Mit gondoltok Sólyom László aláírja a Holokauszt-tagadásról szóló törvénytervezet?
"aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő".
kissé durva lenne, ha azért kapnál három évet, mert egyesek szerint nem tartod elég jelentősnek, vagy jelentéktelen színben tünteted fel.
3 szó miatt börtön??
Nem volt holo.....
nem merem leirni
15:28:
Elvileg még nem tiltott...éppen ezért érdekel,hogy mit gondoltok róla,hogy lesz-e a végül is ilyen törvény,vagy nem
Nem látok Sólyom Laci fejébe hogyan vélekedik erről
de remélem nem fog életbe lépni a törvény
2. vagyok
Nem tagadhatom, nem támogathatom, akkor mégis mit tegyek?
Vajon büntethető-e lesz, ha én Magyrország holokausztjának tartom Trianont, és erre valaki azt mondja, hogy hülye vagyok? Ő ugyanis tagadja azt, amit én holokausztnak tartok. Vagy ha azt mondom, hogy az ártatlan Palesztin áldozatok száma erősen közelíti a holokauszt áldozatainak a számát, akkor büntethető leszek az igazam miatt, vagy csak antiszemita, mert elismerem, hogy a holokauszt során százezrek haltak meg?
15:43:
Jókat mondasz...Egyébként szerintem az emberek többségének nem a Holokauszttal van baja,hanem azzal,hogy már lassan a csapból is csak ez folyik,mikor van épp elég, más bajunk...
Ez egy hülyeség, de komolyan mondom, nem kell mindent átvenni a nyugati országoktól (ott sincs mindenhol ezért büntetés). Gondolom azért erőltetik ezt ennyire a parlamentben mert erősödik a Jobbik. De mi a fene köze van a jobbiknak a holokauszthoz?!
Amúgy a holokauszttagadás szabálysértés vagy bűncselekmény lesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!