Miért van ennyi buta ember Magyarországon?
- Mi vagyunk a világ közepe,mindenki alkalmazkodjon hozzánk mentalitás.
- Nem tanulunk nyelveket,mert még a külföldi turista is tanuljon meg alapszinten makogni magyarul,ha kérni akar valamit,hisz ez elvárás! Miért is globalizálódjunk, hisz ha mindenhol ez megy,akkor az biztos teljesen rossz,nem kell felvenni a ritmust a világgal.
- Megbámulok mindenkit az utcán,mintha még életembe nem láttam volna fehér embert. Kiváncsi vagyok örökké,mert nekem az úgy jó,ha beleszólhatok mindenbe.
-Mindenki szakértő mindenben,mindent meg tud magyarázni.
- Ha nem értesz a másikkal egyet,akkor ballibsi vagy, vagy jobboldali nacionalista.
- Sok neonáci fiatal,akik éltetnek olyan személyeket a történelemből,akik még a magyarokat is írtani akarták,mert utáltak minket. De azért éltetik.
- A nyugdíjasok,akik régi időkön nosztalgiázva teljesen elfelejtik,hogy nem a 60-as,70-es években járunk,amikor még az akkori emberek gondolkodása más volt.
És még lehetne sorolni.
"De ki a sok neonáci fiatal? Én nem nagyon láttam ,,sokat''. Esetleg van statisztikád róla hogy a fiatalok körébe népszerű lenne?"
Pedig ebben igaza van a kérdezőnek. Én rengeteg ilyen fiatalt láttam. Élőben is.
Elég frusztrált az egész ország is, sokan még nem heverték ki Trianont se, és megtöri őket a minket körülvevő fasizmus. Pl. Csíkszeredába éppen most húznak fel egy gigantikus méretű román zászlót a színmagyar városba. Persze ezekről az ellentétekről Szlovákiába, Romániában szerintem mindenki hallott, nincs miért részletezni.
Frusztráló az is, hogy a történelem során nyugat és kelet között mi mindig a nyugati gazdaság szintjén voltunk, most a szomszédainktól, az Osztrákoktól siralmasan le vagyunk maradva.
Mindenképpen a jövő képünk is frusztráló és a lehetetlen politikánk is.
11: És üldözik a cigányokat, igaz?
Ne legyél már surmó. Ez egyszerűen nem igaz.
"Miért van ennyi buta ember Magyarországon?"
Nem tudom, magadtól kérdezted már? :)
"Miért van ennyi buta ember Magyarországon?"
Amiért máshol is.
"- Mi vagyunk a világ közepe,mindenki alkalmazkodjon hozzánk mentalitás."
Ez egyes nyugati népekre (pl. franciák) sokkal inkább jellemző, de a szomszédban is ("Szlovákiában szlovákul kell beszélni") és hasonlók.
"- Nem tanulunk nyelveket,mert még a külföldi turista is tanuljon meg alapszinten makogni magyarul,ha kérni akar valamit,hisz ez elvárás! Miért is globalizálódjunk, hisz ha mindenhol ez megy,akkor az biztos teljesen rossz,nem kell felvenni a ritmust a világgal."
A világ többi részén is csak papíron jobb a helyzet. A magyar fiatalok nyelvismerete már az egyik legjobb Európában. Az idősebb generácónak meg ugye anno oroszt kellett tanulniuk, amit sokan elvből nem tanultak meg. Angolul meg már nem fognak, mert nem kell nekik. A fiatalok általában viszont minimum 1, de inkább 2 nyelvet beszélnek közép-vagy felsőfokon. Magyarországon a külföldi turista jó eséllyel talál valakit egy nagyobb városban az utcán, aki tud angolul. Francia- vagy Spanylországban viszont ez szinte esélytelen. Az angol anyanyelvűek meg szintén alig tudnak idegen nyelveket, mert "tanuljon meg mindenki angolul". És innentől ld. az 1. pontot. De ha megkérdezel turistákat vagy itt lakó külföldieket, általában az a benyomásuk, hogy az emberek segítőkészek, és végül megtalálják a közös kommunikációs csatornát. Pedig nekünk nehezebb megtanulni egy indo-európai nyelvet, mint az indo-európai nyelvű orzságoknak egy másik hasonló nyelvet, ehhez képest a fiatalok már igen jól állnak.
