Ti IGENNEL vagy NEMMEL szavaznátok a halálbüntetésre hogy legyen vagy ne?
Figyelt kérdés
Szépen kérek mindenkit hogy gondoljatok Bándi Katára,Szita Bencére, a trafikos lányra, illetve a megtalált emberkereskedőkre Magyarországon, akik csak 2-8 év letöltendőt kaptak miközben kitudja mennyi lányt külföldön kényszerítettek prostitúcióra. (azért írtam 2-8-at és nem pontosat mert ez mostani ügy és még folyik az eljárás ellenük.)2015. máj. 8. 16:58
11/34 anonim válasza:
Persze, ezeknél az eseteknél jogosan felvetődik a kérdés, hogy miért tartsuk el őket... de sajnos nem ez a megoldás, legalábbis nem Európában. A büntetési tételeket kéne kb duplázni. Amúgy életfogytig tartó az 20-40 (vagy 35?) évig tart, azért az is elég kemény, pl a kisgyereket megölőkre tuti kiszabnám a legmagasabbat, de a trafikos srácra nem; lássuk meg világosan a helyzetet: ez egy nagyon hülye fiatal srác, aki hatalmas hibát követett el, s valószínűleg nem erőszakos csak iszonyat meggondolatlan; erre nincs bocsánat, vissza nem csinálható, de belöle lehet faragni "normális" ember aki a társadalom számára még hasznos lehet. Ezt kell szem elött tartani az ilyen eseteknél, nem azt, hogy kivégezzük e vagy sem.
12/34 A kérdező kommentje:
true.
2015. máj. 8. 17:41
13/34 anonim válasza:
Én eltörölném a tényleges életfogytiglant és bevezetném helyette a halálbüntetést. Most komolyan aki már soha nem kerülhet szabadlábra azt miért etessük, itassuk közpénzből?
14/34 anonim válasza:
Hányan is ültek már a móri bankrablás miatt (és eddig egyiknek sem volt köze hozzá)? Ők már halottak lennének.
Én nem bízom annyira a magyar államban és igazságszolgáltatásban, hogy a kezébe adjam az élet kérdését.
15/34 anonim válasza:
Az a baj hogy sok értelme nem lenne.Még Amerikában is ahhoz képest ritkán alkalmazzák a halálbüntetést.Addig küzdenek a bűnözőért amíg meg nem ússza a halálbüntetést
16/34 anonim válasza:
Keresztény ember vagyok,így a halálbüntetést is ellenzem.
17/34 anonim válasza:
14# Most nehogy azt mond hogy azokat akiket tévesen Mór miatt sitteltek le azok ártatlan báránykák voltak. Keménykötésű bűnözők voltak egytől egyig, lehet nem volt közük ehhez az ügyhöz de ha kivégezték volna őket nem sokat vesztett volna a társadalom...
18/34 anonim válasza:
azért kíváncsi vagyok milyen arcot vágna egy halálbüntetés-párti ha egy koncepciós perben találná magát, vagy simán tévesen elítélnének
19/34 anonim válasza:
Természetesen igennel. Lehet, hogy azután miután kiszabadultak a börtönből, ismét gyilkolásznak. Miért adjunk esélyt például Bándi Kati gyilkosának, hogy másodjára is gyilkoljon? Aki egyszer már gyilkolt, az másodjára is megteheti, és inkább egy szeméttel legyen kevesebb, mint egy normális emberrel.
20/34 Rubicon87 válasza:
"ma 19:07"
Aki egyszer gyilkolt az tényleg megteheti másodjára is de aki nem gyilkolt az is gyilkolhat. Talán végezzünk ki mindenkit akinek megvan a keze, lába és így képes gyilkolászni? Nem hiszem. A tényleges életfogytiglan kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!