Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mély szegénységben élők...

A mély szegénységben élők között miért magasabb a bűnözési ráta?

Figyelt kérdés

Mamám mesélte, hogy egyszer az ő családjuk is annyira elszegényedett, hogy csak a saját állataikat tudták enni, és a patakból szereztek vizet, más nem volt.

Ma már ezt is segíti a kormány, mert ha valaki állattartással akar foglalkozni kaphat az államtól állatokat és tápszerre is lehet támogatást igényelni..

ha én annyira elszegényednék, hogy nem lenne mit ennem, előbb kérnék, mint hogy elvenném..

nem értem, mitől alapvetés ez, hogy aki nagyon szegény az bűnözhet?

semmire sem mentség a szegénység, mindig vannak alternatív megélhetési módok..

2015. máj. 4. 14:33
1 2 3
 1/27 anonim válasza:
77%
Nem is csak a szegénység a veszélyes öregem hanem az éhség. És ugye a kettő gyakran együtt jár...Az éhség nagyon nagy úr. Én is amikor sráckoromban három évig javítóintézetben voltam és egyszer megszöktem úgy csatangoltam az alföldön napokig hogy nem tudtam semmit se találni ugyanis tél volt és amikor bevetődtem egy tanyára kérdés köszönés nélkül csak ütöttem hogy adjanak gyorsan enni mert...a több napos éhség nagyon kemény iskola.
2015. máj. 4. 14:56
 2/27 anonim ***** válasza:
71%
jó ez az állattartás meg tápszer meg mit tudom én, de a 10 emeletes panelba mit akarsz tartani? nem alapvetés hogy aki szegény bűnözhet, nem azért dönt úgy valaki hogy lop mert az milyen jó buli. van hogy nincs más választás :) gondolom te nem éheztél sose, úgyhogy nem tudod milyen, de kitől kérnél? :D bemennél a teszkóba hogy jónapot nincs semmi pénzem hagy vigyek már el 2 szál kolbászt mert éhenveszek? :DD jó ez amúgy csak próbáld majd ki hogy adnak-e :D
2015. máj. 4. 14:58
 3/27 anonim ***** válasza:
82%

Nem annyira a szegénységen múlik, sokkal inkább a szocializáción. Ha a közvetlen vagy tágabb környezetedben elfogadott a szabályok be nem tartása, akkor módosabb emberként is nagyobb eséllyel leszel deviáns (lásd politikusok).

A tágabb környezetbe belevenném még a jelenlegi értékrendet is, ahol a pénz fontosabb bárminél, és többet ér mások szemében, ha jólöltözöttnek tűnsz, mintha szakadt ruhás lennél, de tisztességes.

2015. máj. 4. 14:59
 4/27 anonim ***** válasza:
52%

Mert a mély szegénységgel jár éhség (lásd fent), általában tanulatlanság, illetve karrier lehet bekerülni a börtönbe, ahol van mint enni és van fűtés ruha...

Konkrétan volt szomszédom, aki a teleket börtönbe töltötte. (nem, nem cigány volt)

2015. máj. 4. 15:01
 5/27 anonim válasza:
47%

Korántsem olyan egyszerű mint a kettes hármas négyes próbálja beállítani.

Ma a diplomáddal ha nincs kapcsolatod(nincs csókos ismerősöd...)kitörölheted a s***edet és mehetsz a Boschba a szalag mellé három műszakba.

Ma ha nincs kapcsolatod(csókosék...)megnézheted magad és akár a fejed tetejére is állhatsz akkor sem fogsz boldogulni.

Ezért IS volt jobb Kádárnál mert nála gyakorlatilag mindenki előtt nyitva állt a kapu és csak az előtt nem aki balhés volt. Dehát a balhést hol szeretik?

Nagyapámék apjáék még uradalmi cselédek voltak úgy élltek mint az állat dolgoztak mint a güzü. Apám pedig főiskolát végzett és úriember lett. Ha Horthy lenne még most is még apám unokája is a járdát kaparná! De Kádárnál volt lehetőség a szegény ember előtt is.

2015. máj. 4. 15:09
 6/27 anonim ***** válasza:
18%

"Nem is csak a szegénység a veszélyes öregem hanem az éhség."

Nem bameg, talán nem kéne 5 kilós arany nyakláncokat viselniük szegény csóróknak, talán nem kéne 12 colos iphone-nal mászkerálniuk, hanem arra kéne törekedniük, hogy tudjanak venni kaját maguknak! Napi 3-4 ezer forintot összekunyerálnak, de azt NEM KAJÁRA KÖLTIK, hanem olyan dolgokra, amit csak a pénzes emberek engedhetnek meg maguknak, aztán sír a pofájuk! 1 fityinget nem adok ezeknek, mert úgysem kajára költik, jobb esetben lerészegednek rajta, rosszabb esetben pedig vesznek egy újabb telót, vagy nyakláncot, vagy karkötőt. Állítólag nincs mit enniük, de másnap a gyereket 100 ezer forintos ruházatban látom a buszmegállóba, hát CSESSZÉK MEG! Ne rajtunk élősködjenek ezek a tetvek (mert azok, azok élősködnek).

2015. máj. 4. 15:37
 7/27 A kérdező kommentje:
akkor a média valamit nagyon rosszul csinál, a médiában szerepeltetett emberek miatt a mély szegénységről nem éppen az 50kg-ra lefogyott csont sovány éhező gyerek jut az eszembe, hanem a balhés 80kg-s kancigány, aki gond nélkül leüt a telefonom miatt..
2015. máj. 4. 16:16
 8/27 anonim ***** válasza:
13%
Ott a hiba, hogy a legtöbb ember aki mély szegénységben él saját maga miatt került oda, mert büdös volt neki a munka
2015. máj. 4. 16:24
 9/27 anonim ***** válasza:
84%

Az erkölcs és a törvénytisztelet a mélyszegénységben nem téma.

Gondolj bele: ha a gyerekednek csak úgy tudsz enni adni, hogy ellopod, akkor megteszed, vagy hagyod éhezni a gyerekedet?

Itt nem segít, ha adnak állatot, amit majd felnevelhetsz (az is pénz) és majd egy év múlva levághatod (ehhez sem ártana érteni).

Mert enni ma kell, meg holnap és holnapután. Nem egy év múlva.

Ilyen szegénységnél 1 hét a maximum amíg előre tervezel.

2015. máj. 4. 16:32
 10/27 A kérdező kommentje:

ma 16:32

de akkor a tv-ben amikor mélyszegénységről és azzal kapcsolatban bűnözésről van szó 99%-ban miért 100kilós dagadt agyatlan pupákoló emberek vannak?

2015. máj. 4. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!