Jobbikosok, erre válaszolnátok?
Néha megdöbbenve olvasom, hogy teljes győzelemről vizionáltok, meg 30-40 százalékról.
Itt van egy kis matek.
2006-os választások, az szdsz 67.83-om százalékos részvételi arányú első, és 64.39 második forduló melett elért 340 746 szavazatot. Ezzel 5.18 százalékot értek el.
A jobbik 36,29% százalékos részvétel mellett ért el 14.77 százalékot, úgy, hogy aki élt és mozgott, elment tőlük szavazni, plusz,kaptak egy csomó szavazatot olyan fideszesekről akik azt mondták, most a jobbikot támogatják, de 2010-ben a fideszt. Hogy hány szavazatot kaptak? 427 773 darabot, ami alig több mint nyolcvanezerrel jobb, mint az szdsz eredménye. Azt sejteni lehet, hogy kb ugyanekkora részvétel lesz ezen a választáson is, mint az előzőn, ennek tükrében mire ez a fene nagy önbizalom?
A lényeget nem értitek: most számoljunk egy irreális forgatókönyvvel, oké? Abban őszintén bízom, hogy egyetértünk, hogy nincs másfél millió jobbikos, az matematikai képtelenség lenne. Mondjuk azt, hogy ötvetöt százalék megy el, ami alacsony részvételi arány szerintem, de mondjuk, hogy ennyi lesz. Ebben az esetben a jobbik elérne 34 százalékot, ami ugye nem totális győzelem, de igencsak szép eredmény, de mint mondtam, ez egy olyan forgatókönyv, amit, ha most nem látnak előre a politológusok, akkor a választások után vissza kellene adniuk a diplomájukat. Ugye, 55 százalékkal számolunk ebben az extrém példában, ez négymillió-négyszázezer voksolót jelent, ebből elment másfél millió a jobbikra, marad kétmillió-kilencszázezer. Abba most ne menjünk bele, hogy ennyi szavazója 2006-ban a fidesz-kdnp-nek volt, mondom, most játszunk, extrém forgatókönyv. Az mszp-nek volt fél millió szavazója az ep választásokon, maradjunk annyiban, hogy ennyi még biztos van neki, ne számoljuk, hányan ijedtek meg mondjuk a svéd modelltől, vagy a fidesz szakpolitikus által meglengetett ingatlanadótól, legyen ennyi.Maradt tehát kétmillió négyszázezer szavazó. Ebből négyszázezret elvisznek a kis pártok -ep választási adat, nem számolva mondjuk az lmp esetleges megerősödésével - a maradék kétmillió meg bőven reálisnak mondható a fidesz esetében. Ti komolyan azt hiszitek, hogy valami ilyesmi a helyzet? Másfél millió szavazó ( három és félszeres bázisnövekedés egy év alatt, basszus, ez hitleréknek nem ment a világválság közepén ) olyan erő, hogy a jobbiknak mindenhol ott kellene lennie a mainstream médiában, mert igény van rájuk, ergo, a nézőszámra/olvasottságra építő kereskedelmi tévék és magazinok nem engedhetnék meg, hogy elhallgassák őket.
Mégegyszer: nem az a bajom, hogy van önbizalmatok, legyen, de baszus, legyetek már realisták.
Én mondjuk nem voltam Ep-én szavazni,de most tuti megyek a Jobbikra és ezzel nem vagyok egyedül, sőt vannak olyan ismerősök akik azért szavaztak a fideszre és nem a jobbikra, mert nem gondolták h ekkora eredményt elér, szal most már ők is jobbik.
Azt meg nem hiszem h tényleg van olyan ember, aki EP-én jobbik meg most fidesz, hiszen azóta semmit nem változott a hozzáállásuk...
Elfogultan kontraszelektív vagy, és lehet hogy a Jobbikosok is azok valamilyen szinten de közel sem annyira mint te!
„”Az, hogy nő az elfogadottsága, nem jelenti azt, hogy szavaznak is rá.
Értelmezhetetlen, hisz ez minden pártra igaz, sőt egy szándékosan ellehetetleníteni kívánt párt esetében ez automatikus szavazat emelkedést jelent!
„”De most játszadozzunk el azzal, hogy van nyolcszázezer jobbikos
De miért játszunk el a 800e rel, hiszen a mért adatok az MSZP közeli állapotokat tükrözik!
Milyen matematikai képlet alapján lehet azt meghatározni hogy nem szavazhatnak rá sokkal többen. Csak feltételezgetés!
„”van félmillió és hatszázezer közötti jobbikos
Igen ennyi volt az Ep választásokon, de azóta már teljesen más pennával írunk.
Egyszerűen nincs materiális alapja a feltételezéseidnek, és a statisztikát nem mint rendhagyó vagy szabályokat alkotó rendszert alkalmazod hanem mint sarokszámokat
A tapasztalatok azt mutatják hogy egyre nagyobb mértékben népszerűbb, azt hogy a közvélemény kutatások meg sem közelítik a valós reális állapotokat.
Ráadásul szinte 100% hogy mint a megjelenését, mint a radikális filozófiáját, a programját, tekintve új párt, a média szereplések még nyomnak felfelé a népszerűségén.
olyan erő, hogy a jobbiknak mindenhol ott kellene lennie a mainstream médiában, mert igény van rájuk, ergo, a nézőszámra/olvasottságra építő kereskedelmi tévék és magazinok nem engedhetnék meg, hogy elhallgassák őket.
Te ezt tényleg komolyan gondolod?
Az interneten ott igen mert ott csak az egyén dönt, és ott 62%.
De a média nagy ívben a nézettséget ha a politikáról van a szó, ott az érdekcsoportok dominálnak.
Írott sajtó?
Vagy pártképbe van a demokratától a hócipőn át vagy fizetni kell ami meg pénzbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!