Canon EOS 3000N,3000V jó fényképezőgépek?

Figyelt kérdés

Szeretnék újra analóg géppel fotózni, ehhez keresnék megfelelő SLR-t. Van valakinek emléke, tapasztalata arról, hogy a 2000-es évek elején melyik belépő SLR gépek voltak jók, amik még ma is jó állapotban fellelhetők?

Én egyenlőre a fent említett típust találtam megfelelőnek, de természetesen várok még alternatívákat.

Pl.: [link]

#Canon eos 3000n #analóg slr
2014. okt. 11. 23:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Eos 1000-es használtam, ez öregebb masina, de mindent megcsinált, ma fillérekért kapható. Meg 50e-val is nyomtam, ez már kifinomultabb, e-ttl, programozható nyomógombok, két tekerőtárcsa, stb, nagyon sokoldalú. Lényegében a kétszámjegyű gépek minden trükköt tudtak, az egyszámjegyű drága gépek inkább csak a strapabírásukkal emelkedtek a többi fölé (pl. riporteri munkagép)

Öreg gépnél előfordulhat, hogy eltaknyosodik 1-2 gumialkatrész. Pl a zárlamella ütközője, ez látható is ha exponálsz vele párat, felhordja a ragacsot (ekkor felejtős, mert apró cafatokra kell szétszedni a javtáshoz) Nézegess még a neten, 1-2 gyors keresés előnyősebb vételeket is előhoz :)

2014. okt. 12. 02:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos választ!

Találtam is EOS 50 gépet: [link]

Egész jónak tűnik.

Találtam még egy komplett felszerelést: [link]

Szerinted megér 85 ezret?

2014. okt. 12. 10:40
 3/4 anonim ***** válasza:
Hogy neked megéri-e, azt a Földön egyedül csak te tudod. Én biztos nem adnék már ennyi pénzt filmes gépre. Már csak a brutális etetési költségek miatt sem.
2014. okt. 12. 12:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Új SLR fél milla körül van. Bár az analógnál különösen igaz, hogy a váz nem lényeg, így tényleg fölösleges sokat költeni rá.
2014. okt. 12. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!