Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem foglalkozik senki...

Miért nem foglalkozik senki azzal, hogy vidéken nincs munka?

Figyelt kérdés

Én Pesten nőttem fel, itt kezdtem el dolgozni. A munkahelyemen nagyon sok a vidéki. Vannak sokan Debrecenből, Miskolcról, Nyíregyről, Békéscsabáról, stb, tehát nem kis falvakból jöttek, hanem vidéki nagyvárosokból. Mondták hogy ott nincsen munkalehetőség. Kérdeztem és mi van ha valaki beszél 3 nyelvet, mondták, hogy akkor sincs, valakinek az ismerőse 3 idegennyelv ismeretével munkanélküli vidéken. Sokat jártam régebben ezekben a városokban, és nagyon furcsa, hogy ott ennyire nincs munka a fiatalok számára.

Úgy látom, hogy a fiatalok feljönnek vidékről Budapestre, majd Budapestről mennek ki külföldre, a pestiek meg néha már eleve külföldre mennek. Miért nem tett senki sem kísérletet arra hogy vidéken több legyen a munkalehetőség? Pl több multit lehetne vidékre csábítani, vagy több magyar gyárat újra kinyitni, felvirágoztatni a mezőgazdaságot, stb-stb... Tudom, naiv ábránd, de rossz látni, hogy az embereknek muszáj elhagyni azt a helyet ahol felnőttek azért, hogy megélhessenek.

2015. aug. 11. 07:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%

Majdnem mindenhol van munkalehetőség, ha az ember magasan kvalifikált, pl. Miskolcon nem találnak nettó 550 000 forint-ért egy PLC programozót csak pestit aki nettó 700 000-et kérne érte, de annyit nem tudnak adni.

A jó mérnökök meg egyéb jó szakemberek mindenhol kellenének, ennek ellenére kimennek Németországba, mert ott fizetnek nekik a legtöbbet.

Az más kérdés, hogy az egyszerű tanulatlan segédmunkásokra már nincs szükség, mert a régi gyárak bezártak, a mezőgazdaságunk elmaradott és veszteséges, szóval tényleg nincs munka, vagy csak fillérekért.

Ezért van az, hogy idegen nyelveket kell tanulni mint az állat, legalább 2 nyelvvizsga (angol, német) és rá kell gyúrni egy szakmára. Akkor simán meg fogsz tudni élni kint.

2015. aug. 11. 11:22
 12/13 anonim ***** válasza:
53%
Ha jó most ezzel nem azt akartam mondani, hogy mindenki aki vidéki és nem műszaki zseni, az húzzon ki a vérbe külföldre. De ne a bölcsész diplomát lobogtassátok, meg ne ilyen magyar-töri tanárnak tanuljatok, hanyagoljátok a kultúrális antropológiát meg még 1000 mindent aminek SEMMI értelme és garantált a munkanélküliség.
2015. aug. 11. 11:33
 13/13 anonim ***** válasza:

1# hmm azért, teljesen más Vidéken a fizikai munka mint itt Budapesten, építkezéseken ott a daru, ha nehéz dolgot kell vinni. Vidéken csak magunkra számíthattunk.

Vidéken a maszek cégek a xar is kihajtják belőled, éjbérért 2020-ban is van aki elvárja 550Ft ért menjen neki dolgozni. Se szabadság, se táppénzért.

Van egy olyan heggesztőcég akinél nincs ebédidő.

Volt benne részem, érettségi + technikum végzettséggel amivel ott 4 évig kitörölhettem.

-------

A Táj az csodás volt, bárki jött is oda elált a szava... én már megszoktam a falusi létett. Csak időm nem volt kiélvezni, elkezdtem kerékpározni és bejöttek a túlorák és a hosszabb munkaidők, eredménye hulla fáradság, semmi életkedv, és felszedtem 10kg-ot

Vidéken az tud érvényesülni nálunk legalábbis aki vállalkozást vezet és vannak nagyobb cégek akik alvállalkozásba kiadják nekik a munkát.

- kőműves

- burkoló

- ács állványozó

- bádogos

- autószerelő

Ja és az utak meg romokban... Tesóméknál a lakótelepen tükörsima utak vannak, és nálunk is vannak ilyen lakótelepek stílusra 1:1 megegyezik de az utak az káosz.

2020. okt. 31. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!