A bal oldal miért bavándorlóbarát ha pár éve még leszavazták a kettős állampolgárságot?
"Szerintem jár utána, hogy kiknek kedveztek a kettős állampolgársággal."
1) a Fidesznek és a Jobbiknak
2) a határon túli magyaroknak magasabb nyugdíj, stb., de ha jön egy magyarellenes diktátor, simán hozhat egy olyan törvényt, hogy márpedig itt csak egyes állampolgárság van, és megtagadják azok állampolgárságát, akiknek van másik is, így nuku választási jog, nuku helyi országgyűlési, önkormányzati szintű képviselet, nuku népszavazás, nuku helyi szociális támogatás...
3) Romániának, Ukrajnának... mert a kettős állampolgároknak nem kell fizetniük a nyugdíjat
Erről tudsz konkrét forrást adni? A különbözetet is? (Tudod, a magyar nyugdíj egy pöttyet több, mint a román). Mellesleg kétlem, hogy egy ilyen romániára nézve végül kedvezőtlen szabály mellett érdekük ellen mégis kardoskodtak volna. (Román érdek: minél kevesebbet kelljen nyugdíjra költeni. Ha a magyarok fizetik a kettős állampolgárok nyugdíját a saját pénzükből, az jó a románoknak, de ha az a román költségvetésre végső soron plusz teherrel jár, akkor már megbukik a logika.) Ráadásul érthető, hogy miért lennének zabosak a román adófizetők: valaki nem az érdemei miatt kap több nyugdíjat, hanem csak azért a tényért, mert félig idegen (bocsánat a sértő kifejezésért, de most az ő fejükkel próbálok gondolkozni), és ez nekik hatalmas plusz költséggel jár. Ha így van, akkor a románoktól is elveszik a pénzt.
Na de erről ismétlem, kérnék egy kis infót és forrást, hogy is van pontosan, mert nekem sántít a dolog, de lehet hogy bennem van a hiba.
Hangsúlyozom, nem vagyok magyarellenes, csak kíváncsi vagyok, hogy ebben mi volt annyira jó a románoknak. Tudod, elég nagy magyarellenesség volt kint, kétlem, hogy ekkora terhet csak úgy, méltányosságból felvállaltak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!