Sok-sok ember szerint miért a kisebbség és a külföldiek jogai a fontosabbak?
Sokan vannak akik hozzáállásban ezerszer jobban támogatnak mindenkit csak a magyarokat nem. És ha mi fel merünk szólalni, hogy "Hé! Mi is itt vagyunk!", akkorle vagyunk önzőzve.
Egy országban nem az lenne a normális, hogy a saját embereit védi és táplálja elsősorban?
"Egy országban nem az lenne a normális, hogy a saját embereit védi és táplálja elsősorban?"
Szerintem nem. Az a fontos, hogy az embereket védje és táplálja elsősorban, bőrszíntől, származástól függetlenül, aki ott él.
Szerintem nem. Az a fontos, hogy az embereket védje és táplálja elsősorban, bőrszíntől, származástól függetlenül, aki ott él.
A magyar embereket és a kisebbség a többséghez alkalmazkodni akaró és legfeljebb a kultúráinak értékeit magánhagyó részét! Aminek semmi köze a bőrszínhez, sokkal inkább a felfogáshoz és a szocializálódáshoz!
egyrészt egyetértek az elsővel ,hogy bőrszíntől függetlenül. de jelenleg nem ez történik, hisz bőrszín és származás alapján megy a megkülönböztetés a mi hátrányunkra. én ki tudnék egyezni az egyenlő elbánásban, nem mondom, hogy a többiek kapjanak kevesebbet.
viszont azt is meg kell hagyni, hogy aki itthon van az itthon van. Aki vendég, az már másodlagos. aki pedig nem illeszkedik be, az még a vendégnél is rosszabb szerintem.
Egy vendég ha tudja hogy kell viselkedni és betartja a játékszabályokat, akkor egyenlő félnek tekintem és nem sajnálok tőle semmit ami nekem is jár.
Első vagyok
"egyrészt egyetértek az elsővel ,hogy bőrszíntől függetlenül. de jelenleg nem ez történik, hisz bőrszín és származás alapján megy a megkülönböztetés a mi hátrányunkra. én ki tudnék egyezni az egyenlő elbánásban, nem mondom, hogy a többiek kapjanak kevesebbet. "
Így van, ezért mondom, hogy minden megkülönböztetés igazságtalan, akár pozitív, akár negatív. Nem a jogokkal kell egyensúlyozni a szociális vagy kulturális különbségeket, mert az csak további ellentéteket szül. Szóval a kérdésre visszatérve, a kisebbségek jogai nem szabad, hogy fontosabbak legyenek. Egyszerűen nem kell különbséget tenni jogokban a kettő között.
Én ezért tartom alapvetően butaságnak és feleslegesnek az ombudsman intézményét. Egyenjogúságban nincs szükség rá, és ha kiállunk az egyenjogúság mellett, akkor nem foglalhatunk állást a mellett, ami ennek ellentmond. Márpedig bármilyen közintézmény, ami különbségeket tesz emberek között ilyen alapon, az az egyenjogúságot sérti. Legalábbis szerintem.
"Egy országban nem az lenne a normális, hogy a saját embereit védi és táplálja elsősorban?"
első körben tápláljuk azokat, akik táplálják az országot (értsd: SzJA fizetők)
második körben tápláljuk ezek gyerekeit 18 éves korukig.
harmadik körben tápláljuk azokat, akik kiérdemelték a nyugdíjat.
és ha még maradt pénz, akkor jótékonykodhatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!