Az emberek minden területen szívesebben helyezkednek el nagy munti cégeknél vagy csak bizonyos területeken van ez így?
Az emberek szerintem csesznek rá, hogy multi vagy nem multi.
Ahol jobbak a lehetőségek, oda mennének. Ha ez éppen multi, akkor oda mennek.
Attól függ.
Én dolgoztam fuvarszervezőként multinál meg kisebb hazai cégnél is.
Az utóbbi, a magyar cég sokkal jobban fizetett.Majdnem a dupláját, mint a nemzetközi cég.
Viszont, a multinál jobb volt a cafeteria rendszer , voltak extra kedvezmények.
"Az emberek szerintem csesznek rá, hogy multi vagy nem multi.
Ahol jobbak a lehetőségek, oda mennének. Ha ez éppen multi, akkor oda mennek."
Hát az IT területén inkább elmondható hogy jelenős részében a multik azok amik jól megfizetik az fejlesztőket. PL van egy kisebb magyar cég ott kezdőként olyan nettó 140-160 a reális. Ugyanez multinál 200-250 nettó vidéken. ÉS akkor ehhez hozzájön a cafetéria rendszer, meg maga a munkakörnyezet. A magyar kis cégeknek annyira nincs pénzük így max az ingyen kávét tudják adni. Míg jelentősebb multik jelentős összegeket költenek az alkalmazottak "ellátására". Gondolok itt olyanokra, mint hogy egészséges munkakörnyezet/eszközök, pihenő helységek,csapatépítésre negyedévente olyan 100-150 ezer, fizetik a külföldi konferenciákat, ha érdekeset találsz ami érdekel. Ezen felül tapasztalatban és az önéletrajzban is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!