Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti örülnétek neki, ha a...

Ti örülnétek neki, ha a nyugati országok megtiltanák a magyarok bevándorlását?

Figyelt kérdés

Az igazság az, hogy én igen. Úgy vettem észre, hogy csak azok futnak be sikeres karriert külföldön, akik itthon is simán találnának munkát. Szerintem a gazdaság fellendüléséhez nekik kéne itthon maradni, nem a munkanélkülieknek.

Reménykedek benne, hogy egyszer bekövetkezik nyugaton a szélsőjobboldali ébredés és végre korlátozzák a bevándorlást, mert a vasfüggönyt magyarország határára azért nem akarok húzni(lehet, hogy ez az egyetlen megoldás).

2015. júl. 14. 00:43
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
8%

20# Nem ez olyan hogyha téged az anyukád felnevel etet és itat, akkor elvárhatja hogy valamit visszaadj belőle, mondjuk öreg korára ne dugd be egy otthonba, hanem gondoskodj róla anyagilag.

Igen köztelezővé kéne tenni hogy diploma után itt maradjon pár évig, és az országot gazdagítsa a tudásával. Nem az hogy 22 éves koráig az államon élősködik ha megvan a diploma meg lelép és szarba hagyja az idáig róla gondoskodó államot.

Tudom hogy manapság nagy divat lett a hazádat szidni, elhagyni, fikázni, de azért álljunk már meg egy kicsit!

2015. júl. 14. 11:35
 22/39 anonim ***** válasza:
96%
Jó, de akkor az állam is fizesse vissza nekem azt a rengeteg adót, tb-t, stb-t, amit befizettem életem során. Meg amit korábban a szüleim befizettek utánam. Akkor majd jogos lenne a követelés a tandíj visszafizetésére. Megnézném ki járna jobban...
2015. júl. 14. 12:19
 23/39 anonim ***** válasza:
61%
22# Látszik fingod sincs hogy működik az államszervezet. Persze amikor beteg voltál jó volt a TB igaz? Vagy amikor kicsi korodban ingyen oltásokat kaptál hogy ne vigyen el a legkisebb betegség akkor jó volt az állam igaz? A közterek, játszóterek, lakások, épületek felújítása, utak építése, a határon túliak támogatása is felesleges igaz? Persze hogy felesleges, hiszen mindent a te kis zsebedbe kéne rakni...
2015. júl. 14. 12:27
 24/39 anonim ***** válasza:

Dolgoztam németországban, a 12.-es komment sajnos nem vicc!

Ott is működik ez a dolog.

Aki már három hónapja van kinn, lenézi azt aki frissen ment ki, nem hogy segítene neki, inkább kiszúr vele.

Néhány embernek az a mániája, hogy megpróbálja félrevezetni a tapasztalattal nem rendelkezőket adózás, gyermekkedvezmény, családi pótlék usw... terén.

2015. júl. 14. 12:37
 25/39 anonim ***** válasza:
94%

Kedves Úrnőm! Te aztán tudod osztani az észt. Csak tudnám miből. Nem lehetséges, hogy a mai vezetés éppen a te fölényességedet tanulta el?

Kérdező! Amit te kívánsz, az a következő. A diktatúra egyik fő jellemzője a mindent szabályozás. Többnyire fölöslegesen, vagy ésszerűtlenül, ezért az emberek nem tartják be. Ezért a diktatúra sok mindent tilt (szankcionál). Ez neked nem tetszik, ezért azt kívánod, hogy további tiltás legyen (más oldalról). Elmondom neked, tiltással csak azt lehet elérni, hogy az emberek megtanuljanak sunyi módon, hazugságban élni. Mert mit tesznek, ha kényelmetlen nekik a tiltás? Megszegik, de azt letagadják, és kiváló ám a fantáziájuk. A múlt rendszerben aknával védték a disszidálást (tiltották a kimenést), mégis sokan tették. Kötelező volt a katonaság (tiltották a kimaradást belőle), mégis de sokan megúszták. Leleményes a magyar nép (meg mások is). Viszont a tiltás betartatásának kísérlete legalább jó sokba kerül.

A megoldás sokkal egyszerűbb és főleg olcsóbb. Tisztességes viszonyokat kell teremteni, ezáltal itt is jól lehet keresni. Akkor meg nem érdemes kimenni, csak kíváncsiságból és véges időre. Az meg direkt szükséges a széles látókörhöz.

2015. júl. 14. 13:01
 26/39 anonim ***** válasza:

Uh mennyi eszed van basszus... :D

Akkor leírom szájbarágósan. A fenti válaszom lényege az volt, hogy mennyire nonszensz visszakérni a tandíjat. Pont annyira, mint a tb-t :P

Én fizetem az adót, cserébe az állam garantál nekem bizonyos dolgokat, pl hogy tanulhassak.

Gondolom a középiskola árát is visszakövetelnéd azoktól, akik érettségi után húztak el :D

2015. júl. 14. 13:09
 27/39 anonim ***** válasza:

"A megoldás sokkal egyszerűbb és főleg olcsóbb. Tisztességes viszonyokat kell teremteni, ezáltal itt is jól lehet keresni. "

Persze ez így nagyon szép és jó elmondva, elárulod hogy akarod megvalósítani vagy csak a levegőben beszélsz és közhelyeket puffogtatsz?

Vért izzadhatsz, megszakadhatsz, kínlódhatsz Magyarországon sose lesz olyan színvonal mint Svédországba, Németországba, Hollandiába, Norvégiába. SOHA! Egyszerűen azért mert a nyugati országok betegre keresték magukat a gyarmatokon, ezért van ott gazdagság, az emberek felfogása is teljesen más, vagy bővelkednek ásványkincsekben mint Norvégia vagy Svédország. Magyarországon ehhez képest semmi nincs.

És ameddig van olyan ország ami Magyarországnál gazdagabb addig ugyanúgy lesz kivándorlás, és hozhatsz bármilyen törvényeket az emberek ugyanúgy kimennek.

2015. júl. 14. 13:21
 28/39 anonim ***** válasza:

"És ameddig van olyan ország ami Magyarországnál gazdagabb addig ugyanúgy lesz kivándorlás, és hozhatsz bármilyen törvényeket az emberek ugyanúgy kimennek."

Brávó! Csak nem vagy te annyira hülye mint amilyennek megpróbálod magad tettetni! :-D (bár meg kell hagyni, jól csinálod)

Csak ha ennyire tisztában vagy ezzel a helyzettel miért hápogsz ilyen vehemensen ellene?

2015. júl. 14. 13:26
 29/39 anonim ***** válasza:
28# Ha nem lennél analfabéta és nem csak az Orbán szemüvegen keresztül látnád a világot rájönnél hogy én mindig is ezt mondtam ;)
2015. júl. 14. 13:37
 30/39 anonim ***** válasza:
Vajon miért törölték a kommentemet? Arról hogy el lehet menni Magyarországról
2015. júl. 14. 14:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!