"- Megbámulok mindenkit az utcán,mintha még életembe nem láttam volna fehér embert. Kiváncsi vagyok örökké,mert nekem az úgy jó,ha beleszólhatok mindenbe."
Te igen? Én nem.
De amúgy az emberek gyakran kíváncsi természetűek, tanácsaikkal segítik embertársaikat (néha akkor is, ha azok ezt nem kifejezetten kérik).
"-Mindenki szakértő mindenben,mindent meg tud magyarázni."
Mert az emberek alapvetően érdeklődőek és van saját véleményük is. Poltitikáról is, ld. a következő pont. De egyébként vannak valóban magas műveltésgű emberek, akik valóban sok mindenhez értenek. Nem véletlen, hogy tudományok terén Magyarország méretéhez képest igen sokat adott a világnak.
"- Ha nem értesz a másikkal egyet,akkor ballibsi vagy, vagy jobboldali nacionalista."
Ez ne általános jelenség, bár aki sokat politizál, gyakran találkozhat vele. Ez azzal függ össze, hogy a rendszerváltás sok tekintetben csalódást okozott, mivel az életszínvonal nem lett sokkal magasabb. És az emberek ezért keresik azt a politikia irányvonalat, akik szerintük erre megoldást nyújthatnak. Viszont az eltérő ideológiájú pártok között eléggé ellenséges lehet a hangulat, és ez az emberekre is átterjed. De a média sem mutat példát.
"- Sok neonáci fiatal,akik éltetnek olyan személyeket a történelemből, akik még a magyarokat is írtani akarták, mert utáltak minket. De azért éltetik."
Nem sok. Vannak kommunisták is. Vannak ultraliberálisok is. Van sok más irámnyzat is. Aztán vannak mérsékeltek is. De az ilyen csoportok általában aktívan politizálnak, így kis létszámuk ellenére hangosak. De ilyenek más országokban is vannak, talán még többen is.
"- A nyugdíjasok,akik régi időkön nosztalgiázva teljesen elfelejtik,hogy nem a 60-as,70-es években járunk,amikor még az akkori emberek gondolkodása más volt."
A nyugdíjasok mindenhol ilyenek, de nem minden országban mentek végbe ekkora változások a 60-as, 70-es évek óta.
Általánosságban úgy vélem, hogy te hajlamos vagy mindenben a rosszat meglátni, pedig lenne bőven jó dolog is kis hazánkban, illetve az általad felsorolt dolgok egy részét is lehetne más nézőpontból megközelíteni.
"11: És üldözik a cigányokat, igaz?
Ne legyél már surmó. Ez egyszerűen nem igaz."
Te pedig ne döntsd már el helyettem, hogy mit látok. Rengeteg olyan tizenévest, huszonévest láttam, ismerek, akik folyton katonai cuccban járnak, magyarkodnak és gyűlölnek mindenkit, aki külföldi. Azt akarják, hogylépjünk ki az Eü-ból, mert az csak kizsákmányol minket, takarodjon ki az összes multi, cigány és külföldi be ne tegye a lábát még látógaba sem.
"Mi vagyunk a világ közepe,mindenki alkalmazkodjon hozzánk mentalitás." - más országokra még inkább jellemző ez: USA, UK, Franciaország, Oroszország, Kína... Persze ezek nagyhatalmak, de 500 éve még mi is az voltunk, aztán bennünk van a reflex...
"Nem tanulunk nyelveket,mert még a külföldi turista is tanuljon meg alapszinten makogni magyarul,ha kérni akar valamit,hisz ez elvárás! Miért is globalizálódjunk, hisz ha mindenhol ez megy,akkor az biztos teljesen rossz,nem kell felvenni a ritmust a világgal." - menj már át Erdélybe, hány román _fiatal_ tud angolul? Nagyítóval kell keresni. Nálunk legalább makognak valamilyen szinten angolul a legtöbben. A legkisebb falusi vendéglőben is alap, hogy magyar mellett angolul és németül is van az étlap. Erdélyben? Ha magyar a tulaj. Ha román, az étlap is csak román, és a pincér sem tud nyelvet. Csehországban legalább a pincér tudott angolul, ha már az étlap csak csehül volt.
