Mikorra várható, hogy Magyarország összeomlik, ha ilyen ütemben folytatódik a kivándorlás?
5 -ös
Te aztán jókora tévedésben vagy. Nézz már meg pár genetikai kutatást. Rengeteg genetikai jellemző kimutatható minden népcsoportban. Ez a keveredések miatt van. Arányokban van csak eltérés. 100% jó vicc. Szerintem az a magyar aki annak tartja magát.
Értem. Akkor fekete pákó magyar!
Hahahaha...
Ez egy folyamat, nem lehet egy konkrét évhez kötni hasonlóan, mint például amikor azt emlegetik, hogy majd elfogy az olaj a világban.
A jövőben is folytatódni fog az a hanyatlás, mint az utóbbi évtizedekben, de nem hiszem, hogy lesz valami hirtelen összeomlás. A nyugdíjrendszer is megmarad, csak a demográfiai változások miatt a nyugdíjak és a fizetések közti különbségek nőni fognak. Hogy miből tud gazdálkodni az állam, az attól függ mennyit termel az ország. Mivel a gazdaság évente átlagosan 1-2%-kal nő, így a nyugdíjkasszába is jut (ami egyébként úgy tudom kb. 20%-a az állami kiadásoknak).
Nem fog összeomlani, persze attól is függ mit értesz ez alatt. Egyébként Magyarországról nem olyan súlyos a kivándorlás, mint sok más ex - szoci országból lakosság arányában sem.
Amellett ne csúsztassunk: aki külföldön dolgozik nem mind véglegesen hagyta el az országot (pl. én is külföldi munkavállaló vagyok, de itthon van lakásom), így előnye is lehet a dolognak, sokan pénzt keresnek, könnyen lehet, hogy egyszer itthon fektetik majd be, itthon vállalkoznak majd, nyelveket tanulnak meg stb. Még haszna is lehet belőle az országnak.
Az a tapasztalatom, csak a sikertelen emberek kárognak kintről, ő már nem is magyar, soha nem is volt az, de azért nap mint nap magyar fórumokon gyalázza a szülőhazáját. Ezek menjenek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!