Szerintetek mi magyarok valóban a hunoktól, szkítáktól
származunk?
"Egyébként kulturálisan a bolgárok állnak legközelebb a hunokhoz, szkítákhoz és nem a magyarság, csak ezt általában nem szeretik felemlegetni, mert azok "csak" szlávok."
A bolgárok nem szlávok, csak szláv nyelvet beszélnek. Turáni/türk nép, ahogy a hunok, a szkíták és a magyarok is.
2015. aug. 13. 18:11
12/20 A kérdező kommentje:
Csak úgy véletlenül szlávul beszélnek ugye? :D semmi közük hozzájuk...jaaj
A bolgároknak csak a nevük bolgár, ők maguk szlávok. Egy kis bolgár nép elfoglalta azt a szláv területet, a nép mindig szláv volt. Ha töbségben lettek folna a honfoglaló bolgárok, akkor nem szláv nyelvet beszélnének, max 10% bolgár vér van bennük.
Megmondanád nekem, ha finnugorok vagyunk miért nem az ő vallásformájukban hittek az ősmagyarok, és miért a tengrizmusban?
2015. aug. 14. 16:32
14/20 A kérdező kommentje:
1. Miben hiitek a finnek?
2. Mi miben hittünk?
Nekünk Táltosaink voltak, esetleg sámánok, ha jól tudom a finneknél is sámánok voltak. Azt hogy mi melyik változátában hittünk nem tudni.
Egyébként nem tartom magunkat finnugornak olyan szempontból, ahogy te gondolod. Kétség kívül a finneket közelebbi rokonnak érzem a többi muszlim (még nem is lenne bajom vele), genetikailag teljesen eltérő népektől.
Semmivel sincs szerintem több bizonyíték a török-magyar-ujghur elméletre, mint a finnugorra.
Hogy melyik a hihetőbb és valószínűbb, számomra egyértelmű.
A finnugor elmélet genetikailag ki van zárva. A török-magyar-ujgur elmélet nincs bizonyítva, de kizárva sem. Logikusan belátható, melyik a hihetőbb.
2015. aug. 14. 18:05
16/20 A kérdező kommentje:
Ja, tisztára úgy nézünk ki mint a törökök, akik ráadásul egy agyon kevert nép, jóformán arabok...olvass utána.
Törökök [link]
Finnek [link]
Szerintem genetikailag a finnek állnak közelebb, ide nem kell DNA
És szerinted mielőtt bejöttünk a Kárpát-medencébe, ugyanúgy néztünk ki, mint most? Nincs túl sok fogalmad a genetikáról, úgy tűnik.
2015. aug. 14. 19:50
18/20 A kérdező kommentje:
A te álláspontod szerint se vagyunk rokonok akkor. Ha van bennünk 3% az árpádkori magyarokból, akkor mit akarsz? Ezzel az erővel a németekkel is rokonok vagyunk.
Ezeket a hunok, szkíták meg hasonló származás elméleteket pártoló emberek nagy része kisebbségi komplexussal küzdködik, vagy egyszerűen hinni akar valamiben, ami jól hangzik. Befolyásolható emberekből elég jól meglehet gazdagodni, nem csoda h annyi elmélet létezik a régi magyarok származására, ami "menőbb" a halászos finn-ugor storynál. Szkíták más népekkel keveredtek, hunok szintén, azt lehet legfeljebb bizonyítani h találkoztunk velük, de se a genetika, se az antropológia nem mutatott ki rokoni egyezéseket velük. (habár ezt a hun, szkíta hívők úgy állítják be h "téves"). Ha az alapján határoznánk meg a rokonságot h kikkel keveredtünk, akkor Németországtól kezdve Skandinávián át az Ural hegységig minden népet rokonnak mondhatnánk. A hun-szkíta hívők abból indulnak ki, h őseink mindig is lovas, nyilas, tengrista nomádok voltak. Meg sem fordul a fejükben, h ezeket a dolgokat erősebb népektől vehettük át. Valahol nekünk is el kellett kezdeni a dolgokat. Én 2 elméletet tartok valószínűnek, habár egyik sem bizonyítható jobban mint más elméletek. 1. eredetileg a más itt élő népekhez tartoztunk, csak néhányan elvándoroltak és az Urál déli részén telepedtek le. Ott érintkeztek uráli és türk népekkel. Ők kapták a magyar nevet és tértek vissza. 2. Mi is egy kis finn-ugor nép voltunk, akik gyakran érintkeztek türk népekkel, hisz a déli urál és a volga közti rész az lakot volt és egy átjáró ház is. Az ottani népektől vettük át a harcmodort és cseréltük le az eredeti hitünket. Ezekből mondjuk a 2.-at reálisabbnak tartom, de szerintem mindkettő logikusabb a "magyar csak is ősi hun, szkíta, sarmata, sumer harcos népek leszármazottja lehet" féle eszmefuttatásokat.
2015. szept. 8. 13:22
Pontosan milyen lelet támasztja alá, hogy a magyarok a tengrizmusban hittek? Engem komolyan érdekelne.
2016. jan. 13. 20:32
Kapcsolódó kérdések: