Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amikor még csak analóg fénykép...

Amikor még csak analóg fényképezőgépek voltak, akkor nem zavarta az embereket, hogy az Ofotértben a dolgozók látják, amiket fotóztak?

Figyelt kérdés
A dolgozóknak kötelező volt beküldeni az államnak egy másolatot a fotókról? Tudtok olyan esetről, hogy valakit letartóztattak egy fotó miatt?

2015. jún. 8. 21:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Legalább egy picikét gondolkodj. Hány ember fotózott, milyen mennyiségben, és hány Ofotért volt. Na most oszd el, és vizsgáld, egy ember egy nap alatt hány képet dolgozott fel. Aztán mérd meg, mennyi ideig tart mondjuk 50 kép végignézegetése.

És tudod te mennyibe (időbe és pénzbe) került volna mindről másolatokat küldözgetni bárhová? Annyi pénze nem volt sem az Ofotértnek, sem az államnak.

Véletlen esetek lehettek, de ez hitvány emberek túlbuzgósága volt. Ebből ma is tele a padlás.

2015. jún. 9. 18:31
 12/14 anonim ***** válasza:
Még annyi jutott eszembe, hogy a rendszerváltás előtt törvény volt rá, hogy minden gépi sokszorosításra alkalmas berendezést regisztráltatni kellett a rendőrségen, beleértve a fotóprintereket, fénymásolókat, sima nyomtatókat, faxokat.
2015. jún. 10. 09:55
 13/14 anonim ***** válasza:
Valóban így volt ez a rendszerváltás előtt. Emlékszem anyám vett 1985-ben egy Lomo ruszki gépet (aminek egyébként nagyon örültem) és felvették a személyi adatait az üzletben, úgy mint amikor valaki légpuskát vesz engedély nélkül. Első filmtekercs egy fekete-fehér forte amit teljesen kézzel hívott elő és nagyított az ofotértes fotós ember aki kedvesen elmagyarázta anyámnak melyik fotó lett jó melyik nem és miért nem nagyította. A második már egy színes orwo amit már automata készíthetett mert még a rosszul fókuszált fotók is ki voltak dolgozva. Ezen kívül csupa jó dolgokat lehetett kapni az ofotértbe, a nagyítótól kezdve a negatív előhívó készletig, a különböző méretű fényvédő papírral gondosan becsomagolt pozitívokig minden. Később tinédzserként már magam hivtam elő és nagyítottam a filmjeim a panel fürdőszobájába piros lámpa mellett. Az hogy miért? Mert jó volt látni ahogy előjön, kreatívkodtam és persze olyan fotókat is csináltam a barátnőmmel amit másnak nem mutogattunk.
2017. nov. 15. 03:17
 14/14 anonim ***** válasza:

#12 "

Még annyi jutott eszembe, hogy a rendszerváltás előtt törvény volt rá, hogy minden gépi sokszorosításra alkalmas berendezést regisztráltatni kellett a rendőrségen, beleértve a fotóprintereket, fénymásolókat, sima nyomtatókat, faxokat.

Rendszerváltás előtt??

[link]

Az újabb lézer nyomtatók minden lapra nyomnak egy azonosító kódot, amivel a nyomtatót és a dátumot azonosítják...

Apró sárga pöttyök.

2017. nov. 15. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!