Kinek a felelőssége, hogy az emberek nem tudnak "megélni" a létminimumból?
Gyengébbek kedvéért, a létminimum nem azt jelenti, hogy aki ezt megkeresi az épp nem hal éhen, vagy aki kicsit alatt van az már végtelenül nélkülöző.
Kiszámolták, hogy egy ekkora összeget kereső ember már a társadalom definíciója szerinti teljes életet élhet.
Ez jelenleg 88 ezer ft. Ha többen élnek egy háztartásban arányosan kevesebb, mert akkor már egyes költségek megoszlanak.
Igen, kedves kérdező, igazad van...
Csak jegyezzük meg, s ne felejtsük el, hogy a FITYISZ-eseknek kedvez!!!
De NE CSAK A DADOGÓGUSOK és a ZSERNYÁKOK bérét emeljék már fel a f@xszba!!!
"Most komolyan, hogy?? Nekem havonta a lakbér+rezsi 40-45 ezer, kaja 30 ezer. Bérlet 10 ezer. És tessék, itt a 88 ezer. Ha ennyit keresnék, még fogamzásgátlóra se telne. "
Az élelmiszer normatíva 23 ezer ft. Aki ennyi pénzből él nem tudom hogy élhet jóvanazúgy módszerrel. 7 ezer ft nagy pénz. A kereset közel 10%-a.
Na ilyen dolgok miatt nehéz megélni ennyi pénzből.
Na akkor jönne a reakcióm.
"Látom megjött az ügyeletes narancshályogos."
Neked is az anyádat.
"Elég szomorú, hogy 5 éve ők vannak hatalmon és meg is látszik. Mindenbe belekontárkodtak. Az oktatástól kezdve a munkahelyeken át a megélhetésbe. Amióta a fidesz van, pár tízeezreesel kevesebb marad a bukszámban havonta. Ezt egy orbán hívőnek hiába mondom, de aki képes is gondolkodni, látni és számolni, az tudja, hogy igazam van. "
Nekem meg több, de nem a kormány miatt, hanem mert nem várom a sültgalambot a számba. Várhatsz b..szdmeg az örökkévalóságig, egyik kormány sem fog pénzt rakni a zsebedbe, mert rohadtul nem ez a dolguk. Egyébként sosem szavaztam a Fideszre. De ugye neten keresztül könnyebb pofázni meg személyeskedni f..szfejkém.
"Sz*rni nem is tud, csak szórni, mint látszik. És elosztani is remekül tudja a haveroknak, ráhel férjének, egyéb rokonoknak és nyaligátoroknak."
Mint az összes eddigi kormányunk. Ez nem újdonság.
" itthon pedig felesleges stadionokra elcseszni a pénzt."
Ééééés már megint ez. Ez a lehető legfosabb példa. Már többször leírtam itt, még egyszer nem fogom kiszámolni. Nyilvánosak a költségvetés számai, utána tudsz nézni, de emlékeim szerint vagy 0,04 vagy 0,004%-a megy a költségvetésnek stadionra. Nyögdíjra meg 17% ha jól emlékszem. De aztán indulhat a demagógia verseny, ki lehet számolni, hogy ez hány lélegeztetőgép, kilós kenyér meg vajas zsemle.
"Nyilvánosak a költségvetés számai, utána tudsz nézni, de emlékeim szerint vagy 0,04 vagy 0,004%-a megy a költségvetésnek stadionra. Nyögdíjra meg 17% ha jól emlékszem."
Aha, csak azt felejted el, hogy a "nyögdíjasok" ebből a 17%-ból nem keveset vissza is adóznak. Ők is ugyanolyan adófizető állampolgárok, mint te vagy én. Ugyanis az ÁFÁ-t (általános forgalmi ADÓ) ők is ugyanúgy megfizetik minden termék után, ha gépkocsijuk vagy, vagy dohányoznak, vagy szeszesitalt, kávét fogyasztanak, akkor fizetik a jövedéki ADÓT, a lakás/ház után az ingatlan ADÓT, kommunális ADÓT,( és még sorolhatnám ) tehát az államnak a 17%-ból nagyon sok pénz vissza is folyik. A stadionból mi folyik vissza az államkasszába?
"A stadionból mi folyik vissza az államkasszába?"
ÁFA, dolgozók járulékai, adói, a felújítást végző cégek nyereségadója, a későbbi használatból keletkező bevételek adói. De ez elég idióta nézőpont, előbb utóbb minden visszafolyik a költségvetésbe, az is ha kiszórják az MNB ablakán a pénzt az utcára.
"Nekem meg több, de nem a kormány miatt, hanem mert nem várom a sültgalambot a számba. Várhatsz b..szdmeg az örökkévalóságig, egyik kormány sem fog pénzt rakni a zsebedbe, mert rohadtul nem ez a dolguk. Egyébként sosem szavaztam a Fideszre. De ugye neten keresztül könnyebb pofázni meg személyeskedni f..szfejkém."
Nem a fenét nem szavaztál, azok ilyenek, mint te. Mindegyik ugyanezt hangoztatja és ugyanígy védi a kormányt.
Pénzt rakni meg valóban nem fog, inkább elvesz. Az a fidesz szokása, mint láthattuk. Adni maguknak szoktak, nem is keveset. Aki nem világtalan, az tudja is, látja is. Miből gondolod, hogy én a sültgalambot várom? Minden héten túlórázok, hétvégente tovább képzem magam, de így sem jobb a helyzet. A kormány k*cs*g intézkedései miatt jóval többet kell dolgozni ugyanazért a színvonalért, amin előttük éltem. Nektek tudom, hogy nembaj az áfa emelés, tranzakciós adók, bérenkívüli juttatások elvétele. Az orbán szimpatizánsoknak még az is megfelelne, ha a háromnegyed fizetésüket be kéne fizetniük.
"Nyögdíjra meg 17% ha jól emlékszem. "
Gratulálok tahókám. És még ezek után tagadd, hogy nem vagy fideszes. Te is leszel öreg, bármilyen hihetetlenül hangzik. Majd olvasd vissza, mit írtál. Pont a nyugdíjasoktól sajnálod a pénzt, akik minimum 40 évet ledolgoztak. És amíg dolgoztak, addig az ő pénzükből fizették a te taníttatásodat is. A stadion pedig nem demagógia. Annak semmi értelme, főleg amíg ilyen kétbalkezes szerencsétlenek a focistáink. Ráaádsul a nézők száma is nevetséges a meccseken. De valóban rohadt fontos ilyeneket építeni, amikor a kórházban még függöny sem volt, amikor benn feküdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!