Miért mindig a minimálbér a vita tárgya?
OFF
Tudjátok, azért most elgondolkodtam azon, hogy ha egy átlag magyar diplomásnak, mint amilyen a kérdező is ilyen gazdasági ismerete, világlátása és szociális érzéke van, akkor csoda hogy itt tart az ország?
"11: Már miért lenne mindenki fideszes nethuszár, aki így gondolkodik? Ezt a mentalitást soha nem értettem. "
Mert ilyen véleményeket eddig csak tőlük olvastam. Meg pár jobbikostól. Végülis, sok különbség nincs.
"Nade nem annak megy hanem biologusnak. Egy oriasi tevhit hogy a diplomasok szemetet szedni mennek kulfoldre. Oriasi igeny van a kepzett emberekre, hulyek lennenek szar munkakorben foglalkoztatni oket."
Nézd ha nekem nem hiszel, akkor például érdemes a most hazajött srácnak, akit a kormány "Gyere haza fiatal" programjában hazahívtak. Ő közlekedésmérnök, ennek ellenére Londonban mosogatott meg pincérkedett három évig.
Amúgy meg, a biológusokra visszatérve, egy végzett biológus itthon megkeres kezdő fizetésnek nettó 110-120 ezret, minek maradjon itthon, ha német nyelvtudással ennek négy-ötszörösét megkeresi hentesként? Egyébként ez a példa személyes ismeretségi körömből való,szóval tudom, hogy igaz, én sem vagyok boldog tőle, de ez van, ez a fene mód nagy valóság.
Lényegében véve felnőtt egy olyan generáció, aki azért tanul 5-6 évet, hogy utána olyan kulimunkát csináljon külföldön, amihez amúgy itthon még érettségi sem kellene. Aztán csodálkoznak, hogy miért motiválatlan a magyar hallgatók többsége.
36: Nekem az ismerősi körömben meg olyan emberek vannak akik egyetemet végeztek ÉS nem kulimunkát csinálnak külföldön. Van, aki Grazban mérnökinformatikus, van aki Koppenhágában építész és van aki Ingolstadtban gépészmérnök. De olyant is ismerek, aki húsüzemben dolgozik érettségivel és 1400 eurót visz haza +13. 14. havi bér.
A leginkább kulimunkát egy volt szaktársam csinálta egy évig egy osztrák hotelban. Szobalány volt havi 1200 euróért.
"de ez van, ez a fene mód nagy valóság. "
Nem, nincs ez, ez a kivetel. Az OSSZES diplomas ismerosom a szakmajanak megfelelo diplomas munkat vegez kulfoldon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!