Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti IGENNEL vagy NEMMEL szavazn...

Ti IGENNEL vagy NEMMEL szavaznátok a halálbüntetésre hogy legyen vagy ne?

Figyelt kérdés
Szépen kérek mindenkit hogy gondoljatok Bándi Katára,Szita Bencére, a trafikos lányra, illetve a megtalált emberkereskedőkre Magyarországon, akik csak 2-8 év letöltendőt kaptak miközben kitudja mennyi lányt külföldön kényszerítettek prostitúcióra. (azért írtam 2-8-at és nem pontosat mert ez mostani ügy és még folyik az eljárás ellenük.)

2015. máj. 8. 16:58
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:

én nemmel, mert nincs visszatartó ereje.

lehet már más is leírta, nem olvastam végig minden választ, de én még azt is meg merném kockáztatni, hogy rontana a statisztikákon.

itt arra akarok eljutni, hogy a legtöbb ember valami életkörülményre vagy mentális problémára visszavezethető ok miatt követ el akármilyen bűncselekményt, mondjuk úgy, reményvesztve.

Bándi Kata gyilkosa is egy lecsúszott csöves volt, valószínűleg neki elég rossz az élete amúgy is, tehát ha arra kerülne sor, hogy méreginjekcióval megöljék(ami elég humánus módszer ugye...), még úgy is tekintene rá, hogy legalább nem kell egy ilyen életet tovább élnie.

Aki elmegy rabolni mondjuk egy trafikba, az is azért van sok esetben, mert elvesztette a munkáját, és ezt látta egyfajta kiútnak, mert ilyen a mentalitása az embernek.

Ő is, ha úgy látja, hogy már nem fog tudni megélni rendesen, örülni fog annak, hogy vége az életének.

Ilyenekből ugye főleg télen jó sok van, aki elkövet kisebb-nagyobb bűncselekményeket pusztán azért, mert jobb körülmények közé kerül, mintha mondjuk az utcán kéne fagyoskodnia.

Épp ezért szerintem ahogy a 4-es is írta, a börtönök kényelmi, életminőségi fokozatán kellene drasztikusan rontani, hogy senkinek se forduljon meg a fejében az, hogy ott esetleg jobb.

Ha 12 óra fizikai munkát kellene azért dolgozniuk, hogy kaphassanak rendes mennyiségű ételt, és ne csak egy minimálisat, ami épp arra elég, hogy ne haljon éhen, annak lenne visszatartó ereje, és ráadásul még a társadalomnak sem kerülne olyan sokba egy elítélt.

2015. máj. 9. 10:24
 32/34 anonim ***** válasza:

Nem.

Ezek a gyilkosok nyilván úgy gyilkoltak, hogy előtte racionálisan végiggondolták, hogy "halálbüntetés nincs, úgyhogy meg nem ölhetnek, legrosszabb esetben életem végéig egy cellában fogok rohadni - jól van, az még belefér".

Nyilván nem erről van szó. A gyilkos vagy át sem gondolja a tettének a következményeit, vagy abban bízik, hogy úgysem kapják el. És ha már elkapják, miért lenne elrettentőbb egy egyszerű, "kényelmes" kivégzés, mint több évtizednyi szenvedés a rács mögött?

2015. máj. 9. 11:21
 33/34 A kérdező kommentje:
én is nemmel szavaznék
2015. máj. 11. 15:55
 34/34 anonim válasza:
Itt részemről nem arról van szó hogy visszatartó ereje legyen. Egyszerűen a selejt hulladék pszichopatákat és gyilkosokat nincs értelme eltartani. A modern kivégzés méreginjekcióval történik, beadják neki és így mindenkinek jobb lesz.
2015. máj. 11. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!