Miért kell azon csodálkozni, hogy a Balatonnál senki sem akar dolgozni éhbérért?
,,Ausztriába mentünk"
Ezen jót nevettem. Végre a magyar munkás eljutott olyan szintre, hogy ki meri nevetni azt a vállalkozót aki méreg drágán árulja a termékeit, de a dolgozó szemét kiszúrja havi nettó 70 ezer ft-tal.
Saját példámból tudom, hogy mennék én még minimálbérért is dolozni, de 2 hetente 1-2 jó esetben 3 napra hívnak, keresek havi 20 ezret... én is igen csak fontolgatom, hogy megyek ki külföldre.
A duma helyett miért nem tesz is valamit a kormány a ,,gazdasági" kivándorlás ellen?
Először is Orbán monjjon le!
Második dolog pedig, emeljék duplájára a kötelező minimálbért és kötlezzék arra a vállalkozásokat, hogy minimum 2 alkalmazottja legyen, de nem kénye kedve szerint havi 2-3 napra, hanem mindennap 8 órában biztosított legyen a munkavégzés!
Hagyjuk mar ezt a duplajara kell novelni a minimalber marhasagot.
Ha megtennek, a cegek nagy resze azonnal csodbe menne es meg tobb ember kerulne az utcara...
3.!
Sztem az a vállalkozás amely 1200 ft-ért adja a hecket a Balatonnál az nem menne csőbe, ha tisztességes bért kellene fizetnie a munkavállalónak...
Most csak mellekesen, van egy cseppnyi gazdasagi ismereted is?
Csak kerdezem. Tudod az alapnyagok sem epp a fan teremnek hirtelen, illetve az aram, viz sem csak ugy van.
Igen, keves a ber, de amilyen arak vannak, ennel sokkal tobbet a legtobb helyen nem is lehet kitermelni.
egyébként jellemzően nem szórakoztatnak ott senkit 70 ezerrel, max akinek szállást és a kaját is biztosítják
amúgy el lehet menni Ausztriába ahogy sokan tették ha nem tetszik
Megyek is!
És ezúton felszólítom Orbánt, hogy azonnal MONGGYON LE!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!