Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki ért egyet azzal, hogy az...

Ki ért egyet azzal, hogy az úgy nevezett művészek az államon élősködnek?

Figyelt kérdés

Kötelezővé kellene tenni újra a szakképzést. Hogy a diploma előfeltétele két év munkaviszony, meg egy szakmunkás végzettség legyen.

És hogy legyen munkájuk, államosítani a vállalkozásokat, visszahozni a tervgazdálkodást.

2015. máj. 11. 17:19
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
16%

"Tervgazdálkodás? Te figyelj nem tudom feltűnt e de ez a gazdasági rendszer már régen megbukott."

Nem bukott az meg, kedveském.

2015. máj. 11. 18:04
 22/37 Rubicon87 ***** válasza:
79%

"ma 18:04"

Tényleg? Mesélj még!

2015. máj. 11. 18:06
 23/37 anonim ***** válasza:
84%

A lenézem és az egyenjogúnak tartom nem ugyanaz.

Nem nézem le a szakmunkásokat, de nem tartom egyenjogúnak mondjuk egy mérnökkel őket

2015. máj. 11. 18:08
 24/37 anonim ***** válasza:
10%

"Nem nézem le a szakmunkásokat, de nem tartom egyenjogúnak mondjuk egy mérnökkel őket"

Én sem. A szakmunkás hasznos értékteremtő munkát végez a mérnök meg veri a farkát egy irodában.

2015. máj. 11. 18:10
 25/37 anonim ***** válasza:
10%
A diplomások semmirevaló népek. Én már rég kihajtottam volna mindet az országból.
2015. máj. 11. 18:11
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
nem egyenjogúnak, hanem egyenrangúnak, bocsánat
2015. máj. 11. 18:12
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kérdés az alatta szereplő válaszokkal egyértelmű provokáció.
2015. máj. 11. 18:14
 28/37 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkire szükség van a társadalomban, a vécé pucoló nénitől kezdve a szakmunkásokon keresztül az egyetemeken kutató (állami pénzekből fizetett) profokig. Mindenki hasznos tagja a társadalomnak, amíg a saját feladatát megfelelően ellátja, a szalag mellett robotoló munkások és a takarító nők nélkül ugyan úgy nem működne a társadalmunk, mint az irodában dolgozó mérnökök, informatikusok, vagy a kórházban dolgozó diplomás ápolók és orvosok nélkül. Ebbe beletartozik az is, hogy a humán diplomás emberek is ugyan olyan hasznos tagjai (lennének) a társadalmunknak, ha rengeteg helyre diplomásokat vennének fel pl újságot írni ill. a médiában diplomás emberek lennének a bemondók. Szerintem mindenki látja, milyen szinten van a magyar média attól, hogy rengeteg végzettség nélküli embert felvesznek (mert nem kell megfizetni őket). Engem például zavar, amikor a legnagyobb magyar hírportálon ly-vel írják az ijesztőt, és ilyen szintű hiba cikkenként 3 előfordul. A mondatok érhetetlenül vannak megszerkesztve.

Fura, én diplomás vagyok, és egyáltalán nem nézem le egyik társadalmi réteget sem, viszont lassan már fájdalmas az a tudat, hogy itthon már nem hogy büszke nem lehetek a tudásomra, de lassan már nekem kell szégyellnem magam..

2015. máj. 11. 18:21
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb művész nem élősködik az államon, csak azok, akik benne vannak a kivételezett brancsban, és mondjuk 100 milliókat kapnak nézhetetlen filmekre.
2015. máj. 11. 18:42
 30/37 anonim ***** válasza:
68%

Nem, nincs szükség munkásokra. Ott rakod össze a mosogatógépet 60 ezer Forintért mert egy jobb országban EGY GÉP MEGCSINÁLTA VOLNA HELYETTED. Magyarul olcsóbban elvállalod/megcsinálod, mint a gép fenntartási költsége és csak ezért létezik munkád. Fejlődik a technika, lassan kiszorulsz a munkaerőpiacról, gondolom ezért dühöngsz.

Még a XX. században élsz vagy annyira nehéz felfogni, hogy a kétkezi munkának lassan vége? Nincs szükség rá. Képzett, tanult szakemberek és diplomások kellenek, akik ezeket a gépeket megalkotják, továbbfejlesztik és fenntartják. Pont. A gépiesített, embertelen robotolást pedig már felejtsd el és főleg ne kényszerítsd rá másokra a beteg gondolkodásod, köszönjük!

2015. máj. 11. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!