Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek Kossuth mit...

Szerintetek Kossuth mit szólna a mai liberálisokhoz?

Figyelt kérdés
Aki nem tudná Kossuth a hazai nemzeti liberalizmus atyja, mit szólna szerintetek Fodor Gáborhoz meg a mai liberális eszméhez, bevándorlókhoz?

2015. júl. 30. 14:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
71%
Aha gondolom használta aliberális szót és nem csak te írtad hozzá.
2015. júl. 30. 15:11
 12/25 A kérdező kommentje:

Az ilyeneket bírom akik nulla háttértudással jönnek kötözködni, fingjuk sincs a 48' as pártokról, ideológiákról, de osztja az észt kioktató stílusban.

Mit nem tudsz azon megérteni hogy az Ellenzéki Párt KLASSZIKUS LIBERÁLIS VOLT.

[link]

Ennek a liberális ideológiájú Ellenzéki Pártnak a VEZETŐJE ÉS FŐ IDEOLÓGUSA KOSSUTH VOLT.

"Az alakuló ülésen Kossuth Lajos vázolta a párt számára a jórészt általa kidolgozott hivatalos programot"

Ilyen nehéz ezt felfogni?

Amúgy gratulálok hogy összetrollkodtad a hülyeségeiddel a kérdést, megkérhetlek hogy ezentúl a KÉRDÉSRE VÁLASZOLJ?

2015. júl. 30. 15:14
 13/25 anonim ***** válasza:
96%

[link]

Ha elolvasnád mit jelent az a klasszikus liberalizmus, majd végiggondolnád, hogy Kossuth nacionalista, a gazdaságpolitikája minden csak nem szabad piac elve És az egyéni szabadságjogok közé nála az tartozott, hogy csak magyarul beszélhetsz és csak magyar lehetsz magyar földön. Tudom, hogy képtelen vagy megérteni, de Kossuth nem volt liberális. És az hogy a wikipédia azt írja klasszikus liberalizmus volt a párt ideológiája az üti az első mondatot a wikipédiánál, hogy: "Az Ellenzéki Párt a magyarországi reformellenzék különböző irányzatait egyesítő politikai csoportosulás volt 1847-48-ban." Segítek attól, hogy valaki reformellenzék nem elsz liberális. Voltak liberálisok és konzervatívok, nacionalisták és világpolgárok, szélsőségesek és megfontoltak a tagok között. És válaszoltam, Kossuth Törökországban élt évtizedekig ahol magyarul beszélt és magyar szokásokat követett.

2015. júl. 30. 15:21
 14/25 A kérdező kommentje:
Jól van inkább nem etetem a trollt :D
2015. júl. 30. 15:25
 15/25 anonim ***** válasza:
35%

Most is (mint mindig) a liberálisok nem tudnak a kérdésre válaszolni, csak kerülik a témát össze-vissza még a kákán is csomót keresnek. Mivel teljesen nevetségesek és magyar- nemzetellenesek ezért muszáj tereljék a témát a disznóságaikról. Tőlük az ember nem számíthat ÉRTELMES érvekre, csak kötöszködésre és köntörfalazásra.

Válaszolva a kérdésre:

Szerintem Kossuth valami ilyesmit mondana ha feltámadna:

Alig suhant még el fölöttem,

Alig suhant tizenkét évtized:

Már is meguntam élni... fájó

Szívem nem lét után eped.

Szeretnék már a temetőben

Pihenni egy sírdomb alatt,

Nem tudni semmiről és

Álmodni édes álmokat.

Ne kérdjétek: mi lelt: mi fáj úgy?

Mert erre nincs kádencia,

De nem is kell, hisz "szenvelegni"

Poetica licencia.

Vagy ezt:

Isten, ki szemedet mindig nyitva tartod,

Még a Fodortól se fordítod el arcod,

Látod a jövendőt csakúgy, mint a múltat,

Bölcs gondoskodásod soha el nem múlhat,

Nemzetek sorsát intézed egedbűl,

Vezeted napfényen, árnyékon keresztül:

Függjön tekinteted a mi szép hazánkon,

Minden porszemére tőled áldás szálljon!

Esetleg ezt:

Ország ez a hely... de kicsi,

Elvették, megmaradt pici.

Mi azonban itt élünk,

Igyekezzünk, ne féljünk.

Fogjuk meg egymás kezét,

Tegyünk meg mindent ezért.

Keményítsük a szívünket,

Fogjuk össze erőinket!

Ne engedjük át ezt az ugart,

Ne engedjük veszni a magyart!

Jöjjön elő a nemzeti tudat,

Hazánk előre csak ezzel halad.

Egészséges nemzeti érzés kell,

Erősítsük jövő nemzedékkel.

Fogjunk össze... mind a magyarok,

Legyen tietek ugarotok!

Legyünk sorsunk kovácsa,

Hajtson minket szép haza.

Ne engedjük át az ugart,

Ne hagyjuk veszni a magyart!

2015. júl. 30. 15:56
 16/25 anonim ***** válasza:
78%

"Jól van inkább nem etetem a trollt"

-> Vitapartnered nem trollkodott, hanem tényeket hozott fel, hogy Kossuth miért NEM volt liberális:

"Gazdasági téren Széchenyi az angolszász szabad piaci elveket vallotta, Kossuth inkább a protekcionista, védővámos gazdaságpolitikát részesítette előnyben."

"Kossuth a kor szellemének megfelelően harcos nacionalista"

"Kossuth 1885-ben Széchenyit liberális arisztokratának, míg magát demokratának minősítette"

-> Itt van 3 tény, ami alapján számomra is egyértelmű, hogy a liberalizmussal homlokegyenest ellentétesen gondolkodott. Innentől kezdve értelmetlen azon gondolkodni, hogy mit gondolna a MAI liberálisokról, mikor még az akkoriakkal sem értett egyet.

2015. júl. 30. 16:14
 17/25 anonim ***** válasza:
77%
Most mit vitatkoztok, változnak az emberek. A mi jó orbánunk is véresen liberalista szellemben kezdett politizálni, aztán most meg lehet nézni mivé alakult. Mindenné ami ellen fiatalon még meg akarta menteni a magyarokat és a hazáját.
2015. júl. 30. 16:35
 18/25 A kérdező kommentje:
16# Nem a mai liberalizmusból kéne kiindulni. Kossuth liberalizmusa teljesen más mint a mai, ismerni kéne a különbséget!
2015. júl. 30. 17:38
 19/25 anonim ***** válasza:
93%
Belinkeltem a klasszikus liberalizmust amire hivatkoztál az ugyanúgy a szabad piac gazdaságpolitikáját követi amivel Kossuth nem értett egyet.
2015. júl. 30. 18:29
 20/25 A kérdező kommentje:
És szerinted egy ideológiának csak gazdasági vonatkozásai vannak?
2015. júl. 30. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!