Jobbikosok, erre válaszolnátok?
Néha megdöbbenve olvasom, hogy teljes győzelemről vizionáltok, meg 30-40 százalékról.
Itt van egy kis matek.
2006-os választások, az szdsz 67.83-om százalékos részvételi arányú első, és 64.39 második forduló melett elért 340 746 szavazatot. Ezzel 5.18 százalékot értek el.
A jobbik 36,29% százalékos részvétel mellett ért el 14.77 százalékot, úgy, hogy aki élt és mozgott, elment tőlük szavazni, plusz,kaptak egy csomó szavazatot olyan fideszesekről akik azt mondták, most a jobbikot támogatják, de 2010-ben a fideszt. Hogy hány szavazatot kaptak? 427 773 darabot, ami alig több mint nyolcvanezerrel jobb, mint az szdsz eredménye. Azt sejteni lehet, hogy kb ugyanekkora részvétel lesz ezen a választáson is, mint az előzőn, ennek tükrében mire ez a fene nagy önbizalom?
lehet...
de elfelejtetted mi történt az elmúlt 4 éveben? már nem 2006-van
Én egyáltalán nem hiszem, hogy reális a győzelem képe.
Viszont ez az egy év alatt rengeteget kampányolt a Jobbik is (míg pl. a Fidesz nem, mert ők jobbnak látják volt csöndben maradni). Járják az országot ezerrel, lakossági fórumok, kampányrendezvények meg mi a sün. Biztosan "átpártolt" hozzájuk néhány ezer ember.
Aztán ugye a médiát is taktikaváltásra kényszerítették. Eddig meg lehetett oldani a dolgot úgy, hogy elhallgatták a Jobbikot, nem szóltak róla egy árva szót sem, "amiről nem beszélünk, az nincs" alapon. Jött azonban a 15%-os EP-választási eredmény, megtört Viktorka "egy a tábor, egy a zászló - a Jobbikra adott szavazat elvész"-elmélete. Az embereket elkezdte érdekelni a Jobbik, így a média sem nagyon hallgathat róluk (egyre gyakrabban kénytelenek róla szólni). Persze ezt úgy használják ki, hogy ha már lúd, legyen kövér - ha egyszer mindenképp szólnunk kell a Jobbikról, hát járassuk már le, ahogy csak lehet, nehogy már az átlagember rájuk szavazzon.
én sem szavaztam az EP-n apám sem, de most a jobbikra fogunk.
bnőm és anyja LMP-re szavazott az EP-n ,de most a jobbikra fog, stb... sokan vannak így.
nem mondom, hogy győzni fognak, de én legalább nem állok neki itt játszani az agyam, hogy tudom előre az eredményeket.
De mondok jobbat: ha azt mondjuk, hogy a legalacsonyabb részvételi arány ezen a választáson lesz, akkor az 1990-es számokkal kalkulálva....15 százalékot kaphat a nyolcszázezres ( még egyszer leírom, ez majdnem megkétszerezett szavazótábort jelent) jobbik.
És nem, nem játszom az eszem, hogy előre tudom a végeredményt, csak bosszant, hogy jönnek a trollok, és beírnak 30-40-50-60 százalékot egy pártnak, aminek az eddigi csúcsteljesítménye nem volt félmillió szavazó.
Én jobbik-szimpatizáns vagyok, de még énszerintem sem fog a jobbik győzni. Ez az egész propaganda. Azért mondja a vona, hogy győzni fognak, mert az növeli a jobbik népszerűségét, és lelkesíti a szimpatizánsokat. Ha a jobbik bejelentené hogy nem készül kormányzásra akkor a szavazók azt gondolnák 'minek is elmenni szavazni, úgyse nyerünk'.
De nézd, valóban mikor a jobbiknak 5%-ot becsült a sondaipsos, meg a századvég akkor az eu választásokon 15%ot értek el. Az ilyen persze ritka, az hogy ez megismétlődhetne arra minimális az esély, de hogy hasonló történjen, az nem kizárt. Sokan vannak akik nem merik felvállalni, vagy valóban inkább a fideszhez állnak közelebb, de a szavazófülkében, abban a szent pillanatban mégis inkább a jobbikot találják alkalmasabbnak. Mostanság ugyanis sokkal inkább a jobbik képviseli azokat az értékeket, amelyeket még az öszödi beszéd kiszivárgása idején a fidesz képviselt. Érdekes módon a fidesz és az mszp is sokkoló mértékben tolódott balra az elmúlt években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!