Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek a felelőssége hogy...

Kinek a felelőssége hogy romlott a diákok teljesítménye?

Figyelt kérdés
[link]
2013. dec. 23. 02:19
1 2
 1/13 Gugu Gabor ***** válasza:
100%
Ez szerintem kicsit összetettebb dolog attól hogy azt mondjuk hogy: "Gipsz Jakab a felelős!"
2013. dec. 23. 02:26
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

Az elmúlt 23 évé.

Rózsikáék hülyesége majd évek múlva fog kijönni.

Az embereknek nincs idejük saját magukra sem, gondban a megélhetés is, és akkor ott van a mai kor problémás gyereke is. Be van ültetve a TV vagy most már a számítógép, tablet, telefon elé. Zúdítják rájuk a sok felesleges lexikális anyagot, de a legfontosabbat, erkölcsi, etikai nevelést nem kapnak.

Én pár éve hagytam abba a tanulást és vágtam bele a felnőtt életbe, ahol bizony bebizonyosodott amit már előtte is sejtettem, semmi hasznát nem veszem annak amit az iskolában végig seggeltem, vagy 16 évig.

A legfontosabb emberi tulajdonságokat tanításokat otthonról hoztam, amik a való világhoz kellenek, azokat meg akkor tanultam meg amikor önfenntartóvá váltam és cserélődtek a munkahelyeim, ahol megtanultam hogy kell egy munkahelyen viselkedni, "taktikázni".

Nem szégyenlem és sokszor el is mondom ha ez a téma felkerül, én már szinte semmire sem emlékszem amit az iskolában megtanultam, pedig csak pár éve végeztem.

Jobbat mondok az osztály társaim közül már akkor sem tudtak sokan papíron számolni, pedig akkor már mind felnőttek voltunk.

Ezeket az alap dolgokat kéne rendesen megtanítani nem a gyök alatt az X mínusz Pi négyzetet deriválni.

Azokat még az sem használja aki olyasmivel foglalkozik, nem hogy majd az átlag ember fia, lánya.

Én úgy gondolom felesleges a fiatal korosztályt ilyenekkel terhelni, főleg hogy a tanár azt sem tudja nekik megmondani hogy ezt a tudást hol lehet hasznosítani az életben.

2013. dec. 23. 02:57
 3/13 sni ***** válasza:
legtöbbször a szülőké!
2013. dec. 23. 06:12
 4/13 anonim ***** válasza:
Elvonatkoztatva a konkrét esettől és Hoffmann Rózsától, egy ilyen levélnek az a lényege, hogy a vezető ötleteket és véleményeket vár a beosztottaitól, hogy hogyan lehetne javítani a helyzeten. Aztán majd ő dönt. Ez teljesen normális, egy jó vezető így viselkedik.
2013. dec. 23. 07:00
 5/13 anonim ***** válasza:
Leginkább az utóbbi néhány oktatási miniszteré. Mindegyik csak rontott az oktatás színvonalán.
2013. dec. 23. 08:20
 6/13 anonim ***** válasza:
52%

Egyértelműen Hoffmann Rózsáé! Lecserélte az igazgatókat szakember helyett pártkatonákra. Akik még a jó tanárokat is elküldték, ha nem volt Fidesz párti.

Sem a szülők, sem a diákok, sem a tanári kar véleménye nem érdekelte a kinevezéseknél. Sőt, még az sem, hogy az új igazgató jó pedagógus legyen.

2013. dec. 23. 08:21
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Leginkább a szülők a felelősek és persze a már régóta elcseszett oktatásunk.

Persze a "javult a diákok teljesítményéhez" az is elég lenne, ha a szülő lenyomná otthon a gyerek seggét és minden nap verné a fejébe 4-5 órán keresztül a lexikális anyagot és akkor javulnának az országos statisztikák, csak ettől még mindig teljesen felesleges dolgokat tanulna meg a gyerek...

2013. dec. 23. 08:38
 8/13 anonim ***** válasza:

15 éves tanulókról van szó, vagyis nagyjából két kormányciklus óta vannak az oktatásban. Vagyis az alsó tagozatot akkor járták, amikor épp nem lehetett ott sem osztályozni, sem buktatni (legalábbis szülői beleegyezés nélkül).

