Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hazudják azt, hogy...

Miért hazudják azt, hogy Magyarországon 4 millió szegény éhező ember van?

Figyelt kérdés

Csak azért, mert havonta nem tudnak gucci táskát venni és nem tudnak elmenni minden évben Egyiptomba nyaralni még nem lesznek szegények!

Kb max. 1 millió szegény van, melynek fele kisebbségi! A nyugdíjasokat ne vegyük bele!

2015. jún. 10. 19:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
70%

"Érdekes módon egy olyan ismerősöm sincs, akinek nem haladja meg a 80000FTot a fizetése..."

Te ökör, egy család esetében vannak gyerekek is, amibe ők is beleszámítanak. 2 gyerek és 2 felnőtt az már 4*87 ezer, vagyis 348 ezer.

Szóval nem 80 ezer, hanem 87 ezer. Persze egy budapesti senkiházinak lehet dumálni, fogalma sincs róla, hogy mi folyik a fővároson kívül.

2015. jún. 10. 19:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarországon 4 millió szegény éhező ember van" -ez így nyilván nem igaz. Az, hogy 4 millió ember a létminimum alatt él elképzelhető.

Lehet, hogy ez a szám csak 1 millió. Egy is sok lenne.(Amúgy honnan vannak ezek az adatok?)

Minden relatív. A szegénység is.

Akinek egy marék rizs jut nem szegény, hisz vannak akik éhen halnak?

A nyugdíjasokat miért is ne vegyük bele? legalább 3 millió van, s nagy részük nem volt káder, több százezres nyugdíjjal.

Akkor ne vegyük bele a kisebbséget, a munkanélkülieket, a közmunkásokat.

Máris minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve!

Kell a fenének Gucci táska, egyiptomi nyaralás, de ha egy munka jövedelme csupán arra elég, hogy a mindennapi szükségleteket fedezze, az egyenértékű a rabszolgasággal. Ó, bocsánat! Még hogy rabszolgaság! Hiszen el lehet menni. Az utolsót kérem, kapcsolja le a villanyt...

2015. jún. 10. 19:39
 13/22 anonim ***** válasza:
95%
Mondjuk,nem a fizetésről van szó,hanem arról,hogy jut-e a családban 80000ft egy főre.Márpedig én azért nem is kevés olyan családot ismerek,ahol nem.Sőt,sokakkal ellentétben én a nyugdíjasokat is az emberek közé sorolom és nem keveset ismerek,akinek a nyugdíja 80000ft alatt van. Persze,a 4millió ettől még azért hülyeség,de nem kellene ennyire idealizálni sem a dolgokat.
2015. jún. 10. 19:50
 14/22 anonim ***** válasza:
Ja!És egyre nagyobb divat mostanában,hogy csak "munkaerő-közvetítő" irodákon keresztül lehet munkát kapni. Márpedig ők elég szép szeletet lehasítanak a az emberek fizetéséből.Az én munkahelyemen is vannak ilyen kollégák, és cirka 30%-al keresnek kevesebbet,lényegében ugyanazért a munkáért.Persze,amint lehet,mennek tovább,de nem mindig lehet és az iroda is keresztbe tesz nekik,amennyire csak tud.
2015. jún. 10. 19:55
 15/22 anonim ***** válasza:
62%
87 ezer/kopf a létminimum? Az igen. Apuka-anyuka keres 200-at fejenként, van 3 gyerek és már nyomor? Ne röhögtess már légy szíves. Szüleim nem keresnek ennyit, hárman vagyunk testvérek, van 4 számítógép, lapostv, kertes ház, autó. Mondjuk fél éve már én is keresek, de előtte is megvoltak ezek. Ezt a 87-et át kéne gondolni, mert ez így ilyen formában nem igaz.
2015. jún. 10. 20:00
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

"Miért hazudják azt, hogy Magyarországon 4 millió szegény éhező ember van?"

Nos, szerintem is hazudnak, mert nem 4, hanem legalább 5 millió szegény ember van.

2015. jún. 10. 20:42
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Körülbelül 3 millióan élnek Magyarországon a létminimum alatt. De olvastam már 4 milliós becslést is. A KSH szerint a családok durván 36%-a élt a létminimum alatt, 2013-ban.

