Miért van az, hogy a falvak 10-15 év alatt szinte teljesen kihaltak?
Most 24 éves vagyok. Egy 1000 fős faluból származom ami mondjuk elég messze van a megyeszékhelytől. Bp.-re jártam BSC-re, MSC-t külföldön végeztem.
A történet lényege, hogy kb. 10-15 évvel ezelőtt még telis tele volt fiatallal a falu, akármikor kimentél az iskolaudvarra, szinte tömeg volt, meg amúgy is nagy volt az élet a faluban. Jelenleg pedig ilyen "szellemfalu" feelingje van. Szó szerint: Egyetlen árva fiatal sincs már ott, mind elmentek városba vagy külföldre élni. Egyetlen egy sincs. Csak nagyon öregek vannak meg egy-két 40-50 körüli közmunkás.
(Hozzáteszem már én sem lakok ott egy jó ideje nyilván)
Miért változik ilyen irányban a világ?
"Aztán még egy: az oktatás. A falvakban van 1, azaz egy darab általános (vagy még az se), és kész, nincs választási lehetőség. Ha valakinek nagyon nem tetszik a helyi suli, utazgathat be valamelyik közeli városba "
Ahol lakom falu, annak az iskolájába másik falvakból, sőt a közeli városból is íratják be a gyerekeiket. :)
"Ahol lakom falu, annak az iskolájába másik falvakból, sőt a közeli városból is íratják be a gyerekeiket. :)"
Van ilyen is, csak ritkán. Ahhoz egy iskolának valami "különlegeset" kell tudnia, pl. speciális oktatás és/vagy kiemelkedő pedagógusgárda. (Itt a közelben pl. a nemzetiségi és/vagy művészeti sulik esnek ebbe a kategóriába, 10-15 km-ről is járnak át gyerekek.)
Mert et az egész etnikum teljesen életképtelen, kihalásra van ítélve. Már el van ásva ez a nemzet, a romák szaporulata megtörhetetlen, a magyarok fogyása pedig már visszafordíthatatlan (ezt mondják a demográfusok is).
Majd a dakoták belakják a falvaidat.
El van ásva ez a nemzet. Készülj fel a kisebbségi létre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!