Mikorra várható, hogy Magyarország összeomlik, ha ilyen ütemben folytatódik a kivándorlás?
"Te szerelmes vagy Magyarországba?"
Óh, ne hozz zavarba, nem szeretem a nagy szavakat, de igen, szeretem a hazámat.
"11 Te szerelmes vagy Magyarországba?"
Ha te nem, akkor takarodj vissza Indiába!
Magyarország lakóssága gyakorlatilag stagnál, ilyen ütemben gyakorlatilag soha nem omlik össze. Évente kb. 28.000 el leszünk kevesebben, ami 10 év alatt 280.000, és. 100 év alatt 2-3 millió. 100 év távlatban pedig ha nem lehet látni hatalmas méretű változást előre akkor nem lehet összeomlásról sem beszélni. De ez a népesség csökkenés Európa szerte jelen van. Pl. Romániában évi 200.000 emberrel lesz kevesebb.
Gyakorlatilag ilyen tempóban 600 év után kezdene problémát jelenteni a lakósság hiány, a nyugdíjrendszer lehet hamarabb összeomlana. De egy fél évezredre NEm lehet előre gondolkodni.
^Az adataid nem pontosak. A lakosság fogyása éves szinten 0,3-0,4% az utóbbi években, ez átlagban 40.000 főt jelent.
Lásd itt:
(Majdnem legalul, a táblázat "Total population" és "Population growth rates" sorai.)
Tehát ez 10 év alatt kb. 400.000 fő, de csak akkor, ha ugyanígy megy tovább a folyamat. (Lehet eltérés mindkét irányba.)
Viszont ennél többre nem érdemes számolni, vagyis lehet, csak nem olyan egyszerű, hogy pl. 100 év alatt ennek a tízszerese.
Nemrég olvastam egy cikket, amiben kb. 7-8 millió közötti létszámról beszéltek, csak nem emlékszem, hány év múlva. De utána már nem lesz ilyen mértékű csökkenés, stagnálni fog a lakosság.
Total population
'000 persons
10 056
10 038
10 023
10 000
9 959
9 920
9 887 |
9 843
%
-0.2
-0.2
-0.2
-0.2
-0.4
-0.4
-0.3 |
Azért vettem 28.000 et, mert 100 évre átlagosan kivetítve nem lesz 40,000 mivel a fogyatkozó lakosság miatt a népszaporulat csökkenése is fogyatkozni fog. Kicsit közelítsük meg a kérdést más szempontból, Magyarországon a népesség fogyás 0,3-0,4% os, ezt én nem nevezném elnéptelenedésnek.
Más kérdés hogy a jelenlegi Magyarok, akik az ország többségét alkotják, azok nem maradnak meg többségnek 100 év múlva ebbe a tendenciában.
felejtsétekmár el ezt az összeomlás dumát. eddig sem omlott össze, pedig volt itt minden : tatár, török, orosz.
Az ország erős keresztényi konzervatív irányítás alatt áll, egy masszív Unióban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!