Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek a felelőssége, hogy az...

Kinek a felelőssége, hogy az emberek nem tudnak "megélni" a létminimumból?

Figyelt kérdés

Gyengébbek kedvéért, a létminimum nem azt jelenti, hogy aki ezt megkeresi az épp nem hal éhen, vagy aki kicsit alatt van az már végtelenül nélkülöző.

Kiszámolták, hogy egy ekkora összeget kereső ember már a társadalom definíciója szerinti teljes életet élhet.

Ez jelenleg 88 ezer ft. Ha többen élnek egy háztartásban arányosan kevesebb, mert akkor már egyes költségek megoszlanak.

2015. jún. 11. 17:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Igen, kedves kérdező, igazad van...

Csak jegyezzük meg, s ne felejtsük el, hogy a FITYISZ-eseknek kedvez!!!

De NE CSAK A DADOGÓGUSOK és a ZSERNYÁKOK bérét emeljék már fel a f@xszba!!!

2015. jún. 11. 18:52
 12/21 anonim ***** válasza:
Kádár.
2015. jún. 11. 19:33
 13/21 A kérdező kommentje:

"Most komolyan, hogy?? Nekem havonta a lakbér+rezsi 40-45 ezer, kaja 30 ezer. Bérlet 10 ezer. És tessék, itt a 88 ezer. Ha ennyit keresnék, még fogamzásgátlóra se telne. "

Az élelmiszer normatíva 23 ezer ft. Aki ennyi pénzből él nem tudom hogy élhet jóvanazúgy módszerrel. 7 ezer ft nagy pénz. A kereset közel 10%-a.

Na ilyen dolgok miatt nehéz megélni ennyi pénzből.

2015. jún. 11. 20:07
 14/21 anonim ***** válasza:

Na akkor jönne a reakcióm.

"Látom megjött az ügyeletes narancshályogos."

Neked is az anyádat.

"Elég szomorú, hogy 5 éve ők vannak hatalmon és meg is látszik. Mindenbe belekontárkodtak. Az oktatástól kezdve a munkahelyeken át a megélhetésbe. Amióta a fidesz van, pár tízeezreesel kevesebb marad a bukszámban havonta. Ezt egy orbán hívőnek hiába mondom, de aki képes is gondolkodni, látni és számolni, az tudja, hogy igazam van. "

Nekem meg több, de nem a kormány miatt, hanem mert nem várom a sültgalambot a számba. Várhatsz b..szdmeg az örökkévalóságig, egyik kormány sem fog pénzt rakni a zsebedbe, mert rohadtul nem ez a dolguk. Egyébként sosem szavaztam a Fideszre. De ugye neten keresztül könnyebb pofázni meg személyeskedni f..szfejkém.

"Sz*rni nem is tud, csak szórni, mint látszik. És elosztani is remekül tudja a haveroknak, ráhel férjének, egyéb rokonoknak és nyaligátoroknak."

Mint az összes eddigi kormányunk. Ez nem újdonság.

" itthon pedig felesleges stadionokra elcseszni a pénzt."

Ééééés már megint ez. Ez a lehető legfosabb példa. Már többször leírtam itt, még egyszer nem fogom kiszámolni. Nyilvánosak a költségvetés számai, utána tudsz nézni, de emlékeim szerint vagy 0,04 vagy 0,004%-a megy a költségvetésnek stadionra. Nyögdíjra meg 17% ha jól emlékszem. De aztán indulhat a demagógia verseny, ki lehet számolni, hogy ez hány lélegeztetőgép, kilós kenyér meg vajas zsemle.

2015. jún. 11. 22:37
 15/21 anonim ***** válasza:

"Nyilvánosak a költségvetés számai, utána tudsz nézni, de emlékeim szerint vagy 0,04 vagy 0,004%-a megy a költségvetésnek stadionra. Nyögdíjra meg 17% ha jól emlékszem."