E mellé jöttek az Orbán kormány alatti borzasztó reformok, amik többnyire hátrányára változtatták meg az oktatást. Nemcsak nem modernizálták a tananyagot, eszközöket és a módszereket, hanem még túl is terhelték a diákokat a létező legfölöslegesebb hülyeségekkel, pusztán ideológiai alapon.

Nem csak Hoffmann tehet erről, de nagyon keményen megdolgoztak a diákok elbutításáért az előző oktatási miniszterekkel.

2013. dec. 23. 08:59
 9/13 anonim ***** válasza:

Alapvetően kormányé és a népé ami ezeket a nímandokat megtűri a porondon, mint minden más is ebben az országban, de ez evidens.

Amúgy egyébként sokféle komponensre szétbontható a dolog. A szociokulturális háttértől kezdve, (anyagi helyzet, családi kapcsolatok, kulturális javakhoz való hozzáférés, anyagi helyzetbeli különbségek etc...), a közvetlenül a népművelésre fordított pénztől

át, magától az oktatási koncepcióig. Sőt a bevándorlók felzárkóztatásának kérdése is befolyásolhatja az OECD tagállamok többségét, minket ez speciel mondjuk nem érint.

A szociokulturális háttér (talán a társadalmi különbségeket leszámítva) elég pocsék, a kormányzati ráfordítás konkrétan az ÖSSZES OECD állam közül a legalacsonyabb százalékos rátát mutatja:

[link]

A kormányzat sem igazán törődik a diákok és tanárok igényeivel, csak az oktatási tárca folytonos ilyen hozzáállásnak mértéke volt a kérdés. A szociknál valahogy egy árnyalatnyival magasabb volt az empátiaszint egy fatuskóénál, a Fideszé visszazuhant lazán alá. Ez meglátszik az oktatáson.

A diákokkal különösebb baj nincs (ez bizonyítja az OECD átlagnál jóval magasabb papíralapú könyvek olvasására is való hajlandóság), csak azok a fránya körülmények.

A pedagógusoknál meg alapvetően az a baj ami hazánkban mindenütt, alacsony fizetések társadalmi megbecsültség hiánya, túlhajszoltság és emiatt súlyos kontraszelekció, amire az utóbbi három évben még rá is tettek néhány lapáttal a jelenleg is regnáló kormány. A pedagógushiányról nem is beszélve.

Ami idejuttatott minket az a társadalmi közöny és ignorancia az oktatás irányába (i) most meg óbegatunk, hogy ránk dől a ház.

Igazából az a csoda, hogy ilyen körülmények mellett nem a

sor végén kullogunk, ezért a magyar diákoknak és pedagógusoknak hatalmas elismerés jár.

Egy tanulságos elemzés (egy jóval korábbi) PISA felmérésről az elsőről amiben mi magyarok részt vettünk:

[link]

2013. dec. 23. 09:57
 10/13 anonim ***** válasza:

Általában a szülőké, mivel nem foglalkoznak a gyermekük iskoláztatásával, de az is igaz, hogy sokan nem is alkalmasak erre.

A felmérésben az átlag érték szerepel.

Ha megnézzük a listát, látható, hogy a magyar gyerekek jobban teljesítettek, mint például az izraeliek és egy szinten vagyunk Svédországgal. Ez nem azt jelenti, hogy ezekben az országokban buták a gyerekek, rossz az oktatási rendszer. A gyenge helyezést a nagy különbségek okozzák. Van egy okos, értelmes réteg, akik jól teljesítenek, viszont a rosszul teljesítő kisebbség (Svédországban főleg a bevándorlók, nálunk a cigányok, Izraelben az arabok, beduinok) lerontják az átlagot. A demográfiai tendenciák miatt ez utóbbi csoportból kikerülő gyermekek aránya egyre nagyobb ezekben az országokban, ez is megjelenhet a statisztikákban.

Tehát ezért nem lehet egy általános ítéletet levonni, hogy rossz az oktatási rendszer, buták a gyerekek, mivel az nem egy homogén csoport.

2013. dec. 23. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!