Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti örülnétek neki, ha a...

Ti örülnétek neki, ha a nyugati országok megtiltanák a magyarok bevándorlását?

Figyelt kérdés

Az igazság az, hogy én igen. Úgy vettem észre, hogy csak azok futnak be sikeres karriert külföldön, akik itthon is simán találnának munkát. Szerintem a gazdaság fellendüléséhez nekik kéne itthon maradni, nem a munkanélkülieknek.

Reménykedek benne, hogy egyszer bekövetkezik nyugaton a szélsőjobboldali ébredés és végre korlátozzák a bevándorlást, mert a vasfüggönyt magyarország határára azért nem akarok húzni(lehet, hogy ez az egyetlen megoldás).

2015. júl. 14. 00:43
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
Hihetelen,hogy már itt sincs szólás szabadság....
2015. júl. 14. 14:28
 32/39 anonim ***** válasza:

'Úgy vettem észre, hogy csak azok futnak be sikeres karriert külföldön, akik itthon is simán találnának munkát.'

Mi van az ellenkező esetekkel, akik itthon nem találnának munkát maguknak, kint viszont fordul a helyzet?

Mit kezdesz azokkal, akik a jobb fizetség fejében mennek ki külföldre?

2015. júl. 14. 14:51
 33/39 anonim ***** válasza:

"főleg azokat kéne visszatoloncolni akik az állam pénzén tanultak a felsőoktatásban és szerezték meg a diplomájukat. Utána nemhogy megköszönné a magyar államnak"

Megköszönni mégis mit? Az egész oktatási rendszer úgy van kialakítva hogy minél tovább benne ragadj, és minél több pénzt kisajtoljanak belőled is, meg a "haverok" mert hogy az egyetemek élén is ők állnak, minél többet zsebre tehessenek, aztán még van pofájuk azt hirdetni hogy te vagy támogatva.

Gondolom te is csak a kutyáknak kenyérért jártál egyetemre...

2015. júl. 14. 16:34
 34/39 anonim ***** válasza:

Igen.

Akkor végre nem mennének el az értelmesebbek, hanem itthon maradnának és kényszerből elkezdenének lázadni.

2015. júl. 14. 16:34
 35/39 anonim ***** válasza:

Az emberek szabad mozgásának korlátozása (akár be akár kivándorlásra gondolunk) az első lépés a diktatúrák és az elnyomás felé.

Volt már ilyen...

2015. júl. 14. 18:16
 36/39 A kérdező kommentje:

25: Én is tudom, hogy ez egy lépés a diktatúra felé, (ha nincs más megoldás, ezt is meg kell lépni) ezért írtam, hogy igazából annak örülnék, ha nem nekünk kellene vasfüggőnyt húznunk, hanem a nyugati államok korlátoznák a bevándorlást.

Szerintem azért nincsen nálunk is tisztességes életszínvonal, mert ide csak olyan cégek jönnek, akik nem tudnak drágán dolgoztatni. A milliókat fizető cégeknek egyszerűen olcsóbb meghírdetni otthon az állást és várni a jelentkező magyar bevándorlókra, mint kiszervezni ide a termelést és itt adózni.

Ha a fejletlenebb országokból senki nem menne nyugatra a magas fizetésekért, akkor a jól fizető cégek arra kényszerülnének, hogy például ide települjenek. Ennek következtében beindulna a gazdaság és az is el tudna helyezkedni, aki nem a karrier miatt megy ki, hanem mert itthon nem talál munkát.

Így viszont az történik, hogy a fizetőképes cégek nyugaton maradnak és elcsábítják az adófizetésre képes embereket. Maradnak itthon a munkanélküliek.

Nekem az ismerőseim 90% -a külföldön akar elhelyezkedni( vagy már meg is próbált), annak ellenére, hogy itthon is találnának munkát. Csak a képzetlen, munkanélküliség elől menekülők jönnek vissza.

Lehet diktatúrázni, de én már nem nagyon látok más kiutat, mint szabad munkaerőáramlás megállítása(jobb esetben nem vasfüggönnyel).

2015. júl. 14. 21:44
 37/39 anonim ***** válasza:
szomália és afganisztán, szíriával karöltve kitiltaná a magyarokat :D Szomorú lennék :D
2015. júl. 15. 13:18
 38/39 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem egyszerűbb eltávolítani a kormányt (lehetőleg minigunnal) meg a nyaloncait, és élhető országot csinálni ebből a romhalmazból? Akkor senki nem akarna kimenni. Azért menekülnek mint a patkányok a süllyedő hajóról mert fos az élet idehaza, fos a kormány, fos az egészségügy, fos a közbiztonság stb. és rövidúton lehetetlenné válik az élet. Ennél még egy Függetlenség napja idegen invázió is jobb...
2015. júl. 15. 13:24
 39/39 anonim ***** válasza:
Úgy úgy törpicsek ahogy írod,minden szavad igaz!! Brüsszellel kéne kezdeni,meg végre kiállni az Országunkért a nemzetünkért és a gyarmatosítók menjenek szépen a Lecsóba ahová valók!!
2015. júl. 15. 14:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!