Aha, csak azt felejted el, hogy a "nyögdíjasok" ebből a 17%-ból nem keveset vissza is adóznak. Ők is ugyanolyan adófizető állampolgárok, mint te vagy én. Ugyanis az ÁFÁ-t (általános forgalmi ADÓ) ők is ugyanúgy megfizetik minden termék után, ha gépkocsijuk vagy, vagy dohányoznak, vagy szeszesitalt, kávét fogyasztanak, akkor fizetik a jövedéki ADÓT, a lakás/ház után az ingatlan ADÓT, kommunális ADÓT,( és még sorolhatnám ) tehát az államnak a 17%-ból nagyon sok pénz vissza is folyik. A stadionból mi folyik vissza az államkasszába?

2015. jún. 12. 10:19
 16/21 A kérdező kommentje:
kezdésnek mondjuk az ÁFA meg a rengeteg munkáltatói adó
2015. jún. 12. 10:21
 17/21 anonim ***** válasza:

"A stadionból mi folyik vissza az államkasszába?"

ÁFA, dolgozók járulékai, adói, a felújítást végző cégek nyereségadója, a későbbi használatból keletkező bevételek adói. De ez elég idióta nézőpont, előbb utóbb minden visszafolyik a költségvetésbe, az is ha kiszórják az MNB ablakán a pénzt az utcára.

2015. jún. 12. 10:42
 18/21 anonim ***** válasza:
Még egyszer: nem elsősorban az elosztási rendszer a baj, a keveset akárhogyan osztogatod, kevés marad. Inkább az a baj, hogy a középkor vége után a törökök szívták a vérünket, utána az osztrákok, azután szétkapták az országot aztán nyakunkra ültették a kommunizmust és még csak éppen kilábalnánk belőle. Több tíz év lemaradásban vagyunk, jórészt önhibánkon kívül.
2015. jún. 12. 10:43
 19/21 anonim ***** válasza:

"Nekem meg több, de nem a kormány miatt, hanem mert nem várom a sültgalambot a számba. Várhatsz b..szdmeg az örökkévalóságig, egyik kormány sem fog pénzt rakni a zsebedbe, mert rohadtul nem ez a dolguk. Egyébként sosem szavaztam a Fideszre. De ugye neten keresztül könnyebb pofázni meg személyeskedni f..szfejkém."

Nem a fenét nem szavaztál, azok ilyenek, mint te. Mindegyik ugyanezt hangoztatja és ugyanígy védi a kormányt.

Pénzt rakni meg valóban nem fog, inkább elvesz. Az a fidesz szokása, mint láthattuk. Adni maguknak szoktak, nem is keveset. Aki nem világtalan, az tudja is, látja is. Miből gondolod, hogy én a sültgalambot várom? Minden héten túlórázok, hétvégente tovább képzem magam, de így sem jobb a helyzet. A kormány k*cs*g intézkedései miatt jóval többet kell dolgozni ugyanazért a színvonalért, amin előttük éltem. Nektek tudom, hogy nembaj az áfa emelés, tranzakciós adók, bérenkívüli juttatások elvétele. Az orbán szimpatizánsoknak még az is megfelelne, ha a háromnegyed fizetésüket be kéne fizetniük.

2015. jún. 12. 13:11
 20/21 anonim ***** válasza:

"Nyögdíjra meg 17% ha jól emlékszem. "

Gratulálok tahókám. És még ezek után tagadd, hogy nem vagy fideszes. Te is leszel öreg, bármilyen hihetetlenül hangzik. Majd olvasd vissza, mit írtál. Pont a nyugdíjasoktól sajnálod a pénzt, akik minimum 40 évet ledolgoztak. És amíg dolgoztak, addig az ő pénzükből fizették a te taníttatásodat is. A stadion pedig nem demagógia. Annak semmi értelme, főleg amíg ilyen kétbalkezes szerencsétlenek a focistáink. Ráaádsul a nézők száma is nevetséges a meccseken. De valóban rohadt fontos ilyeneket építeni, amikor a kórházban még függöny sem volt, amikor benn feküdtem.

2015. jún. 12. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!