Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország egy xenofób,...

Magyarország egy xenofób, rasszista ország?

Figyelt kérdés
Nekem úgy tűnik,nem csak most,a bevándorlás témaköre kapcsán,hanem már előtte is feltűnt ez a dolog. Úgy vettem észre, hogy a legtöbb magyar nem szereti az idegeneket, pláne ha az színesbőrű,a zsidókról már ne is beszéljünk, és egyre fiatalabb korban jelenik meg az idegengyűlölet, a rasszizmus és az antiszemitizmus, az erősödő jobboldali, szélsőjobboldali mozgalmak is sokat hozzátesznek ehhez a dologhoz. Szégyen szerintem, hogy idáig juttottunk, egy második világháború után, okulva a történtekből, még idáig sem kellett volna...

2015. júl. 16. 21:11
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
13%
#31 Csak, h ne gyűlöld még jobban a zsidókat, közlöm, h római katolikus vagyok, és a te fogalomrendszeredben árja. Joe Eszterhas sem zsidó, egyszerűen hülyét kap a magyaroktól, mint ahogy én is.
2015. júl. 22. 10:18
 32/37 anonim ***** válasza:
76%

33

Nem te vagy az első, aki azt állítja, hogy római katolikus, tehát nem zsidó. Itt nem a vallás számít, hanem a "hozzáállás". Joe Eszterhas kb. úgy nem az, ahogy te. Vagy még úgyse...

2015. júl. 22. 14:39
 33/37 anonim ***** válasza:
71%

32

Ki mondta, hogy muszály itt élned? Gyurcsány is megmondta néhány éve: "akinek nem tetszik, elmehet". Érdekes, hogy most más a véleménye...

Ellenben nekem úgy tűnik, hogy inkább jöttök.

Pár hónapja volt egy riport a rádióban egy "friss migránssal", aki elmondta, hogy nem érti, hogy mi a bajuk a magyaroknak a munkakörülményekkel: kötetlen munkaidő, európai szintű fizetés, ingyen kávé, üdítő, wellnes szoba, szállás-, utazási költségtérítés, stb. - ilyen még korábbi hazájában sincs. (Majd hanyatt estem...)

Szóval ezért érzitek itt ilyen jól magatokat?!

2015. júl. 22. 14:51
 34/37 anonim ***** válasza:
65%
Ja. És ami a legjobban "tettszett": cége "munkatársi kapcsolat összekovácsolása céljából" évente kétszer fizet a kalandtúrát a világ különböző pontjain. (Éppen vlamelyik dél-amerikai országba készültek.)
2015. júl. 22. 16:09
 35/37 anonim ***** válasza:
84%

Én azt nem, értem, hogy a sok nyivákoló liberálhibbant ha már annyira utálja a magyarokat minek írogat magyar oldalakra?

(Mint ha hiányoznának.)

2015. júl. 22. 21:51
 36/37 anonim ***** válasza:
40%

Ide figyelj 74%-os hungarofób!

Zárjuk le azzal, hogy te

1. nem vagy magyar

2. nem vagy római katolikus

A példád is ékes bizonyítéka annak, milyen káros, ha idegeneket fogadunk az országba. Belülről bomlasztó idegenekre nincs szükség.

Húzás innen!

2015. júl. 22. 22:23
 37/37 anonim ***** válasza:
67%

Ha ez nekem szólt: nem húzok! Az erős nemzetek bírják a kritikát és az önkritikát is. A nyugati társadalmakban ez nem veri ki a biztosítékot.

De nézd csak meg Adyt: nála jobban kevesen ostorozták Mo.-ot.

"A Hortobágy poétája

Kúnfajta, nagyszemű legény volt,

Kínzottja sok-sok méla vágynak,

Csordát őrzött és nekivágott

A híres magyar Hortobágynak.

Alkonyatok és délibábok

Megfogták százszor is a lelkét,

De ha virág nőtt a szivében,

A csorda-népek lelegelték.

Ezerszer gondolt csodaszépet,

Gondolt halálra, borra, nőre,

Minden más táján a világnak

Szent dalnok lett volna belőle.

De ha a piszkos, gatyás, bamba

Társakra s a csordára nézett,

Eltemette rögtön a nótát:

Káromkodott vagy fütyörészett."

Ő is zsidó? Idegenszívű? Amúgy a zsidó származású Radnóti írta a magyar irodalom talán legszebb, Magyarországot féltve szerető versét. Vagy nézd meg a himnuszt író Kölcseyt. Volt olyan korai bejegyzése, hogy ha választhatna, hol élhetne, biztos nem ezt az országot választaná.

Miért nem bírjátok az önkritikát?

2015. júl. 23. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!