Ki ért egyet azzal, hogy az úgy nevezett művészek az államon élősködnek?
Kötelezővé kellene tenni újra a szakképzést. Hogy a diploma előfeltétele két év munkaviszony, meg egy szakmunkás végzettség legyen.
És hogy legyen munkájuk, államosítani a vállalkozásokat, visszahozni a tervgazdálkodást.
"Tervgazdálkodás? Te figyelj nem tudom feltűnt e de ez a gazdasági rendszer már régen megbukott."
Nem bukott az meg, kedveském.
"ma 18:04"
Tényleg? Mesélj még!
A lenézem és az egyenjogúnak tartom nem ugyanaz.
Nem nézem le a szakmunkásokat, de nem tartom egyenjogúnak mondjuk egy mérnökkel őket
"Nem nézem le a szakmunkásokat, de nem tartom egyenjogúnak mondjuk egy mérnökkel őket"
Én sem. A szakmunkás hasznos értékteremtő munkát végez a mérnök meg veri a farkát egy irodában.
Mindenkire szükség van a társadalomban, a vécé pucoló nénitől kezdve a szakmunkásokon keresztül az egyetemeken kutató (állami pénzekből fizetett) profokig. Mindenki hasznos tagja a társadalomnak, amíg a saját feladatát megfelelően ellátja, a szalag mellett robotoló munkások és a takarító nők nélkül ugyan úgy nem működne a társadalmunk, mint az irodában dolgozó mérnökök, informatikusok, vagy a kórházban dolgozó diplomás ápolók és orvosok nélkül. Ebbe beletartozik az is, hogy a humán diplomás emberek is ugyan olyan hasznos tagjai (lennének) a társadalmunknak, ha rengeteg helyre diplomásokat vennének fel pl újságot írni ill. a médiában diplomás emberek lennének a bemondók. Szerintem mindenki látja, milyen szinten van a magyar média attól, hogy rengeteg végzettség nélküli embert felvesznek (mert nem kell megfizetni őket). Engem például zavar, amikor a legnagyobb magyar hírportálon ly-vel írják az ijesztőt, és ilyen szintű hiba cikkenként 3 előfordul. A mondatok érhetetlenül vannak megszerkesztve.
Fura, én diplomás vagyok, és egyáltalán nem nézem le egyik társadalmi réteget sem, viszont lassan már fájdalmas az a tudat, hogy itthon már nem hogy büszke nem lehetek a tudásomra, de lassan már nekem kell szégyellnem magam..
Nem, nincs szükség munkásokra. Ott rakod össze a mosogatógépet 60 ezer Forintért mert egy jobb országban EGY GÉP MEGCSINÁLTA VOLNA HELYETTED. Magyarul olcsóbban elvállalod/megcsinálod, mint a gép fenntartási költsége és csak ezért létezik munkád. Fejlődik a technika, lassan kiszorulsz a munkaerőpiacról, gondolom ezért dühöngsz.
Még a XX. században élsz vagy annyira nehéz felfogni, hogy a kétkezi munkának lassan vége? Nincs szükség rá. Képzett, tanult szakemberek és diplomások kellenek, akik ezeket a gépeket megalkotják, továbbfejlesztik és fenntartják. Pont. A gépiesített, embertelen robotolást pedig már felejtsd el és főleg ne kényszerítsd rá másokra a beteg gondolkodásod, köszönjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!