Hová tud még süllyedni a magyar oktatás?
Micsoda ötlet :)
Mindennapos énekóra. Hát ez valami csodálatos :)
Véletlenül se mindennapos informatika vagy matematika, esetleg fizika/kémia. Nem baj, ha sík hülye a gyerek ezekből, legalább majd énekelni tud :) De pl. a hypót meg a sósavat összeöntheti nyugodtan.
Meddig tud süllyedni még a magyar "oktatás" ? Komolyan, félek, hogy mi lesz ha gyerekem lesz, és ilyen oktatást fog kapni... Nem szánalmas ez? Mint Észak-Koreában, ahol minden reggel énekelnek a gyerekek az iskolában a bölcs vezérük tiszteletére. Haladunk-haladunk :))))
18-as, én most ledöbbentem...
Ez mostani magyar tankönyvekben van? Milyen megfogalmazás ez? Milyen agyalágyult idióta írta ezeket? Szent szar...

@ 19.:
"Dolgozatjavítással megvan az az 50 óra... csak nem számolhatják el mind."
Bizonyára van, akire ez igaz, jellemzően felső tagozatosokra és középiskolai tanárokra, de köztük is csak kevesekre. Mert azért ha belegondolunk, ehhez iszonyatosan sok dolgozatot kell(ene) íratni. A kötelezően letanítandó heti 22-26 órából a tanított osztályok számától és létszámától függ persze a ráfordított idő, de mindenképp sok "számonkérő" órát jelent. Ez témazáróból, nagydogából szerintem képtelenség. Ha meg valakinek az a mániája, hogy (szinte) minden órán röpit írat, hát az az ő baja.
Nem mellesleg ha a max. 26-ot vesszük, a heti 40-ből még akkor is marad 14 felkészülésre, javításra, egyebekre. (Kivéve persze, ha beosztják helyettesíteni az illetőt, de azzal meg óvatosan szoktak bánni, pont azért, hogy ne jöjjön össze az az óraszám, ami felett már ki kell fizetni a túlórát.)
Szóval még egyszer: nem vonom kétségbe, hogy léteznek ilyen "csodabogarak". De hogy nem ez az általános, az biztos.
.......
A kérdéshez: Ma olvastam egy cikket, miszerint nem úgy értették a "mindennapos éneklést", hogy minden nap legyen ének óra. Azt viszont nem részletezte a cikk, hogy akkor hogyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!