Ti örülnétek neki, ha a nyugati országok megtiltanák a magyarok bevándorlását?
Az igazság az, hogy én igen. Úgy vettem észre, hogy csak azok futnak be sikeres karriert külföldön, akik itthon is simán találnának munkát. Szerintem a gazdaság fellendüléséhez nekik kéne itthon maradni, nem a munkanélkülieknek.
Reménykedek benne, hogy egyszer bekövetkezik nyugaton a szélsőjobboldali ébredés és végre korlátozzák a bevándorlást, mert a vasfüggönyt magyarország határára azért nem akarok húzni(lehet, hogy ez az egyetlen megoldás).
Kérdező, te nem vagy tisztában az Európai Unió lényegével.
Ez nem baj, csak nézz utána, mert most éppen egy nagyon nagy hülyeséget kérdeztél, több szempontból is.
Szokásos liberális válasz, hogy hülye vagyok.
#1: Nem a Wartburgos gyerek vagyok. Nekem csak a munkaerő szabad áramlása nem tetszik, a szabad keresekedelem és a kapitalizmus igen.
Nem, annak ellenére, hogy nem tervezek kivándorolni.
Ad1: Nem, nem mindenki képes a szakmájában idehaza elhelyezkedni. Extrém példák: tengerbiológus, asszirológus. De nem is kell eddig elmenni, az országnak vajon hány esztétára, kulturális antropológusra, csillagászra, asztronautára, herpetológusra, szanszkrit nyelvészre, kvantumfizikusra, molekuláris biológusra, filmrendezőre vagy színművészre van szüksége?
Egyszerűen az ország mérete, demográfiája, földrajzi adottságai, szociális és gazdasági berendezkedése és egy tonna egyéb tényező nem kedvez bizonyos szakmáknak vagy akár szektoroknak.
(Igen, lehet persze mondani, hogy hülye, aki ilyen szakmát választ, de szerintem az ember, ha teheti, inkább olyan szakma felé orientálódjon, ami önmegvalósítás, amihez van hivatástudata, érdeklődése és tehetsége, ne csak kínszenvedős malomkerék legyen muszájból).
Ad2: Persze, sokan (és valszeg ők a többség) bőséggel találnának itthon munkát, főleg orvosok, szakápolók, általában véve eü dolgozók, csak hasonlítsd össze a hazai és a nyugati fizetésüket és munkakörülményeiket. Gáz, hogy lelépnek, de érthető, miért teszik.
A tömeges kivándorlás és az ezzel járó egyre több hiányszakma igen, súlyos probléma, de nem "vasfüggönnyel" és tiltással kéne megoldani, hanem emberhez méltó munkakörülmények és fizetések megteremtésével.
Melyik nyugati országokra gondolsz?
Mert például USA-ba és Kanadába elég nehéz kivándorolni főleg miután a rejtett erőforrás tett is érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!