"Kiváncsi vagyok örökké,mert nekem az úgy jó,ha beleszólhatok mindenbe.
-Mindenki szakértő mindenben,mindent meg tud magyarázni." - Kisemberus democraticus szindróma, az egész világon működik. Olvasgass már milliós nézettségű YouTube-videók alatt kommenteket, milyen tudálékosan oltogatják le egymást az emberek.
"Ha nem értesz a másikkal egyet,akkor ballibsi vagy, vagy jobboldali nacionalista." - szintén világméretű jelenség. Hallgasd meg Amerikában hogyan fasisztáznak a demokraták, kommunistáznak meg liberálisoznak a republikánusok.
"Sok neonáci fiatal,akik éltetnek olyan személyeket a történelemből,akik még a magyarokat is írtani akarták,mert utáltak minket. De azért éltetik." - megint amerikai példa, mint vezető nagyhatalom: sokkal több a neonáci, mint nálunk.
"A nyugdíjasok,akik régi időkön nosztalgiázva teljesen elfelejtik,hogy nem a 60-as,70-es években járunk,amikor még az akkori emberek gondolkodása más volt." - majd ha te 70 éves leszel, megnézem, milyen könnyen tudsz változtatni a világnézeteden...
Kicsit nagyon háttal ülsz a lovon, Kérdező.
"Mi vagyunk a világ közepe,mindenki alkalmazkodjon hozzánk mentalitás."
Ez kimondottan a puszipajtásod USA mentalitása, nem Magyarországé.
"Nem tanulunk nyelveket,mert még a külföldi turista is tanuljon meg alapszinten makogni magyarul..."
Aha nyilván, ezért kötik lassan a szakmát is középfokú nyelvvizsgához mert itt senki nem beszél idegen nyelven, hogy a felsőoktatásról már ne is beszéljek.
"Megbámulok mindenkit az utcán,mintha még életembe nem láttam volna fehér embert. Kiváncsi vagyok örökké,mert nekem az úgy jó,ha beleszólhatok mindenbe."
Ööö..vattafák?
"Mindenki szakértő mindenben,mindent meg tud magyarázni."
Ugyanez megfigyelhető más országokban is, de gondolom külföldi oldalakat nem szívesen látogatsz, nehogy kiderüljön hogy nem stimmel a teóriád.
"Ha nem értesz a másikkal egyet,akkor ballibsi vagy, vagy jobboldali nacionalista."
Ez a része speciel igaz, egyetlen egyszerű oka van. A kúrmány úgy fél az emberek összefogásától mint az ördög a tömjéntől, és ezt mesterséges ellentétek szításával küszöböli ki. Itt sajnos mindenki utál mindenkit, ezért nincs egyetértés semmiben.
"Sok neonáci fiatal,akik éltetnek olyan személyeket a történelemből,akik még a magyarokat is írtani akarták,mert utáltak minket. De azért éltetik."
Ne feledkezzünk meg a sok kriptokommunista wannabe agitprop-csökevényről se, akik ugyanúgy irtanának és gulágosítanának mindent és mindenkit, holott ők maguk 1 percet nem éltek a szovjet rendszerben, 1 percet nem töltöttek Vorkután vagy Novoszibirikszen. De azért éltetik.
"A nyugdíjasok,akik régi időkön nosztalgiázva teljesen elfelejtik,hogy nem a 60-as,70-es években járunk,amikor még az akkori emberek gondolkodása más volt."
Szerinted a világ más tájain a nyugdíjasok nem élték át a világ megváltozását? Oké, lehet hogy Lesothóban meg Szváziföldön, meg néhány lakatlan szigeten a Csendes-óceánon nem történt változás, de a világ többi részén viszont igen.
Ha csak nácizni akartál egy jót, Kérdező, kezdd USA-val, ahol mái napig létezhetnek náci pártok teljesen legálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!