Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobbikosok, erre válaszolnátok?

Jobbikosok, erre válaszolnátok?

Figyelt kérdés

Néha megdöbbenve olvasom, hogy teljes győzelemről vizionáltok, meg 30-40 százalékról.

Itt van egy kis matek.

2006-os választások, az szdsz 67.83-om százalékos részvételi arányú első, és 64.39 második forduló melett elért 340 746 szavazatot. Ezzel 5.18 százalékot értek el.

A jobbik 36,29% százalékos részvétel mellett ért el 14.77 százalékot, úgy, hogy aki élt és mozgott, elment tőlük szavazni, plusz,kaptak egy csomó szavazatot olyan fideszesekről akik azt mondták, most a jobbikot támogatják, de 2010-ben a fideszt. Hogy hány szavazatot kaptak? 427 773 darabot, ami alig több mint nyolcvanezerrel jobb, mint az szdsz eredménye. Azt sejteni lehet, hogy kb ugyanekkora részvétel lesz ezen a választáson is, mint az előzőn, ennek tükrében mire ez a fene nagy önbizalom?

2010. febr. 28. 13:07
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
77%

lehet...

de elfelejtetted mi történt az elmúlt 4 éveben? már nem 2006-van

2010. febr. 28. 13:15
 2/38 A kérdező kommentje:
Igen, nem 2006 van, ezért is az mszp szavazóinak egy része átvándorolt máshova, tehát ők mindenképpen kevesebb szavazatot kapnak majd. De a számok, azok számok.
2010. febr. 28. 13:17
 3/38 anonim ***** válasza:
84%
Itt-ott sántít a gondolatmeneted, mert EP választáson én sem voltam, és az ismerőseim közül is rengetegen kihagyták, akik most elmegyünk és a Jobbikra voksolunk. Azonkívül az EP választások óta is rengeteg fideszes/mszp-s pálfordulást láttam. Lehet, hogy a 40% tényleg hiú ábránd, de szerintem ott lesznek a parlamentbe 30% körül.
2010. febr. 28. 13:18
 4/38 anonim ***** válasza:
91%

Én egyáltalán nem hiszem, hogy reális a győzelem képe.

Viszont ez az egy év alatt rengeteget kampányolt a Jobbik is (míg pl. a Fidesz nem, mert ők jobbnak látják volt csöndben maradni). Járják az országot ezerrel, lakossági fórumok, kampányrendezvények meg mi a sün. Biztosan "átpártolt" hozzájuk néhány ezer ember.

Aztán ugye a médiát is taktikaváltásra kényszerítették. Eddig meg lehetett oldani a dolgot úgy, hogy elhallgatták a Jobbikot, nem szóltak róla egy árva szót sem, "amiről nem beszélünk, az nincs" alapon. Jött azonban a 15%-os EP-választási eredmény, megtört Viktorka "egy a tábor, egy a zászló - a Jobbikra adott szavazat elvész"-elmélete. Az embereket elkezdte érdekelni a Jobbik, így a média sem nagyon hallgathat róluk (egyre gyakrabban kénytelenek róla szólni). Persze ezt úgy használják ki, hogy ha már lúd, legyen kövér - ha egyszer mindenképp szólnunk kell a Jobbikról, hát járassuk már le, ahogy csak lehet, nehogy már az átlagember rájuk szavazzon.

2010. febr. 28. 13:21
 5/38 anonim ***** válasza:
89%

én sem szavaztam az EP-n apám sem, de most a jobbikra fogunk.

bnőm és anyja LMP-re szavazott az EP-n ,de most a jobbikra fog, stb... sokan vannak így.

nem mondom, hogy győzni fognak, de én legalább nem állok neki itt játszani az agyam, hogy tudom előre az eredményeket.

2010. febr. 28. 13:25
 6/38 A kérdező kommentje:
Ettől kapok agybajt. Gondold már végig, hány szavazó kell hatvan százalékos részvétel mellett a 30 százalékhoz. Összebírtatok szedni nem egészen félmillió embert egy olyan választásra, ami élet-halál kérdése volt számotokra, mert ha ott buktok, akkor vége a pártnak. Ha extrém jólelkű vagyok, és azt mondom, van nyolcszázezer jobbikos, azaz majdnem megdupláztátok a bázist ( ami jóformán lehetetlen ilyen rövid idő alatt, de b*ssza kutya, tegyük fel) akkor, azzal számolva, hogy radikálisan se nem nőtt, se nem csökkent a választásra jogosulta száma, a nyolcszázezer szavazó 9.95 százalékot hozna.
2010. febr. 28. 13:26
 7/38 A kérdező kommentje:

De mondok jobbat: ha azt mondjuk, hogy a legalacsonyabb részvételi arány ezen a választáson lesz, akkor az 1990-es számokkal kalkulálva....15 százalékot kaphat a nyolcszázezres ( még egyszer leírom, ez majdnem megkétszerezett szavazótábort jelent) jobbik.

És nem, nem játszom az eszem, hogy előre tudom a végeredményt, csak bosszant, hogy jönnek a trollok, és beírnak 30-40-50-60 százalékot egy pártnak, aminek az eddigi csúcsteljesítménye nem volt félmillió szavazó.

2010. febr. 28. 13:30
 8/38 anonim ***** válasza:
81%
Én sem hiszek totális győzelemben most, viszont úgy gondolom, hogy ez egy folyamat, és előbb-utóbb az embereknek el kell dönteniük, hogy a három párt közül kire bízzák Magyarország sorsát (a többivel nem érdemes már foglalkozni). Mostantól a Jobbik bent lesz a parlamentben, ahogy az EP-ben már bent van. Sokkal jobban meg fogják ismerni, és 2014-től akár kormányozhat is.
2010. febr. 28. 13:30
 9/38 anonim ***** válasza:
91%

Én jobbik-szimpatizáns vagyok, de még énszerintem sem fog a jobbik győzni. Ez az egész propaganda. Azért mondja a vona, hogy győzni fognak, mert az növeli a jobbik népszerűségét, és lelkesíti a szimpatizánsokat. Ha a jobbik bejelentené hogy nem készül kormányzásra akkor a szavazók azt gondolnák 'minek is elmenni szavazni, úgyse nyerünk'.

De nézd, valóban mikor a jobbiknak 5%-ot becsült a sondaipsos, meg a századvég akkor az eu választásokon 15%ot értek el. Az ilyen persze ritka, az hogy ez megismétlődhetne arra minimális az esély, de hogy hasonló történjen, az nem kizárt. Sokan vannak akik nem merik felvállalni, vagy valóban inkább a fideszhez állnak közelebb, de a szavazófülkében, abban a szent pillanatban mégis inkább a jobbikot találják alkalmasabbnak. Mostanság ugyanis sokkal inkább a jobbik képviseli azokat az értékeket, amelyeket még az öszödi beszéd kiszivárgása idején a fidesz képviselt. Érdekes módon a fidesz és az mszp is sokkoló mértékben tolódott balra az elmúlt években.

2010. febr. 28. 13:32
 10/38 A kérdező kommentje:
Ahhoz hogy kormányozzon, olyan mértékű csodának kell történnie, hogy a fidesz stabil, kemény törzsbázisából is jelentős néptömegek átszavazzanak, de mondok jobbat, az mszp szimpatizánsok nem elhanyagolható százalékát is meg kellene szereznie. A jobbik egy piaci rést tölt be, mint külföldön jan slota, ilyen teljesítménnyel nem lehet kormányra kerülni.
2010. febr. 28. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!