A mély szegénységben élők között miért magasabb a bűnözési ráta?
Mamám mesélte, hogy egyszer az ő családjuk is annyira elszegényedett, hogy csak a saját állataikat tudták enni, és a patakból szereztek vizet, más nem volt.
Ma már ezt is segíti a kormány, mert ha valaki állattartással akar foglalkozni kaphat az államtól állatokat és tápszerre is lehet támogatást igényelni..
ha én annyira elszegényednék, hogy nem lenne mit ennem, előbb kérnék, mint hogy elvenném..
nem értem, mitől alapvetés ez, hogy aki nagyon szegény az bűnözhet?
semmire sem mentség a szegénység, mindig vannak alternatív megélhetési módok..
Nem konkrétan a szegénység miatt van a bűnözés. A szegénység miatt a lesüllyedés van, az oktatás, az alapvető emberi normák ismeretének a hiánya. Nem azért lop, mert szegény, hanem mert nem érzi, hogy ezzel rosszat tenne. Épp ellenkezőleg, jogosnak érzi, úgy gondolja, megteheti.
Pont ezért lehet hatásos -- a hőzöngés ellenére is -- a Jobbik bentlakásos iskolás programja, mert az kiszakítaná a gyerekeket a normák nélküli világból, és megtanítaná nekik, hogy mi a jó, és mi nem. Mire onnan kikerül, addigra lesz lelkiismerete, és tudni fogja, hogy mit tehet meg, és mit nem.
17.01
az hogy a tv mit mutat be az a legkevésbé sem objektív.
pl húsz év alatt a bemutatott bűncselekmények száma a televízióban a négyszeresére nőtt, miközben kevés kivétellel szinte folyamatosan csökken a bűnesetek száma. ha te a tv alapján tájékozódsz, akkor a te világodban borzalmasan elszabadult az utóbbi években a pokol az országban...
ma 17:12
nem tduok máshonnan tájékozódni ezen a téren, mint tv-ből és internetről, rengeteg interjút is néztem már, dokumentum filmeket, riportokat, rengeteg cikket tapasztalatokat fórumokon.. személyes tapasztalatom is van milyen amikor az 5. kerületi "mélyszegénységben" élő cigány gyerek ellopja a telefonom..
Bennem nem az a kép alakult ki, hogy 50 kilós csont sovány éhező emberekről van szó..
biztos létezik igazi mélyszegénység, de az esetek többségében szerintem ez csak egy indok, hogy ne kelljen felvállalnia azt amit tett..
nekem is van oylan rokonom, akinek 5 gyereke van, egy 80fős faluban élnek, ahol 70%-os a munkanélküliség, volt hogy a szülők 1 hétig csak kenyeret ettek, a gyerek meg azt, amit az iskolában kapott.
volt hoyg annyira nem volt mit enni, hogy elmentek vadászni..
ők tényleg szegények, de életükben nem loptak még senkitől, és a gyerekek amikor nálunk vannak jól érzik magukat, de eszük ágában sincs bármit is elvenni mástól csak azért mert nekik nincs
"Mamám mesélte, hogy egyszer az ő családjuk is annyira elszegényedett, hogy csak a saját állataikat tudták enni, és a patakból szereztek vizet, más nem volt."
Igen, meg gondolom a fát az erdőből "hozták". Na, ez manapság lopásnak számít, akkor is ha azok lehullott gallyak pusztán, büntet is érte a rendőr rendesen. Ez a megélhetési bűnözés.
ma 17:42
hát ha boltból kolbászt lopnak, vagy fát az erdőből, vagy illegálisan vadásznak, arra mondom, hogy megélhetési bűnöző, de ne mondjuk már minden piti tolvajra, hogy az, aki picit is szegényebb, amikor ellopja a telefonod, vagy betör az irodába és számítógépet lop, mert szegény éhezik.. -.-
"nem tduok máshonnan tájékozódni ezen a téren, mint tv-ből és internetről, rengeteg interjút is néztem már, dokumentum filmeket, riportokat, rengeteg cikket tapasztalatokat fórumokon.."
de lehet máshonnan is tájékozódni, ebbe ne menjünk bele... azt azért érted, hogy miért problémás a tv-ből szerzett tudás? mert a tv szenzációkat keres és a hírek közötti felállított prioritások a legritkább esetben tükrözi csak a valóság összetételét.
"személyes tapasztalatom is van milyen amikor az 5. kerületi "mélyszegénységben" élő cigány gyerek ellopja a telefonom.."
sajnos az hogy te egy vagy néhány esetben mit tapasztaltál egy cigány gyerekkel kapcsolatban, az egy társadalmi vitában nem releváns, mert egyszerűen annyira kicsi minta vagy egyedül.
"Bennem nem az a kép alakult ki, hogy 50 kilós csont sovány éhező emberekről van szó..
biztos létezik igazi mélyszegénység, de az esetek többségében szerintem ez csak egy indok, hogy ne kelljen felvállalnia azt amit tett..
nekem is van oylan rokonom, akinek 5 gyereke van, egy 80fős faluban élnek, ahol 70%-os a munkanélküliség, volt hogy a szülők 1 hétig csak kenyeret ettek, a gyerek meg azt, amit az iskolában kapott.
volt hoyg annyira nem volt mit enni, hogy elmentek vadászni..
ők tényleg szegények, de életükben nem loptak még senkitől, és a gyerekek amikor nálunk vannak jól érzik magukat, de eszük ágában sincs bármit is elvenni mástól csak azért mert nekik nincs"
Igen, csak itt generációkról van szó. Élsz egy társadalomban, ami folyamatosan azt sulykolja beléd, hogy az vagy amid van. Aztán ott a valóságod, hogy neked soha nem lesz esélyed se semmit sem elérni. Sőt meg se tanulod, hogy máshogy is lehet, mert már a szüleid is ebben nőttek fel.
"miközben kevés kivétellel szinte folyamatosan csökken"
Ne hazudj Tetró! A cigányok egyedszáma nő.
" jó ez az állattartás meg tápszer meg mit tudom én, de a 10 emeletes panelba mit akarsz tartani? "
Aki szegény, hogy kerülne panelba? Volt 30 forintom, vettem egy panellakást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!