Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnál egy olyan rendelete...

Támogatnál egy olyan rendeletet, hogy a határ közelében lévő földi TV adók tartsák meg az analóg sugárzást a határon túli magyarok számára?

Figyelt kérdés

Sok határon túli magyar nézi a magyar földi TV adókat, amiket fognak a határon keresztül. Kárpátalján, Ukrajnában például, mivel a térség ország többi részétől való izolációja lévén kevesen tudnak ukránul/oroszul és nagyon drága, bürökratikus és időigényes dolog számukra fizikailag Magyarország területére látogatni, ez az egyetlen pénzügyileg elfogadható módja a modern magyar kultúrával való rendszeres kapcsolattartásnak. Azt se feledjük, hogy Ukrajna orosz érdekszférában van és a magyar TV adások egyfajta "pszichológiai köldökzsinórt" jelentenek számukra ide, az amerikai világba.

De felhozhatjuk példának a Vajdaságot is, vagy Románia határközeli részeit ahol relative sok magyar él pl. Szatmár megyét.

Míg az analóg adás minősége az adótól való távolodás közben fokozatosan romlik, szemcsésedik, de még sokáig mondható élvezhető, vagy legalábbis elfogadható minőségűnek, addig a digitális adás olyan, hogy az adótól kb. olyan távolságban, amiben az analóg adás elkezd szemcsés lenni, a digitális PAKK! teljesen elmegy.

Ez azt a dolgot vonná maga után, hogy a magyar földi TV adások határon túlra való átérése lekorlátozódna egy nagyon szűk, pár kilóméteres határon túli sávra és rengeteg távolabb élő magyar kiszorulna a magyar adások nézésének lehetőségéből.

2012. dec. 20. 17:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
6%
Hogyne támogatnám. Magyarok, nekik is szól (még ha néha egy nagy semmi is a műsor, de joguk van nézni)
2012. dec. 20. 17:57
 2/13 anonim ***** válasza:
55%
Nem, az analóg egy lejárt technológia, nehogy már egy ilyen hülye érv miatt ragaszkodjuk már hozzá. A határon túliak nézhetik a tévét neten.
2012. dec. 20. 18:11
 3/13 anonim ***** válasza:
9%

Igazad van 2-es! Egy székely nénike a kis házikójában, majd nézi a netet!

Idióta!

2012. dec. 20. 18:26
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Ó mert a székely nénike a pont a ValóVilágot fogja nézni Csíkkukutyinban. Ne vicceljünk már, Romániában, Szlovákiában ugyanúgy digitális átállás lesz, nyilván a szolgáltatók majd berakják a csomagjukba a magyar adókat is ha van rá ígény. Ugyanúgy ahogy most is.
2012. dec. 20. 20:02
 5/13 A kérdező kommentje:

"nyilván a szolgáltatók majd berakják a csomagjukba a magyar adókat is"

Hahaha,hahaha jó vicc.

Ezekben az országokban a média teljes állami kontroll alatt van, valamint az állam eléggé náci beállítottságú.

Ukrajna meg azért nem fogja berakni, hogy ne nézzenek az emberek dekadens nyugati csatornákat. Ott maximum orosz, fehérorosz és kínai adókat fognak berakni.

2012. dec. 20. 20:57
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom mit röhögsz, én félig erdélyi vagyok, szoktam járni ismerősökhöz. Szinte az összes magyar csatornák fogják, nem szemcséses, nem szobaantennával. RTL, TV2, M1, Hírtévé, minden van. Te valahol leragadtál az előző rendszerben.
2012. dec. 20. 21:07
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. dec. 20. 21:09
 8/13 A kérdező kommentje:
Azért röhögtem, mert elképzeltem azt a lehetetlen helyzetet, hogy egy olyan ország, ami államilag gyűlöli Magyarországot, majd meg fogja engedni egy kábeltévé társaságnak, hogy magyar nyelvű csatornák legyenek a programjában.
2012. dec. 20. 21:38
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én meg ezért mondtam, hogy lemaradtál pár évtizeddel. Ember, ha egy szolgáltatónak van egy millió magyar nemzetiségű potenciális megrendelője, akkor nem lesz hülye nem berakni a csomagjába a magyar adókat.
2012. dec. 21. 13:34
 10/13 anonim ***** válasza:
48%
Na és milyen pénzből lenne megoldva az üzemeltetése, fenntartása? Nehogy már a mi adónkból nézzenek tv-t a külföldiek! Ott születtek, nőttek fel, ott laknak, dolgoznak, oda adóznak. Magyar származásúak, de nem magyar állampolgárok. A kettős állampolgárság meg nem is kellett volna, szavazással beleszólni a mi életünkbe pedig főleg nem. Aki magyarnak érzi magát, jöjjön ide, és legyen magyar itt.
2013. jan. 13. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!