Canon EOS 3000N,3000V jó fényképezőgépek?
Szeretnék újra analóg géppel fotózni, ehhez keresnék megfelelő SLR-t. Van valakinek emléke, tapasztalata arról, hogy a 2000-es évek elején melyik belépő SLR gépek voltak jók, amik még ma is jó állapotban fellelhetők?
Én egyenlőre a fent említett típust találtam megfelelőnek, de természetesen várok még alternatívákat.
Pl.: [link]
Eos 1000-es használtam, ez öregebb masina, de mindent megcsinált, ma fillérekért kapható. Meg 50e-val is nyomtam, ez már kifinomultabb, e-ttl, programozható nyomógombok, két tekerőtárcsa, stb, nagyon sokoldalú. Lényegében a kétszámjegyű gépek minden trükköt tudtak, az egyszámjegyű drága gépek inkább csak a strapabírásukkal emelkedtek a többi fölé (pl. riporteri munkagép)
Öreg gépnél előfordulhat, hogy eltaknyosodik 1-2 gumialkatrész. Pl a zárlamella ütközője, ez látható is ha exponálsz vele párat, felhordja a ragacsot (ekkor felejtős, mert apró cafatokra kell szétszedni a javtáshoz) Nézegess még a neten, 1-2 gyors keresés előnyősebb vételeket is előhoz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!