Ki ért egyet azzal, hogy az úgy nevezett művészek az államon élősködnek?
Kötelezővé kellene tenni újra a szakképzést. Hogy a diploma előfeltétele két év munkaviszony, meg egy szakmunkás végzettség legyen.
És hogy legyen munkájuk, államosítani a vállalkozásokat, visszahozni a tervgazdálkodást.
És egy ilyen rendszernek nem népszavazás útján kellene létrejönnie. Minden szakszervezet szervezzen sztrájkot. Bénítsük meg az országot, míg le nem mond a kormány és helyette egy tanács kerülne hatalomra.
Ennek a tanácsnak jogába állna bármilyen döntést meghozni, felülbírálni a törvényeket. A pártokat pedig törvényen kivül helyezni. Egyszerű, hatásos, virágzó.
8-as! Hogy a fenébe, egy perccel megvertél! :-P
Na nem baj addig is prümm-prümm, boldogság, két ütem mindenkinek! :-D
"Amúgy viccen kivül, mit látok? Olyan egyetemistákat, akik röhögnek és leparasztozzák az egyszerű kétkezi munkát végzőket.
A romkocsmákban rohadó művészekkel együtt.
"Dolgozz a hazád épülésén!" Ez lehetne kötelesség is."
Hát én nem tudom, az egyetemistákat hogyan sikerült összemosni a művészekkel, meg a romkocsmákkal, meg a kétkezi munkások lenézésével.
Én egyetemista vagyok, és inkább fordítva látom a helyzetet, amikor elsétálok egy kocsma mellett, kétkezi munkásokat (sokszor munkás ruhában) látok a kocsmában vedelni és cigizni, a művészetnek nem tudom szorosan mi köze van az egyetemistákhoz, maximum egy részük művész (egy nagyon kicsi részük), emellett fordítva látom azt is, hogy inkább a szakmunkások és tanulatlan emberek szidják az egyetemistákat, mint hogy fordítva. (Köszönjük Viktor az egyetemista ellenes propagandákat)
Én egyetemista vagyok/voltam (Most mester-t végzek a BSC-m már megvan)
Én nem nézem le és nem parasztozom le a szakmunkásokat, nem kell általánosítani. Azokat, akik 8 általánossal egy gyárban robotolnak, azokat nem tartom túl sokra, de öket sem nézem le. Így arra kérlek te se általánosítsd az egyetemistákat és a "művészeket"
Amiket meg beszélsz, azok nem oldanák meg a gondokat, csak növelnék őket. Tényleg komolyan gondolod, hogy egy "erős, megvesztegethetetlen katonai szervezet" független lenne és nem lenne senkinek se a "serege" Vagy ezt hogy képzelted ki irányítja öket? Az állam? Mert akkor jönne csak a diktatúra újra.
"Azokat, akik 8 általánossal egy gyárban robotolnak, azokat nem tartom túl sokra, de öket sem nézem le." De nem nézed őket túlsokra.
És ahogy látom az utóbbi években épp a munkások ellen ment az uszítás. A viccek forrásai ők, a viccek szenvedőalanyai ők. Menjenek ők is dolgozni. Építsenek valamit ne csak az állam vérét szivják. Adjanak is vissza valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!