[link]

"Az élelmiszereket a normatívához hasonló értékben fogyasztó háztartások fogyasztási adataiból kiinduló létminimum egy fogyasztási egységre számított átlagos értéke 2013-ban havonta 87 510 forint volt, az egy évvel korábbi értéknél 1,8%-kal magasabb."

És a nyugdíjasokat miért ne vegyük bele? Ők nem emberek? Ők nem magyarok?

2: Mérnökként ennyi a hivatalos fizetésem. Nevettem egy picikét.

4: És attól, legyen valaki boldogabb, hogy Afrikában is éheznek, ahol egy ország GDP-je annyi, mint itthon egy közepes városé? Egyébként meg jobb lesz az afrikai éhezőknek attól, hogy itthon is éheznek? Buta vagy és rossz a hasonlat.

2015. jún. 10. 20:48
 18/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet fizetés alapján megmondani, hogy ki a szegény, mert kereshetek 200 ezret is, attól még minden forintot be kell osztani, mert van egy 100 ezres hitel törlesztés, mellette a két gyereket etetni és ruháztatni kell, emellett támogatni édesanyámat, mert a nyugdíja nem elég. Még szerencse, hogy a feleségem nem "jó keresztény", aki csak itthon ül, hanem becsületesen dolgozik.
2015. jún. 10. 20:58
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen mekkora hazugság már! csak 3 millió 800 ezer van
2015. jún. 10. 21:45
 20/22 anonim ***** válasza:

Ki a fene beszélt itt egyiptomi nyaralásról meg Gucci táskáról? Mélyszegény defínició szerint az, akinek az alapvető szükségletekre sem futja.

Ha szerinted hazugság, közöld ezt mondjuk a szabolcsiakkal vagy a borsodiakkal. De Nógrádba is kinézhetsz egész nyugodtan. Minden család után, akinek kenyérre nem futja, kapok tőled 10 forintot.

Miért van olyan érzésem, hogy idén mégiscsak elmegyek a Kanári-szigetekre nyaralni... :$$$$$$$$$$$$$$$$

Ahogy írták előttem, a létminimum 80 ezer forint: tehát fizeted a rezsit és az élelmiszert. Ebbe semmi más nincs! Se az utazás, se gépkocsi, se szórakozás, de még egy nyamvadt gömbrágó se. Kapásból idejön az összes közmunkás, aki havi 47 ezret visz haza (ez a rezsire sem elég), mert a Matolcsidióta megmondta az ő tömérdek sok okos eszével, hogy 47 ezerből meg lehet élni, miközben ő a milliós miniszteri fizetésből tolja a habzsidőzsit + amit még elsikkaszt.

Tehát aki havi 80 ezret nem keres meg, az vastagon mélyszegénynek számít - a többség a felét nem viszi haza.

"Magyarországon nincs éhínség. Aki párizsi kosárkát meg főzeléket eszik az nem éhező, sőt már jobb kajákat eszik, mint a világ 80%-a.

Afrikában, Kínában szerinted mi a napi menü? Szerencsés napon bogár, penészes saláta meg valami régi avas rizs, normál napokon meg a nagy büdös semmi."

Annyira bírom ezt a demagóg, csúsztató dumát..."örülj neki hogy ennyi is jut, máshol még szarabb". Sorozatgyilkosok érvelése. Bíró bácsi, kéremszépen, én olyan jófiú vagyok, csak nyolc embert öltem meg, nem százötvenet, tessék engem elengedni...

Viccnek is rossz. Biztos jobb annak, aki Magyarországon döglik éhen, mint aki Kínában...

Nincs több szavam, kaptad a mínuszt.

Egyébként meg mennek is az emberek, húznak kifele külföldre, mint a vadliba, ott actually meg is lehet élni a fizetésből. Egy düsseldorfi burgerforgató annyit visz haza mint nálunk egy senior programozó.

Bőven van 4 millió mélyszegény, sőt, az idei (2017) számítások szerint 4,8 millióan vannak. Kitűnő, kitűnő, 10 éven belül Szomália is megelőz minket laza kettes tempóban. Köszönjük Fidesz, köszönjük szavazók! Remélem idén is sikerül jó helyre rakni az X-et,és 2022-ig összejöhet a 7 millió nincstelen is.

2018. jan. 15. 01:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!