Mi értelme van annak hogy mindenkit felvesznek bizonyos szakokra mert hiányszakma és a kormány ezt támogatja? Vagy csak annyit látnak a jelentkezők, hogy jó fizetés és ennyi? Az már nem is érdekli őket, hogy rohadt nehéz és lehet nem nekik való?
Én is mérnök infón tanulok, és volt is rengeteg akik csak azért jöttek, mert felvették és mert jól kereső szakma, de már az első félév/év után kibukott az évfolyam 90%-a.
És ez nem drágább mint 5 évig fizetni az államnak olyan szakokat, mint a magyar felsőoktatás 80%-a, hogy majd diplomásként menjen mosogatni Ausztriába. Annak mégkevesebb értelme van szerintem.
ezért kellene fizetősnek lennie mindennek
vagy
baromi nehéz legyen bekerülni bármelyik felsőoktatási intézménybe.
de amíg fejkvóta van addig...
ma 15:02
De ez is marhaság. Most az miért jó ha fizetős?? Meg ha baromi nehéz bejutni? Inkább csak egy racionálisabb felvételi rendszer. Nem az kell hogy a jelentkezők 3% jusson be, mert lehet 40%-a még jó. Csak az hogy ne a leghülyébbek akik még programkódot se láttak életükben.
"Nem az kell hogy a jelentkezők 3% jusson be, mert lehet 40%-a még jó"
ha 40%-a jó akkor annyi jut be
gépészmérnökin is sokan jőttek de az első félévben 70 %-a kihulott. A masidok is felezett.
Ismerosom régébben végzet miskolcon ő azt mondta 119 kezdőből 18 vett át mérnöki diplomat csúszás nélkül.
ma 16:26
AZ ilyen szakokat nehéz csúszás nélkül elvégezni. Magam is csúszok 1 évet. Ez akkor most azt jelenti, hogy hülye vagyok? Vagy azt hogy piszok nehéz és bőven buktatnak?
Haverom alapképzésen 2 évet csúszott... most a PHD-ját csinálja. Vajon akkor ő is hülye?
Inkább azt kell nézni, hogy elvégzik e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!