Magyarországon miért van ez a rasszista gondolkodás?
Kedden voltam fodrásznál és kissé ledöbbentem, miket hallottam.
De, nem csak az volt a megdöbbentő amiket mondtak, hanem az, hogy az ott levők teljesen egyetértettek vele.
Konkrétan egyik etnikai csoport tagjainak "elköttetését" , sterilizálását vitatták meg.
Volt aki szerint azonnal el kell őket köttetni, volt, aki szerint 2 gyerek után,illetve abban mind egyetértett, hogy államilag szabályozni kellene őket.
A 30-as 40-es évek Németországában még elment volna ilyen szöveg, de most 21. században, egy európai országban egyáltalán nem.
De, ez a fajta gondolkodás Magyarországon általános, sőt majdnem természetes is.Nem egyszer hallottam már hasonlókat.
Igen. Mert egyesek ezt provokálják ki.
Minél roszabb, annál jobb.
Ne kerteljünk, mondjuk ki: a cigányokról van szó. Hogy miért van ez a "rasszizmus"? Azért mert ezt váltják ki belőlünk a viselkedésükkel.
Amúgy én inkább deportálnám őket, de sajnos erre a nemzetközi nyomás nem adna lehetőséget.
A franciák, az angolok és a kanadaiak is rasszistáztak; de csak addig amíg nem látogatták meg őket is.
Ők nem elköttették csak kitoloncolták őket.
Amúgy az elköttetésről csak annyit hogy teljesen felesleges és embertelen dolog. Egyszerűen 3 gyerek felett zéró legyen a családi pótlék! (de még a 3 gyerek után sem fizetnék egy vasat sem)
Aki olyan gazdag hogy el tud tartani 7 gyereket az tartsa is el! Ennyi! És a probléma meg van oldva.
Az érdekes az hogyha egy roma gyereket kiszednek a "természetes" közegéből, akkor lehetne hasznos ember. Persze normális emberek által felnevelve.
A probléma az hogy a romák különcködnek nem hajlandóak beolvadni a társadalomba. Saját magukat cigánynak nevezik nem pedig magyarnak. A viselkedésük, értékeik nem egyeznek a magyar emberével. Magyarországon vagyunk és én mint magyar ember jogomnak érzem azt, hogy magyar emberekkel éljek együtt akiket hozzám hasonlónak tartok. Nem kelt bennem jó érzést az, hogy olyan romák jönnek velem szembe az utcán csoportostul akik a saját országomban engem, mint magyar embert szidnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!