Miért volt az, hogy 2002 és 2010 között Magyarország évi átlagos 1, 016%os GDP növekedést tudott csak eléri?
Ha átlagot számolsz, számold ki a szóródást is, mert így valóban siralmas.
Volt erőteljesebb bővülés is, még emlékszem arra, amikor eltörölték a forint-euró rögzítést (maastrichti kritérium, az euró bevezetésének egyik feltétele), mert annyira erősödött a forint, hogy a +/-15%-os tűréshatárt meghaladta volna a forint erősödése. Aztán jött a válság.
Ha átmész egy folyón, ami átlagos 1 méter, nem fulladsz bele. De ha úgy 1 méter, hogy sokáig bokáig ér, utána 10 méter mély, az is átlag egy méter, csak a szóródás nagy...
Tehát miért volt: mert ilyen a statisztika. :)
Csak az a baj, hogy a %os növekedés nem számtani hanem mértani jellegű.
De egyébként elfogadhatnám, ha egyébként a régióra nem pontosan ugyan azok a gazdasági hatások érvényesültek volna.
ebben az időszakban pont nem volt vádolható a KSH fidesz közeliséggel, lévén MSZP kormány volt
az azonos körülményeket ha nem lett volna világos azonos intervallumban a régióra értettem
de értékelem, hogy azért sikerült fideszezni egy olyan kérdésben amihez semmi köze
egyébként most is válság van
az eurót használó országot politikája és különböző gazdasági eredmények miatt
szar is az a monetáris függetlenség... nem is értem miért nem maradt az IMF hülyék ezek
Jobb szó rá szerintem a recesszió, picit árnyaltabban lehet használni, mint a "válság" kifejezést. Kellene egy jobb "mondolat", ami kifejezi azt, ami kevesebb, mint a válság, de több, mint fejlődés, de mégsem stagnálás.
Az a baj az EU-val, hogy a potenciál magasan benne van, de sok fej ugyanannak a testnek a különböző részeit különféle irányokba vezetnék. Hiányzik a finomhangolás. Szó sincs arról, hogy azt mondanám, hogy húzzuk még szorosabbra ezt a szupranacionális köteléket, de valami finomhangolásra szükség lesz.
Impotens, na. 28-an 32 felé húznak.
# 2/5 Időpont ma 08:40
Éppen ezért nem számítunk belőle átlagot.
dehogy... ez olyan mint a kamat
ha te 10 évre beteszed a pénzed, és utolsó évben van egy marha nagy %-os bukás akkor te mit mondasz?
hogy évekig marha szép 4%os emelkedés, majd a végén egy 10% bukás az egy szép eredmény, meg ne vonogassunk átlagot?
nagyon is azt jelenti, hogy szinte rosszabbul jöttél ki, mintha nem csináltál volna semmit a pénzeddel
jó ez rossz példa, mert ez mondjuk konkrétan egy egész jó eset még talán
a fenti meg pont az amiről én beszélek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!