg :)
és nem is a provokálás a célom, elnézést, ha úgy tűnik
de először mindenki a saját honfitársán segítsen, utána jöhetnek a többiek
Ti máshogy látjátok oké, én így. És nem tetszik
16-ban látod, hogy mekkora lista van a honfitársaknak?????? nézz be egyikbe - egyél is.
Én egyálalán nem szeretem a menekülteket, de az ilyen "számonkérést", mint ami a kérdésben szerepel, nevetségesnek tartom. Ez most nem konkrétan ellened irányul kérdező, mert amint írtad te szoktál segíteni (én elhiszem neked). Viszont pl. facebookon is látom annyi embertől ezt, szidják ezeket az önkénteseket hogy miért nem a hajléktalanokon segítenek.. Múltkor egyik ilyen ismerőstől megkérdeztem, hogy ha ennyire zavar a hajléktalan helyzet, akkor miért nem állsz be önkéntesnek valamelyik szervezetbe és kezdesz el ételt osztani a hajléktalanoknak? A válasz annyi volt, hogy az nem az ő dolga, meg különben se lenne rá ideje. Ja, akkor meg miért a másik f...ával veri a csalánt? Ha ők a bevándorlókon akarnak segíteni, akkor egészségükre..
Úgy utálom ezt az álszent, másokat számon kérő stílust olyanoktól, akik még a büdös életben nem jótékonykodtak, de hőbörögni tudnak. És mint mondtam ezt nem konkrétan rád értem kérdező, csak a kérdésről jutott eszembe, ezt tapasztalom ismerőseim körében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!